۲۸۰۰ خدمت رایگان با جهاد دامپزشکی در مناطق محروم بیضا
۲۸۰۰ خدمت رایگان با جهاد دامپزشکی در مناطق محروم بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از برگزاری رزمایش جهاد دامپزشکی هم‌زمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس در این شهرستان خبر داد و گفت: دو هزار و 800 خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور در زمینه‌ واکسیناسیون، تشخیص، آموزش و مدیریت بیماری‌های دامی انجام می شود.

صدیقه مویدی با بیان اینکه هدف جهاد دامپزشکی کار و ارایه خدمات جهادی به‌ ویژه در مناطق محروم است، گفت: این رزمایش در طول هفته دفاع مقدس ادامه دارد.

مویدی، گفت: در این برنامه جهادی بیش از دو هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی و بروسلوز به‌صورت رایگان واکسینه شود و ۸۰۰ مورد مشاوره، معاینه و درمان دام انجام شود.

او، گفت: این اردوی جهادی، روزانه توسط سه اکیپ سیار دامپزشکی هم‌زمان در مناطق عشایری و روستایی خیرآباد، گزک و زیادآباد انجام می شود.

این مقام مسئول، گفت: تب برفکی بیماری ویروسی عفونی و واگیر دام است که مهمترین راه انتشار این بیماری، انتقال به روش مستقیم از طریق تماس دام آلوده با دام حساس است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: بیماری بروسلوز یا تب مالت بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است و از طریق مصرف لبنیات آلوده و یا تماس با ترشحات دام بیمار منتقل می شود.

این مقام مسئول، گفت: در این رزمایش جهادی اداره دامپزشکی، جهاد کشاورزی و بسیج جامعه کشاورزی با هم همکار داشتند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تاکید کرد: دامداران از ورود و جا به جایی دام غیر مجاز به دامداری های خود پرهیز کنند و در صورت بروز هر گونه بیماری، موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان و تماس با شماره ارتباطات مردمی دامپزشکی ۱۵۱۲ اطلاع دهند.

بهره برداری از اولین گلخانه تابع اقلیم در بیضا 


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: اولین گلخانه تابع اقلیم سبزی و صیفی به مساحت سه هزار مترمربع در روستای شیخ عبود شهرستان بیضا به بهره برداری رسید.

صدیقه مویدی با اشاره به کشت گوجه فرنگی در این گلخانه تابع اقلیم،  گفت: اولین برداشت محصول گوجه فرنگی از این واحد از اوایل مهرماه شروع شده است و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.

مویدی، گفت: تا پایان زمان برداشت بیش از ۴۰ تن گوجه فرنگی تولید و روانه بازارهای استان فارس و استان های همجوار شود.

او، گفت:  در این سطح از گلخانه دارای سایبان، به میزان چهار هزار و ۱۲۹ عدد نشاء گوجه فرنگی رقم ۴۱۲۹ کشت شد.

این مقام مسئول، گفت: از گلخانه تابع اقلیم(سایبان)، در تولید و بهبود شرایط پرورش درختان میوه، سبزی، صیفی و گیاهان زینتی می توان بهره برد.

او، گفت: هرچند یکی از مهم ترین فواید گلخانه تابع اقلیم، ایجاد شرایط دمایی بهینه و کاهش ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد برای تولید محصول است اما در عین حال در این الگوی تولید، هیچ‌گونه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی استفاده نمی‌شود بلکه با اجرای سازه‌های سبک و پوشش‌ گلخانه‌ای مقاوم تلاش می‌شود تا شرایط مناسب آب و هوایی با هزینه‌ای به مراتب کمتر و سریع‌تر از گلخانه‌های صنعتی تامین شود.

این مقام مسئول، گفت: مزایای اجرای این طرح عبارتند از صرفه‌جویی ۴۵ درصدی در مصرف آب و کاهش تنش آبی گیاه بر اثر کاهش تبخیر و تعرق و کنترل سرعت باد، جلوگیری از آفتاب‌سوختگی محصول و خسارات ناشی از تگرگ، تولید محصول نهایی با کیفیت‌تر، سالم تر و بازارپسندتر که افزایش درآمد کشاورز و حتی امکان صادرات و ارزآوری مناسب را به همراه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: با اجرا و توسعه گلخانه‌های تابع اقلیم علاوه بر افزایش تولید در واحد سطح، فرصت برداشت محصول تا ابتدای زمستان برای تولیدکننده فراهم می شود.

افزایش ۷۰ درصدی تولید میوه بِه در بیضا


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از آغاز عملیات برداشت میوه “بِه” از سطح ۳۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد و گفت: تولید این میوه نسبت به سال قبل ۷۰ درصد افزایش دارد.

صدیقه مویدی، گفت: کار برداشت محصول “بِه” در شهرستان بیضا از اوایل مهرماه آغاز شده است و تا اوایل آذرماه ادامه دارد.

این مقام مسئول، گفت: بالغ بر ۵۸۶ تن محصول “به” از سطح باغ های این شهرستان برداشت و روانه بازارهای استان فارس و تهران شود.

او، گفت: علاوه بر باغ‌های تجاری “به”، این میوه پاییزی به‌صورت تک درخت یا حاشیه کاری مزارع و باغ‌های شهرستان بیضا کاشت شده است.

مویدی، با اشاره به اینکه “به” میوه ای خوش طعم و عطر از خانواده سیب است افزود: عمده ارقام درختان “به” کشت شده شامل شیشه ای، اصفهانی و محلی است.

او، گفت:  این میوه اگرچه به‌صورت خام هم خوردنی است اما اغلب، به شکل برگه خشک شده “به”، چای “به” و به صورت مربا و کمپوت مصرف می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: برداشت “به” به‌صورت دستی انجام می‌شود و مهارت کارگران در نحوه برداشت، بسته‌بندی و ارسال به میادین میوه و تره بار در ماندگاری این میوه حائز اهمیت است.

  • نویسنده : مریم توانا