نوشیدن آب سرد در تابستان، از دیدگاه طب سنتی
09 تیر 1403 - 16:57
شناسه : 21528
یکی از چالش‌های سلامت در تابستان، خوردن آب خنک، شربت‌ها یا نوشابه‌های خنک، به ویژه نوشیدنی حاوی یخ، از سوی افراد عطش زده و تشنه است.
نویسنده : مریم توانا
پ
پ

مدیرگروه طب سنتی ایرانی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:در فصل گرما، با توجه به حرارت زیادی که معده در هنگام عطش زیاد دارد، نوشیدن یک باره نوشیدنی‌های بسیار خنک، بسیار مضر و حتی خطرناک است.

محمدابراهیم زحلی نژاد، گفت: در این حالت معده دچار انقباض شدید می‌شود که این امر، ضعف معده و بروز مشکلات مختلف گوارشی را بدنبال دارد.

رحلی نژاد، گفت: نوشیدن به یک باره آب خنک، می‌تواند باعث بروز رفلکس پاراسمپاتیک شدید و حتی سنکوپ شود و نفوذ این آب سرد به بخش‌های مختلف بدن که به شدت تمایل به آب دارند، می‌تواند عوارض نامناسبی مثل کبد چرب، ضعف قلب، ضعف اعصاب را در پی داشته باشد.

او، گفت: برخی بر این باور هستند که همیشه آب یخ می‌نوشیم، اما برایمان مشکلی پیش نمی‌‎آید که نوشیدن آب یخ ممکن است در جوانی موجب بروز مشکل نشود، اما در میانسالی فرد با عوارض آن مواجه می‌شود.

این کارشناس گروه طب سنتی ایرانی گفت: برای پیشگیری از این عوارض، توصیه می‌شود از آب یا نوشیدنی‌هایی که تا حدودی خنک است استفاده کنیم و نوشیدنی‌های بسیار سرد را کنار بگذاریم، به ویژه از یخ برای خنک کردن نوشیدنی‌ها استفاده نکنیم.

زحلی نژاد، گفت: آبی که تا حدودی خنک است، به راحتی غذا را تجزیه کرده و حرکات روده را بهبود می‌بخشد.

او، گفت: به عنوان یک تصفیه کننده خون عمل کرده و فرآیند سم زدایی طبیعی بدن را فعال نگاه می‌دارد.

این کارشناس گروه طب سنتی ایرانی گفت: توصیه می‌شود به هنگام عطش، در نوشیدن عجله نکنیم و آب را بسیار آرام و جرعه جرعه بنوشیم و سعی کنیم ابتدا آب را در دهان مزمزه کرده و سپس کم کم آن را فرو دهیم.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.