امین نیاکان، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با جدیت، تبلیغات مراکز غیرمجاز زیبایی در فضای مجازی را رصد میکند.
نیاکان، گفت: در پی این نظارتها، تاکنون ۴۰ مرکز غیرمجاز که در زمینه ارائه خدمات زیبایی فعالیت میکردند، شناسایی و تعطیل شده است.
او با اشاره به اینکه بسیاری از این مراکز از طریق تبلیغات فریبنده در شبکههای اجتماعی اقدام به جذب شهروندان میکنند، گفت: تیمهای نظارتی به طور مداوم فضای مجازی را پایش میکنند و با شناسایی این تبلیغات، نسبت به تعطیلی این مراکز و معرفی متخلفان به مراجع قضایی اقدام میکنند.
این مقام مسئول، گفت: استفاده از خدمات این مراکز غیرمجاز میتواند عوارض جبرانناپذیری برای سلامت افراد داشته باشد و از مردم خواست که پیش از مراجعه به هر مرکز زیبایی، از مجوز داشتن آن اطمینان حاصل کنند و فریب تبلیغات در فضای مجازی را نخورند.
معاون درمان دانشگاه همچنین از همکاری مردم در گزارشدهی این مراکز غیرمجاز قدردانی کرد و از آنان خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف در حوزه درمان مراتب را به شماره تماس های ۱۸۱۹ و ۱۹۰ اطلاع دهند.
گامی تازه در هوشمندسازی نظام سلامت با اجرای پایلوت پرونده الکترونیک سلامت در بیمارستان آنکولوژی امیر
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای پایلوت پرونده الکترونیک سلامت در بیمارستان آنکولوژی امیر به عنوان بیمارستان پیشرو، خبر داد.
عبدالخالق کشاورزی در مراسم اجرای پرونده الکترونیک سلامت در بیمارستان آنکولوژی امیر، ضمن تاکید بر بهره گیری از فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی گفت: پرونده الکترونیک سلامت گامی مهم در راستای یکپارچه سازی خدمات تشخیصی و درمانی، تسریع دسترسی به سوابق بیماران و ارتقای کیفیت مراقبت های بالینی به شمار میرود.
کشاورزی، با بیان اینکه امروزه فناوری های نوین جزو ملزومات ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان پیشگام در به کارگیری راهکارهای الکترونیک، از هر پیشنهاد یا طرح نوآورانه در این حوزه استقبال میکند و تمامی حمایتهای فنی، مالی و آموزشی خود را برای تسریع و تسهیل این فرآیند به کار می گیرد، گفت: اجرای چنین طرحهایی نهتنها موجب افزایش رضایتمندی مراجعان و تسهیل نظارت بر فرایندها میشود، بلکه با حذف گامهای موازی اداری، تکرار آزمایشها و جلوگیری از اتلاف وقت کادر درمان، به طور قابل توجهی هزینههای غیرضروری را کاهش میدهد.
او، با قدردانی از کارکنان و تیم اجرایی بیمارستان آنکولوژی امیر، بر ضرورت بازدید مدیران سایر مراکز درمانی استان از روند پیادهسازی این طرح تأکید کرد و گفت: تلاش می کنیم تا با انتقال تجربیات موفق، پرونده الکترونیک سلامت در کوتاه ترین زمان ممکن در سایر مراکز دانشگاه نیز، اجرایی شود.
نیاکان، گفت: پرونده الکترونیک سلامت گامی مؤثر در راستای تسهیل فرایندها در مراحل مختلف خدمترسانی به بیمار است و با برنامهریزی دقیق، کار کارشناسی و آموزش مداوم کادر درمان، میتوانیم ضمن ارتقای ایمنی بیمار و کاهش خطاهای پزشکی، زیرساخت لازم برای تصمیمگیری راهبردی در سطوح کلان دانشگاه را فراهم سازیم.
سپس کاربران سامانه پرونده الکترونیک سلامت در بیمارستان آنکولوژی امیر، اجزای نرمافزاری طرح، الزامات امنیتی و زمانبندی فازهای اولیه اجرایی را برای حاضرین تشریح تشریح کردند.
بر اساس برنامه مصوب، در فاز نخست اجرای پایلوت پرونده الکترونیک سلامت، اطلاعات بستری و سرپایی بیماران این مرکز بهصورت آنلاین ثبت شده و دسترسی ایمن پزشکان، پرستاران و کادر اداری به سوابق درمانی ایشان امکانپذیر میشود.
صبحانه، وعده ای که خوردن آن در ایام امتحان اهمیت بیشتری دارد
تغذیه نقش مهمی در کارایی و عملکرد بدن به ویژه مغز دارد. بنابراین می تواند نقش موثری در موفقیت و تمرکز افراد در ایام امتحانات ایفا کند.
در ایام امتحانات نباید وعدههای غذایی را حذف کرد، به ویژه صبحانه که در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا هنگام صبح میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس میشود.
در صبح روز امتحان نیز بهتر است برای افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخممرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.
به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانه مفصل بخورند، توصیه می شود از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
خوردن نان و پنیر و گردو یا تخممرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک میکند تا در طول امتحان آرام باشیم. همچنین خوردن عسل و نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.
