شکرانه آغاز ماه رویش با پخت هلیم در اقلید
شکرانه آغاز ماه رویش با پخت هلیم در اقلید
جشنواره هلیم پزان در اقلید به شکرانه آغاز ماه رویش و کار و تلاش برگزار شد.

هلیم‌پزان اقلید از رسم‌هایی است که با گذشت صد‌ها سال از آن،  به شکرانه آغاز ماه رویش و کار و تلاش در این شهر  اجرا می‌شود و یادآور فرا رسیدن آخرین ماه از سال است.
اکثر مردم بر این باورند که با توجه به این  که شغل بیشتر مردم اقلید در گذشته کشاورزی بوده و اول اسفند کار کشاورزی دراقلید آغاز می‌شده است باید کار در زمین‌های کشاورزی را با نیرو و قوت زیادتری آغاز کنند و به همین خاطر از این آش استفاده می‌کردند.
عده‌ای هم هلیم پزان را بهانه‌ای می‌دانند برای دور هم شدن خانواده‌ها و دلبستگی بیشتر و آماده شدن برای نوروز  و  بهانه‌ای برای به یاد همدیگر بودن و  شادباش به نوعروس توسط خانواده داماد.
پس از آیین سنتی کلوخ پزان اقلید، آیین هلیم پزان این شهر هم در سال ۱۳۹۶ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.

  • نویسنده : مریم توانا