پایان هرس زمستانه در بزرگترین انجیرستان جهان در استهبان
پایان هرس زمستانه در بزرگترین انجیرستان جهان در استهبان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از پایان عملیات هرس زمستانه انجیرستان های شهرستان استهبان در سطح ۲۶هزار هکتار خبر داد.

مهدی ایران منش، گفت: هرس زمستانه که در اصطلاح محلی به آن پات و پنجه شکنی گفته می شود از اواخر پاییز آغاز و تا آخر زمستان یا گاهی تا اواخر فروردین ماه ادامه دارد.

ایران منش، گفت: در انجام عملیات پنجه شکنی، تعدادی از شاخه های کوچک مربوط به رشد سال جاری متناسب با آرایش رشد درخت به وسلیه دست حذف شده و سایر شاخه های اضافی، تنه و شاخه هایی که به دلیل بیماری یا فرسوده شدن خشک شده اند، با ابزار هرس قطع می شوند.

او، گفت: این نوع هرس با توجه به میزان بارندگی و خشکسالی در سال های مختلف متفاوت بوده و باغداران می بایست در سال های خشک، هرس را شدید تر انجام داده تا نیاز آبی درختان کاهش یافته و درختان در شرایط خشکسالی حفظ شوند.

این مقام مسئول، گفت: با توجه به کاهش بارندگی در سنوات اخیر، هرس شدید درختان برای حفظ آنها توصیه می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، از باغداران خواست نسبت به ضدعفونی ابزارهای باغبانی با الکل درصدبالا برای جلوگیری از انتقال بیماری به ویژه بیماری شانکر که در سال های اخیر گسترش یافته و در اصلاح محلی به آن “کُنده خشکو” می گویند اقدام کنند.

 

  • نویسنده : مریم توانا