نظارت مستمر بر نانوایی‌های جهرم حتی در روزهای تعطیل
نظارت مستمر بر نانوایی‌های جهرم حتی در روزهای تعطیل
بازرسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم، با حضور بی‌وقفه و نظارت دقیق بر عملکرد نانوایی‌ها، نشان دادند که جهاد و جهادگر تعطیل‌بردار نیست و خدمت به مردم در هر شرایطی اولویت اصلی آنان است.

رهبر بازرس جهاد کشاورزی، در روز تعطیل، با انجام بازرسی‌های سرزده از نانوایی‌های سطح شهرستان، بر رعایت استانداردهای تولید نان، کیفیت آرد، وزن و قیمت مصوب نظارت کرد. این اقدام به منظور تأمین امنیت غذایی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان انجام شد.

از روز شنبه ۲۸ تا دوشنبه ۳۰ تیرماه، در شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی، افزایش ابر و احتمال رگبار وجود دارد، اما در سایر مناطق کشور، آسمان صاف تا نیمه‌ابری همراه با تداوم هوای گرم خواهد بود.

شرکت توانیر با اشاره به افزایش دمای احتمالی تا ۵ درجه سانتیگراد در مناطقی از خاورمیانه از جمله ایران، اعلام کرده است که این افزایش دما، تقاضای مصرف برق را به شدت افزایش داده و به ازای هر یک درجه افزایش دما، ۰.۷ درصد از ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی کاسته می‌شود. سازمان هواشناسی نیز با صدور هشدار سطح زرد، بر لزوم مدیریت مصرف انرژی و رعایت توصیه‌های بهداشتی تأکید کرده است.

توصیه‌های حیاتی برای بخش کشاورزی:
با توجه به موج گرمای پیش‌بینی شده و اثرات مستقیم آن بر بخش‌های مولد، سازمان هواشناسی و وزارت جهاد کشاورزی توصیه‌هایی را به شرح زیر به کشاورزان، دامداران، گلخانه‌داران و باغداران سراسر کشور ارائه می‌دهند:

کشاورزان : با توجه به افزایش احتمالی دما، آبیاری محصولات در ساعات اولیه صبح و یا ساعات پایانی روز انجام شود.

استفاده از روش‌های نوین آبیاری که منجر به کاهش تبخیر سطحی آب می‌شوند، توصیه می‌ شود.

همچنین، در صورت امکان، استفاده از سایبان برای محصولات حساس به گرما می‌تواند به حفظ آن‌ها کمک کند.

ضرورت دارد که کنترل آفات و بیماری‌هایی که در فصول گرم شیوع بیشتری دارند، با جدیت دنبال شود.

دامداران: تأمین مداوم آب آشامیدنی سالم و خنک برای دام‌ها در اولویت قرار گیرد.

فضاهای نگهداری دام باید دارای تهویه مناسب بوده و در صورت نیاز از سایه‌بان برای خنک‌سازی محیط استفاده شود.

از چرای دام در ساعات اوج گرما، به ویژه از ساعت ۱۱ صبح تا ۴ بعدازظهر، خودداری شود.

گلخانه‌داران: با توجه به دمای بالا، تهویه گلخانه‌ها باید با حداکثر ظرفیت انجام شود.

استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده مانند پد و فن برای حفظ دمای مطلوب درون گلخانه ضروری است.

حفظ رطوبت در حد استاندارد و خودداری از انجام محلول‌پاشی و کوددهی در ساعات گرم روز توصیه می‌شود.

باغداران: آبیاری منظم و کافی باغات، به ویژه درختان جوان و درختانی که میوه در حال تشکیل و رشد دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. مالچ‌پاشی در پای درختان به حفظ رطوبت خاک و کاهش دمای ریشه کمک شایانی می‌کند.

از انجام هرس‌های سنگین در فصول گرم سال خودداری شود. پایش مستمر باغ‌ها برای شناسایی و مبارزه به‌موقع با آفات و بیماری‌ها امری حیاتی است.

