اجرای 20 طرح فاخر میراث فرهنگی در منظر باستان‌ شناسی ساسانی فارس
11 تیر 1403 - 19:29
شناسه : 21572
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از اجرای 20 طرح فاخر میراث فرهنگی در" منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس " خبر داد و گفت : ترسیم سیمای جدید این محور جهانی با انجام این طرح ها از محل اعتبارات ملی، استانی و مسوولیت اجتماعی شرکت ملی نفت در دستور کار قرار گرفته است.
نویسنده : مریم توانا
پ
پ

محمد ثابت اقلیدی گفت: بهسازی و مناسب‌سازی مسیرهای دسترسی ، نورپردازی آثار منتخب مجموعه ساسانی، ایجاد فضای خدماتی گردشگری و ایستگاه معرفی همچنین مرمت و استحکام‌ بخشی آثار از جمله اقداماتی است که برای این منظر جهانی در نظر گرفته شده و امسال اجرا می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس، گفت: تعدادی از 20 طرح در نظر گرفته شده به مرحله قرارداد رسیده و مقدمات لازم برای انجام بقیه طرح ها در حال انجام است.

ثابت اقلیدی، گفت: در کاخ ساسانی سروستان اجرای پوشش حفاظتی بر روی گنبدهای آجری و اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری و پیرامونی کاخ ، آماده‌سازی و بهسازی فضای ساختمان میراث جهانی سروستان و همچنین احداث سرویس بهداشتی در محدوده مجاز کاخ از طرح هایی است که امسال اجرا می شود.

ثابت اقلیدی، در خصوص اجرای طرح هایی در مجموعه جهانی بیشاپورهم گفت: اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری ،اجرای پوشش حفاظتی بر روی لایه‌ها و تزئینات وابسته به معماری و نواحی در معرض خطر مجموعه بیشاپور ،بهسازی و ایمن سازی مسیر دسترسی به غار شاپور،بهسازی و ساماندهی مسیر دسترسی به نقوش صخره‌ای تنگ چوگان ونوسازی سرویس‌های بهداشتی در مجموعه بیشاپور انجام می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس، گفت: ایجاد فضای خدماتی گردشگری و ایستگاه معرفی در محدوده کانونی شهر گور ،ساماندهی و مناسب‌سازی شرایط نمایشگاهی ترانشه آرامگاهی شهر گور ،ساماندهی و مناسب‌سازی مسیر بازدید و دسترسی ایمن و مرمت و استحکام‌بخشی بدنه‌های معماری قلعه دختر،اجرای مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری و پیرامونی بنای کاخ اردشیر و مرمت و استحکام‌بخشی بدنه‌های معماری این کاخ هم از جمله اقداماتی است که در دستور کار است.

این مقام مسئول، گفت: بهسازی و محوطه‌سازی فضای پارکینگ کاخ اردشیر و ایجاد ایستگاه معرفی،اجرای پوشش حفاظتی بر روی نقش برجسته ساسانی دره تنگاب ،بهسازی و مناسب‌سازی مسیر دسترسی به نقش برجسته ساسانی دره تنگاب ،تهیه و نصب عناصر مبلمانی جدید برای مجموعه ساسانی همچنین نورپردازی آثار منتخب مجموعه ساسانی از قبیل منار شهر گور، کاخ اردشیر، ارگ حکومتی بیشاپور و نقوش صخره‌ای تنگ چوگان از دیگر اقداماتی است که در این محور اجرا می شود.

منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس » عنوان بیست و سومین اثر تاریخی کشور در نهم تیرماه سال 1397 در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.

مجموعه آثار «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس» ازشهرستان های فیروزآباد آغاز می‌شود و تا شهرستان های کازرون و سروستان در این استان ادامه دارد.

این منطقه مجموعه‌ای وسیع شامل کاخ، شهر، نقوش برجسته و غار است که در واقع سندی برای مدیریت، نظارت و بررسی بهتر این منطقه به شمار می رود. با ثبت این محور در فهرست جهانی آثار ساسانی قلعه دختر، ،شهر گور و کاخ اردشیر در شهرستان فیروزآباد، شهر بیشاپور ،نقوش برجسته تنگ چوگان و غار شاپور در شهرستان کازرون همچنین کاخ ساسانی در شهرستان سروستان جهانی شدند.

هم اکنون فارس ركورد ثبت ميراث جهاني را در کشور دارد.شاخص ترین آثار باستانی حکومت ساسانی شامل شهرهای مهمی نظیر بیشاپور، فیروزآباد، سروستان و داراب و وجود 30 نقش برجسته و همچنین مهمترین محورهای ارتباطی امروز منطقه فارس، در دوره ساسانی شکل گرفته است.

در حال حاضر 5 اثر شاخص میراث فرهنگی فارس است شامل مجموعه جهانی تخت جمشید،پاسارگاد،باغ ارم و باغ پاسارگاد و منظر باستان شناسی ساسانی فارس است.

اعلام آمادگی دو ایران‌ شناس برجسته اروپایی برای حضور و مشارکت در جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اعلام آمادگی دو ایران‌شناس برجسته اروپایی برای مشارکت و حضور فعال در برگزاری جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی، گفت: امسال سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی به میزبانی فارس و به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود.