قبل از امتحان از خوردن غذای سنگین خودداری کنید؛ زیرا غذای سنگین موجب خواب آلودگی می شود. دست کم یک ساعت فاصله بین زمان غذا خوردن و رفتن سر جلسه امتحان وجود داشته باشد.
در وعده غذایی ناهار و شام سعی کنید از غذاهای مقوی و کم حجم استفاده کنید و مصرف سبزی، سالاد و ماست کم چرب را در وعده غذایی خود فراموش نکنید. غذاهای حاوی نشاسته مثل برنج، سیب زمینی، ماکارونی و نان برای شب قبل از امتحان مناسب است، چون باعث می شود بهتر بخوابید.
مصرف انواع مغزها (بادام، گردو، فندق) به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند به یادگیری و تمرکز حواس کمک می کند.
به عنوان میان وعده به جای استفاده از تنقلات تجارتی مثل انواع پفک، چیپس و نوشابه های گازدار که از نظر این مواد بسیار فقیر است، از انواع مغزها و خشکبار استفاده کنید.
در ایام امتحان از خوردن غذاهای چرب و شور به ویژه فست فودها خودداری کنید، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم میشود و در شرایط استرسزا مانند ایام امتحان، در کارکرد دستگاه گوارش اختلال ایجاد می کنند.
مصرف نکردن آب و مایعات منجر به کم آبی بدن می شود که نخستین علامت آن احساس خستگی و ضعف است. افرادی که آب به میزان کافی می نوشند، تمرکز بیشتری در گرفتن اطلاعات و انجام فعالیت های فکری دارند.
مواد کافئین دار مانند چای و قهوه و حتی برخی شکلات ها که دارای کافئین است، اگر چه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس میشود، اما خواص آن در صورت مصرف طولانی مدت برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود. گاهی در زمان استراحت می توان چای سبز یا چای سیاه کمرنگ به میزان کم (۳-۲ فنجان در روز) بنوشید، اما نوشیدن قهوه توصیه نمی شود، زیرا کافئین بالای آن می تواند موجب بیخوابی، احساس عصبانیت و سردرد شود. در صورت مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار، از مصرف آنها حدود ۶ ساعت قبل از خواب پرهیز کنید.
مصرف قند، شکر و مربا به مقدار زیاد سبب ایجاد خستگی، سردرد و اختلال تمرکز حواس نیز می شود. آبمیوه های صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی که موجب آزاد شدن انرژی زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند، مناسب نیست.
برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمیدهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی میشود.
در ساعات مطالعه از خوردن ماست و دوغ که موجب خواب آلودگی است بپرهیزید، اما مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.
کم خونی سبب ایجاد بی حوصلگی، خستگی و نداشتن تمرکز می شود. برای پیشگیری از این حالت در ایام امتحانات و قبل از آن توصیه می شود از منابع غذایی حاوی آهن مانند گوشت، جگر، مرغ، ماهی، حبوبات، خشکبار و انواع مغز (گردو، بادام، فندق و پسته) استفاده شود.
توصیه می شود در این ایام تا حد امکان از غذاهای ناشناخته، رستورانی و کنسروی استفاده نشود، چرا که خطر مسمومیت و مشکلات گوارشی را به همراه دارد. همچنین اغلب اینگونه غذاها از ارزش غذایی کمتری برخوردار بوده و مانند غذاهای تازه، غنی از مواد مغذی نیست.
سمیرا زارع
کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان ارسنجان
انتقال تجربه موفق ایران در کنترل مالاریا به سایر کشورها یک رسالت علمی و انسانی است
با هدف بررسی روند اجرایی، ساختار آموزشی و اهداف راهبردی دوره بینالمللی کوتاه مدت مالاریالوژی، نشست هماهنگی این دوره با حضور معاونان بهداشت و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.
دکتر «اورنگ ایلامی» با اشاره به دستاوردهای ملی در زمینه کنترل و پیشگیری مالاریا گفت: ایران در مسیر کنترل بیماری مالاریا تجربیات ارزشمندی دارد که میتواند الگویی برای کشورهای درگیر با این بیماری باشد و برگزاری این دوره بینالمللی فرصتی برای انتقال این دانش به سایر کشور ها است.
معاون بهداشت دانشگاه با تأکید بر جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در عرصه آموزش و پژوهشهای منطقهای و بینالمللی افزود: استقرار این دوره در پردیس بینالملل کیش به دلیل نزدیکی به مناطق بومی مالاریا و نیز برخورداری از زیرساختهای آموزشی پیشرفته، انتخابی راهبردی بوده است.
در ادامه نشست، ساختار سهماهه دوره ماریالوژی شامل بخشهای نظری، عملی و پروژههای میدانی، همچنین نحوه مشارکت اساتید داخلی و بینالمللی و برنامهریزی بازدیدهای میدانی در استانهای جنوب کشور مورد بررسی قرار گرفت.
دوره کوتاه مدت مالاریالوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف توانمندسازی پزشکان عمومی، متخصصان بیماریهای عفونی، پزشکان خانواده و فعالان حوزه سلامت از داخل و خارج کشور در زمینه پیشگیری، تشخیص، درمان و کنترل مالاریا طراحی شده است.
- نویسنده : مریم توانا
































