پیام قدردانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کادر سلامت فارس
پیام قدردانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کادر سلامت فارس
 دکتر سید بصیر هاشمی با صدور پیامی، از تعهد، ایثار و تلاش شبانه‌روزی کادر سلامت فارس در ارائه خدمات بی وقفه به مردم در پی تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران اسلامی قدردانی کرد.

بصیر هاشمی، گفت: نقش مؤثر این مجموعه در کاهش آسیب‌ها، حفظ آمادگی نظام سلامت و ارائه خدمات تخصصی در شرایط بحرانی را ستود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از همکاری استانداری، دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌های مرتبط با حوزه سلامت استان فارس و شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی نیز تشکر و قدردانی کرد.

بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مرکز بهداشت و درمان صنعت نفت شیراز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز صبح امروز، پنجم تیرماه ۱۴۰۴، با حضور در مرکز بهداشت و درمان صنعت نفت شیراز، از بخش‌های مختلف این مرکز بازدید کرد و در جریان نحوه ارائه خدمات سلامت قرار گرفت.

دکتر سید بصیر هاشمی در این بازدید که با همراهی دکتر امین نیاکان معاون درمان دانشگاه و جمعی از مدیران ارشد دانشگاه انجام شد، ضمن بازدید میدانی از بخش‌های اتاق عمل، بستری، فیزیوتراپی،داروخانه و درمانگاه این مرکز، روند ارائه خدمات به مراجعان را بررسی کرد.

در حاشیه این بازدید، نشست هم‌اندیشی با حضور رئیس دانشگاه، معاون درمان و مسئولان مرکز بهداشت و درمان صنعت نفت برگزار شد.

دکتر هاشمی در این نشست بر اهمیت گسترش تعاملات بین‌بخشی در حوزه سلامت میان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نهادها و سازمان‌های تخصصی مانند مجموعه صنعت نفت تأکید کرد.

او، با اشاره به ظرفیت‌های موجود، توسعه زیرساخت‌های سلامت در واحدهای زیرمجموعه صنعت نفت در استان فارس و برنامه‌ریزی برای احداث بیمارستان اختصاصی این صنعت در شیراز را گامی مهم در راستای ارتقای خدمات درمانی به شهروندان استان و مناطق همجوار برشمرد؛ ظرفیتی که در شرایط خاص مانند بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه نیز می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند.

در ادامه این برنامه، مسئولان مرکز بهداشت و درمان صنعت نفت شیراز گزارشی از عملکرد، خدمات ارائه‌شده و نیازهای موجود به هیأت بازدیدکننده ارائه کردند.

دیدار و گفت‌وگوی دکتر هاشمی با کادر درمان، کارکنان و مراجعان این مرکز نیز از دیگر بخش‌های این بازدید بود.

این بازدید با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه و هم‌افزایی ظرفیت‌های سلامت در سطح استان، با حضور مسئولان ارشد دانشگاه و مجموعه صنعت نفت شیراز برگزار شد.

تغذیه مناسب در شرایط بحران

در مواقع بروز بحران‌های طبیعی یا انسانی (مانند جنگ، زلزله، سیل یا قطع گسترده خدمات)، تأمین تغذیه سالم و کافی برای حفظ سلامت افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. در این شرایط، سیستم‌های معمول توزیع غذا ممکن است مختل شوند و امکان تهیه و طبخ غذای گرم با شرایط بهداشتی محدود شود.

به همین دلیل، آمادگی تغذیه‌ای پیش از بحران نقش کلیدی در کاهش آسیب‌ها و حفظ تاب‌آوری خانوارها دارد.

اصول تغذیه در بحران

یک جیره غذایی متوازن در شرایط اضطراری باید:

تأمین‌کننده انرژی مورد نیاز روزانه فرد باشد.

ترکیب متعادلی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین، چربی‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی داشته باشد.

نیاز به پخت طولانی یا تجهیزات خاص نداشته باشد.

ماندگاری بالا و مقاومت در برابر فساد در شرایط بدون یخچال را دارا باشد.

بنابراین، در مراحل اولیه بحران و پیش از پایداری شرایط، جیره‌های خشک و آماده مصرف بهترین گزینه هستند.

