فرهمند آقایی، گفت: عمده کشت باقلا در بخش مرکزی شهرستان است و تناژ برداشت در هر هکتار حدود ۱۸ تن است.
آقایی، گفت: کشت باقلا در شهرستان در اواخر پاییز انجام و برداشت آن نیز ازاواخر اسفند ماه شروع و تا پایان فروردین ماه ادامه دارد.
او، گفت: محصول باقلا باعث بهبود شرایط کشت بعدی می شود و ضمن تاثیر گذاری در کاهش علف های هرز، قابلیت تثبیت ازت در خاک ، محصول بسیار مفیدی در تناوب با سایر محصولات محسوب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون، گفت: عمده رقم کشت شده شهرستان باقلا هفت بند برکت است.
باقلای کشت شده در این شهرستان به دلیل نازک بودن پوست روی میوه و با توجه به طعم و مزه مناسب آن بیشتر به صورت تازه خوری مصرف می شود و مورد اقبال کشاورزان و مصرفکنندگان است.کشت باقلا در الگوی کشت دارای اهمیت زیادی است و در کشاورزی حفاظتی در تناوب با غلات کشت و باعث تقویت زمین و پایداری تولید می شود.
صدور مجوز خروج دام زنده از شهرستان فسا به ۱۱ استان کشور
مدیر جهاد کشاورزی فسا از خروج ۶۴هزار و۵۹۱ راس دام به سایر استان ها در سال گذشته خبر داد.
سعید شیروانی دوست، گفت: با توجه به مازاد تولید دام زنده در شهرستان فسا و به منظور جلوگیری از ضرر و زیان دامداران، هماهنگیهای لازم با سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و سایر استانهای متقاضی انجام شده و مجوز خروج دام با رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینهای صادر شده است.
شیروانی دوست، گفت: استانهای تهران ، اصفهان، یزد، کرمان، همدان، خراسان رضوی، گیلان، لرستان، آذربایجان شرقی، قم ، اردبیل از جمله استانهایی هستند که مجوز خروج دام به مقصد آنها صادر شده است.
او، گفت: شهرستان فسا با جمعیت دامی ۶۰۰ هزار راس دام سبک و ۱۸ هزار راس دام سنگین یکی از شهرستان های موفق در تولیدات دامی و یکی از شهرستانهای پیشرو در زمینه پرورش دام سبک و تامین کننده بخش قابل توجهی از گوشت قرمز ۱۱استان کشور است.
او، گفت: تمامی مالکین دام زنده موظفند با مراجعه به تعاونی دامداران شهرستان خود نسبت به ثبت و پلاکگذاری دامهای خود در سامانه پنجره واحد کشاورزی اقدام کنند.
برداشت لگوم علوفه ای خلر برای اولین بار در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از برداشت ۱۳ تن لگوم علوفهای مخلوط خلر در سطح ۱۰ هزار مترمربع از مزارع طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان برای اولین بار خبر داد.
صدیقه مویدی با بیان اینکه مخلوط علوفه خلر و جو به نسبت ۲:۱ در آذرماه سال گذشته به صورت آزمایشی در اراضی دیم کشت شد، گفت: عملیات برداشت دستی این علوفه قبل از دانه بستن گیاه در تاریخ سی ام فروردین ماه جاری انجام شد.
مویدی، این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و مشارکت کشاورز پیشرو شهرستان و با تامین بذر رایگان اجرا شد.
او، با اشاره به هدف تولید علوفه دیم در این طرح گفت: باید از ظرفیت دیمزارها و آب باران به منظور جهش تولید استفاده کرد.
این مقام مسئول، گفت: این گیاه در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفهای ارزش غذایی یکسانی داشته و پروتئین آن با توجه به مرحلهای از رشد که برداشت میشوند بین ۱۲ تا ۲۰ درصد متغیر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: از مزایای کشت این گیاه علوفهای میتوان به ارزش غذایی بالا در تغذیه دام، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی، مقاومت به ماندابی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارد، اشاره کرد که می تواند به صورت چندمنظوره مورد استفاده قرار گیرد.
- نویسنده : مریم توانا