مدیر جهاد کشاورزی خنج، گفت: نخل درختی دو پایه است و نخلداران خوشههای نر را جدا کرده شاخه، شاخه میکنند و در لا به لای خوشههای ماده قرار میدهند و با برگ درخت نخل میبندند.
علی پور، گفت: گرد افشانی از حساسترین مراحل نخلداری است و وضعیت آب و هوایی نیز بر روی آن تاثیر مستقیم دارد.
او، گفت: میزان دانه گرده باید مورد نظر باشد که اگر میزان دانه گرده زیاد باشد باعث ریزش میوه و اگر زیاد نباشد موجب کال شدن میوه و محصول نامرغوب میشود به همین علت این کار را افراد با تجربه انجام میدهند.
این مقام مسئول، گفت: این شهرستان ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار نخلستان شامل ارقام شاهانی، هلیلهای، خاصویی، مجول و قصب دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خنج، گفت: کار گردافشانی امسال با ۱۵ تا ۲۰ روز تاخیر به علت سرمای دیر هنگام از روزهای پایانی زمستان آغاز شده است و تا اواخر فروردین آینده ادامه دارد.
علی پور، گفت: پیش بینی میشود پاییز سال آینده نخلداران شهرستان خنج بیش از ۲۰ هزار تن خارک، رطب و خرمای خشک برداشت و به بازار مصرف داخلی و خارج از کشور عرضه کنند.
- نویسنده : مریم توانا