نمونه سبد غذایی پیشنهادی

برای یک نفر در یک روز:

نان خشک: ۴۵۰ گرم

کنسرو لوبیا یا عدسی: ۱ عدد (۲۸۰ گرم)

خرما: ۱۰۰ گرم

بیسکوئیت ساده: ۵۰ گرم

برای دو نفر در یک روز:

نان: ۱ کیلوگرم

کنسرو لوبیا: ۱ عدد (۲۸۰ گرم)

کنسرو تن ماهی: ۱ عدد (۱۸۰ گرم)

خرما: ۲۰۰ گرم

بیسکوئیت: ۲ بسته ۵۰ گرمی

این اقلام قابل نگهداری در دمای محیط هستند، سریع مصرف می‌شوند و حداقل نیاز انرژی و پروتئین بزرگسالان را تأمین می‌کنند..

توصیه‌های تکمیلی برای آمادگی تغذیه‌ای خانوارها

۱.تهیه «کیف اضطراری تغذیه» شامل اقلام ذکرشده برای حداقل ۳ روز برای هر فرد خانواده

۲ نگهداری اقلام غذایی در محل خشک و خنک و بررسی تاریخ انقضا هر ۳ تا ۶ ماه

آگاهی اعضای خانواده از محل نگهداری و نحوه استفاده از مواد غذایی و آب اضطراری

تغذیه سالم و برنامه‌ریزی‌شده در شرایط بحران، نه‌تنها از بروز سوءتغذیه و کم‌آبی جلوگیری می‌کند، بلکه سطح ایمنی بدن، انرژی و آرامش روانی افراد را نیز حفظ می‌نماید.

بنابراین، هر خانوار باید بخشی از آمادگی خود را به تأمین تغذیه مناسب اختصاص دهد تا در مواقع اضطراری دچار مشکل نشود. بدیهی است که برای کودکان، سالمندان، بانوان باردار یا افراد با بیماری خاص باید جیره‌ها بر اساس نیاز ویژه تنظیم شوند. کارشناسان تغذیه مراکز جامع سلامت آماده ارائه خدمات مشاوره تغذیه در همه مراحل بحران به گروه‌های آسیب پذیر است.

مریم مهارت

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

اعلام ساعت کاری کارکنان و واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ۷ تیر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ساعت کاری کارکنان و واحدهای تابعه دانشگاه از ۷ تیر تا ۳۱ شهریور سال جاری را اعلام کرد.

دکتر «عبدالخالق کشاورزی» با اعلام این خبر گفت: با توجه به اطلاعیه سازمان اداری و استخدامی کشور و بر اساس بخشنامه شماره ۲۸۲۱۳ مورخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در راستای مدیریت بهینه مصرف انرژی و صرفه‌جویی مؤثر با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور و تأمین آسایش آحاد مردم، ساعت کاری واحدهای تابعه دانشگاه از ۷ تیر تا پایان شهریور سال جاری اعلام شد.

ساعت کاری واحدهای تابعه دانشگاه از ۷ تیر تا پایان شهریور ۱۴۰۴ به شرح زیر تعیین شده است:

۱- ساعت کاری واحدهای ستادی دانشگاه شامل ستاد مرکزی دانشگاه، دانشکده‌ها، ستاد شبکه‌های بهداشت و درمان، برج پژوهشی حضرت محمد رسول الله(ص)، ستاد مراکز بهداشت شهدای والفجر و انقلاب، در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۶ تا ۱۳ اعلام شده و جهت جبران تقلیل ساعت، روزهای پنج‌شنبه به صورت دورکاری خواهد بود.

۲- مراکز خدمات جامع سلامت غیر شبانه‌روزی، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت نیز از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۶ تا ۱۳ فعالیت خواهند داشت و در روزهای پنج‌شنبه، انجام کار موظفی به صورت دورکاری انجام می‌شود، همچنین جمع‌آوری آمار، ثبت اطلاعات در سامانه‌های مربوطه، تهیه گزارش اجرای برنامه‌ها و پایش آنها باید در ایام دورکاری نیز انجام پذیرد و از سوی مسوولان مافوق مورد نظارت و گزارش‌دهی قرار گیرد و در موارد خاص، در صورت نیاز به حضور کارکنان، بسته تشویقی پرداخت خواهد شد.

۳- ساعت کاری بیمارستان‌ ها، مراکز آموزشی و درمانی، مراکز خدمات جامع سلامت شبانه‌روزی و پایگاه‌های اورژانس، از شنبه تا پنج‌شنبه طبق روال پیشین برقرار است و بر اساس پیشنهاد معاونت مربوطه، بسته های تشویقی برای حضور کارکنان در روزهای پنج‌شنبه منظور خواهد شد.