او، با اشاره به برگزاری جشنواره مذکور در اواخر آبان ماه به میزبانی شیراز، گفت: جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوده که ارسال آثار از 16 تیرماه آغاز می‌شود و برگزاری پیش نشست‌های تخصصی و ترویج و پروموت جشنواره در قالب نشست‌ها همچنین شناسایی فرصت‌های همکاری بین‏‌المللی و تحقق این فرصت‌ها، آماده‌سازی مکان‌ها برای اجرای هنرهای نمایشی و آثار موسیقایی و برنامه‌های فرهنگی ازجمله اقدامات در حال انجام است.

ثابت اقلیدی، گفت: پروفسور روسی ایزمئو، رئیس موسسه شرق‌شناسی و مطالعات مدیترانه ایتالیا و پروفسور پی یرفرانچسکو کالیری باستان‌شناس متخصص دوره هخامنشی از دانشگاه بولونیا ایتالیا برای شرکت و همکاری گسترده در برگزاری جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی شیراز اعلام آمادگی کرده اند.

این مقام مسئول، گفت: همکاری و مشارکت این دو ایران‌شناس اروپایی در حوزه‌های فیلم عکس، رسانه و تولید محتوا است.

به‌دور از تعارف و اغراق وظیفه و دغدغه تک‌تک ما فرزندان این سرزمین است که لحظه‌به‌لحظه به فکر حفاظت و پاسداری ازاینجا و حفظ ایمنی آن باشیم/ اجرا هیچ نزدیکی با سایت و بنا ندارد و تمام سیستم صوتی و پخش صدا پشت به این ابنیه تاریخی است

علیرضا قربانی خواننده موسیقی سنتی گفت: تمام تلاشمان بر این بوده که اجرای کنسرت در تخت جمشید هیچ نزدیکی با سایت و بنا نداشته باشیم و تمام سیستم صوتی و پخش صدا پشت به این ابنیه تاریخی هستند و به‌دوراز تعارف و اغراق وظیفه و دغدغه تک‌تک ما فرزندان این سرزمین است که لحظه‌به‌لحظه به فکر حفاظت و پاسداری ازاینجا (تخت مشید) و حفظ ایمنی آن باشیم.

علیرضا قربانی، در نخستین کنسرت خود در تخت جمشید گفت: به همت جمع بسیاری از بزرگان وعزیزات و کسانی که قلب و دلشان برای فرهنگ و هنر این سرزمین می‌تپد، توانستیم امشب برای اولین اجرا در بین شما باشیم.

او از همه مردم برای حمایتی که از این برنامه دارند تشکر کرد و خطاب به شرکت‌کنندگان در کنسرت گفت: حضور شمارا به گهواره‌ تمدن بشریت و این جای بسیار ارزشمند خوش‌آمد می‌گویم و بسیار خوشحالیم که اینجا در خدمت شما هستیم و می‌توانیم برنامه موسیقی اجرا کنیم.

قربانی، گفت: یادمان باشد اینجا (تخت جمشید) جایی است که دومین اثر ثبت‌شده تاریخی، بسیار کهن و ارزشمند در میراث جهانی یونسکو است و به‌عنوان یکی از ارزشمندترین ابنیه تاریخی در دنیا بشمار می آید.

این مقام مسئول، گفت: به‌دوراز تعارف و اغراق وظیفه و دغدغه تک‌تک ما فرزندان این سرزمین است که لحظه‌به‌لحظه به فکر حفاظت و پاسداری از اینجا و حفظ ایمنی آن باشیم.

این خواننده موسیقی ایرانی، گفت: از روز اولی که تصمیم گرفتیم این برنامه را اجرا کنیم با بسیاری از کارشناسان که جزو خبره‌ترین کارشناسان میراث فرهنگی و کسانی که در این حوزه مستقل فعالیت می‌کنند، سعی کردیم هماهنگی‌های لازم را به عمل بیاوریم که حتی اندازه سرسوزنی و کوچک‌ترین وجزیی ترین اثر منفی روی این یادگار دیرینه که از نیاکان ما ارث رسیده است، نگذاریم و موظف هستیم که باپوست و گوشت و استخوان خودمان این اثر را حفظ کنیم.

قربانی، گفت: تمام تلاشمان بر این بوده که اجرا هیچ نزدیکی با خود سایت و بنا نداشته باشیم و تمام سیستم صوتی و پخش صدا پشت به این ابنیه تاریخی هستند و از تمام کسانی که دغدغه حفظ این بنا رادارند و با تماس گرفتند و ابراز لطف کردند سپاسگزاریم و تیم و میراث فرهنگی تلاش کردند که دغدغه آن‌ها را پاسخگو باشد.

او، گفت: به نظر می‌رسد، اگر این حرکت ادامه‌دار باشد با نوع رفتار، کردار و عملکرد ما این احساس به وجود بیاید که دل و قلبمان ما برای اینجا می‌تپد و دلمان می‌خواهد اینجایی که جزو مفاخر ما و میراثی است که می‌توانیم به رخ جهانیان به‌عنوان فرهنگ و تمدن هفت‌هزارساله خود به رخ بکشیم، بتوانیم بعدها در نقاط مختلف کشور از مکان‌های تاریخی مختلف دیگر با نظر کارشناسان و حفظ مسائل ایمنی چنین برنامه‌هایی را برپا کنیم اگرچه که تمام توجه ما بر این باشد که بیش‌ازپیش به این مکان‌ها توجه و از آن نگهداری کنیم‌.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.