کاهش روند ابتلا به سرطان معده و افزایش سرطان روده بزرگ
کاهش روند ابتلا به سرطان معده و افزایش سرطان روده بزرگ
کامران باقری لنکرانی، گفت: 25 درصد بیماری‌های دنیا شامل بیمار‌ی‌های گوارش و کبد می‌شود.

 

باقری لنکرانی، گفت: بیشترین عوامل مرگ ناشی از سرطان‌ها در کشور را به‌ترتیب مربوط به سرطان‌های معده، ریه و روده بزرگ ذکر کرد و به ارائه آمار سرطان طی دو سال گذشته در کشور پرداخت.

رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران، گفت: تعداد ۱۳۷ هزار مورد سرطان در کشور ثبت شده است، در این بین کشنده‌ترین نوع سرطان در ایران بین آقایان مربوط به سرطان معده و سرطان پستان در خانم‌ها بوده است.

او، گفت: در استان فارس روند ابتلا به سرطان معده کاهشی بوده، اما سرطان روده بزرگ روند رو به رشد داشته است.

باقری لنکرانی، گفت: در زمان حاضر بین میانسالان ایران نزدیک به ۳۰ درصد مبتلا به بیماری کبد چرب هستند که بیشتر علل مداخلات تغذیه‌ای دارد.

رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران، استفاده از گوشت‌های فرآوری‌شده و یا گوشت‌های قورمه و غذا‌های شور را در ارتباط با شیوع سرطان‌های معده و روده بزرگ، مرتبط توصیف کرد و گفت: چربی‌های اشباع‌شده نیز با کبد چرب و التهاب روده ارتباط دارند.

او، گفت: هم‌اکنون در سبد غذایی خانوار‌ها عادات غذایی نظیر مصرف سبزیجات و میوه‌جات کاهش یافته و به‌سمت استفاده بی‌رویه از مواد فرآوری‌شده مثل فست‌فود، نوشابه و استفاده نامعقول نمک پیش رفته است.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: باید توجه داشت که پخت‌وپز غذا با روغن‌های با حرارت بالا از دیگر عوامل بروز سرطان است.

به‌باور این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نزدیک به ۹۰ درصد بیماری‌های گوارشی قابل پیشگیری یا غربالگری هستند.

لنکرانی، گفت: با تغییر سبک غذایی و اصلاح الگوی مصرف در سبک غذایی می‌توان از بیماری‌های گوارش، کبد و سرطان‌های مرتبط پیشگیری کرد.

او، گفت: ضمن مصرف غذا‌های بیرون از خانه و حتی فست‌فود هم می‌توان با رعایت اصول مثل مصرف سالاد و غذا‌های آب‌پز ذائقه را به‌سمت تغییر هدایت کرد و از ابتلا به بیماری‌های گوارشی و کبد و همچنین سرطان‌های مرتبط پیشگیری کرد.

 

  • نویسنده : مریم توانا