۴- با هدف تسهیل در رفت و آمد کارکنان و جلوگیری از اختلال در روند امور، ساعت کاری کارکنان بخش ‌های اداری و پشتیبانی مراکز آموزشی درمانی، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌های تخصصی و فوق تخصصی و همچنین بخش اداری ستاد مرکز اورژانس استان، از شنبه تا چهارشنبه طبق روال قبلی و مشابه با کادر درمان تعیین شده است که در روزهای پنج‌شنبه، به جز حضور یک نفر در هر واحد برای پشتیبانی ضروری، سایر کارکنان اداری و پشتیبانی بیمارستان ها به صورت دورکاری با نظر مدیریت، فعالیت خواهند داشت و پرداخت بسته تشویقی برای حضور نیروهای اداری و پشتیبانی با تأیید مدیریت واحد مربوطه انجام می‌شود.

تغذیه مناسب در شرایط بحران

در مواقع بروز بحران‌های طبیعی یا انسانی (مانند جنگ، زلزله، سیل یا قطع گسترده خدمات)، تأمین تغذیه سالم و کافی برای حفظ سلامت افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. در این شرایط، سیستم‌های معمول توزیع غذا ممکن است مختل شوند و امکان تهیه و طبخ غذای گرم با شرایط بهداشتی محدود گردد.

به همین دلیل، آمادگی تغذیه‌ای پیش از بحران نقش کلیدی در کاهش آسیب‌ها و حفظ تاب‌آوری خانوارها دارد.

اصول تغذیه در بحران

یک جیره غذایی متوازن در شرایط اضطراری باید:

تأمین‌کننده انرژی مورد نیاز روزانه فرد باشد.

ترکیب متعادلی از کربوهیدرات‌ها، پروتئین، چربی‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی داشته باشد.

نیاز به پخت طولانی یا تجهیزات خاص نداشته باشد.

ماندگاری بالا و مقاومت در برابر فساد در شرایط بدون یخچال را دارا باشد.

بنابراین، در مراحل اولیه بحران و پیش از پایداری شرایط، جیره‌های خشک و آماده مصرف بهترین گزینه هستند.

نمونه سبد غذایی پیشنهادی

برای یک نفر در یک روز:

نان خشک: ۴۵۰ گرم

کنسرو لوبیا یا عدسی: ۱ عدد (۲۸۰ گرم)

خرما: ۱۰۰ گرم

بیسکوئیت ساده: ۵۰ گرم

برای دو نفر در یک روز:

نان: ۱ کیلوگرم

کنسرو لوبیا: ۱ عدد (۲۸۰ گرم)

کنسرو تن ماهی: ۱ عدد (۱۸۰ گرم)

خرما: ۲۰۰ گرم

بیسکوئیت: ۲ بسته ۵۰ گرمی

این اقلام قابل نگهداری در دمای محیط هستند، سریع مصرف می‌شوند و حداقل نیاز انرژی و پروتئین بزرگسالان را تأمین می‌کنند..

توصیه‌های تکمیلی برای آمادگی تغذیه‌ای خانوارها

۱.تهیه «کیف اضطراری تغذیه» شامل اقلام ذکرشده برای حداقل ۳ روز برای هر فرد خانواده

۲ نگهداری اقلام غذایی در محل خشک و خنک و بررسی تاریخ انقضا هر ۳ تا ۶ ماه

آگاهی اعضای خانواده از محل نگهداری و نحوه استفاده از مواد غذایی و آب اضطراری

تغذیه سالم و برنامه‌ریزی‌شده در شرایط بحران، نه‌تنها از بروز سوءتغذیه و کم‌آبی جلوگیری می‌کند، بلکه سطح ایمنی بدن، انرژی و آرامش روانی افراد را نیز حفظ می‌نماید.

بنابراین، هر خانوار باید بخشی از آمادگی خود را به تأمین تغذیه مناسب اختصاص دهد تا در مواقع اضطراری دچار مشکل نشود. بدیهی است که برای کودکان، سالمندان، بانوان باردار یا افراد با بیماری خاص باید جیره‌ها بر اساس نیاز ویژه تنظیم شوند. کارشناسان تغذیه مراکز جامع سلامت آماده ارائه خدمات مشاوره تغذیه در همه مراحل بحران به گروه‌های آسیب پذیر است.

مریم مهارت

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

  • نویسنده : مریم توانا