زارعان و فعالان بخش کشاورزی : با توجه به پیش‌بینی افزایش دما و کاهش رطوبت، مدیریت دقیق آبیاری و استفاده از روش‌های آبیاری کم‌فشار و قطره‌ای جهت جلوگیری از هدررفت آب ضروری است.

توصیه می‌شود که در ساعات گرم روز از انجام هرگونه عملیات زراعی که منجر به تنش گیاه می‌شود، خودداری شود.

استفاده از کودهای پتاسه و سیلیکاته به منظور افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های گرمایی توصیه می‌شود.

همچنین، بررسی و اطمینان از عملکرد صحیح سیستم‌های تهویه و خنک‌کننده در واحدهای تولیدی و انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.

اطلاع‌رسانی مستمر و به‌موقع به کارگران و فعالان در مزارع در خصوص رعایت نکات ایمنی و بهداشتی و پیشگیری از گرمازدگی نیز مورد تأکید است.

مدیریت آفات و بیماری‌ها : افزایش دما و تغییرات رطوبتی می‌تواند شرایط را برای شیوع برخی آفات و بیماری‌های گیاهی فراهم کند. کشاورزان باید به طور منظم مزارع خود را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرعادی، با کارشناسان حفظ نباتات مشورت کنند.

استفاده از روش‌های کنترل بیولوژیک و کم‌خطر در اولویت قرار گیرد.

استفاده از پوشش‌های محافظ: استفاده از مالچ‌های آلی مانند کاه و کلش یا مالچ‌های مصنوعی می‌تواند به حفظ رطوبت خاک، کاهش دمای سطح خاک و جلوگیری از تبخیر بیش از حد آب کمک کند.

همچنین، استفاده از توری‌های سایه‌انداز برای محافظت از گیاهان جوان و حساس در برابر تابش مستقیم نور خورشید توصیه می‌شود.

تنظیم زمان برداشت: در صورت امکان، زمان برداشت محصولات را به ساعات خنک‌تر روز موکول کنید. از انباشتن محصولات برداشت شده در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و آن‌ها را در اسرع وقت به انبارهای خنک و دارای تهویه مناسب منتقل نمایید.

مدیریت خاک: با افزایش دما، سرعت تجزیه مواد آلی خاک افزایش می‌یابد. استفاده از کودهای آلی و کمپوست به حفظ ساختار خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب و مواد غذایی و بهبود تهویه خاک کمک می‌کند.

جلوگیری از شخم زدن بی‌رویه خاک در فصل گرما می‌تواند از تخریب ساختار خاک و افزایش تبخیر آب جلوگیری کند.

شیلات : در شرایط موج گرمای شدید، فعالیت‌های شیلات و آبزی‌پروری باید با کنترل مداوم کیفیت آب، افزایش تهویه و استفاده از سیستم‌های هوادهی، و قرار دادن استخرها و مخازن در سایه یا زیر سایه‌بان‌های حفاظتی انجام شود تا دما و میزان اکسیژن محلول در آب حفظ شود و از مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود.

همچنین، کاهش میزان تغذیه در ساعات گرم و پایش مستمر سلامت و وضعیت آنها برای شناسایی سریع استرس‌های گرمایی ضروری است.

استفاده از تکنیک‌های مدیریت دما، حفظ جریان آب و صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، نقش مهمی در پایداری تولید دارد و باید همزمان با رعایت توصیه‌های سازمان‌های مربوطه، انجام شود تا تلفات و خسارات ناشی از گرما به حداقل برسد.

بیمه محصولات کشاورزی : با توجه به افزایش خطر خسارات ناشی از گرمازدگی و خشکسالی، کشاورزان باید نسبت به بیمه محصولات خود اقدام  کرده تا در صورت بروز خسارت، بخشی از زیان‌های خود را جبران کنند.

هواشناسی برای روز سه‌شنبه هفته آینده، نسبت به دمای بسیار بالا و خطر گرمازدگی در کشور عراق و مناطق مرزی غربی ایران، به ویژه استان خوزستان، هشدار داده است.

گزارش‌های هواشناسی حاکی از آن است که ماه مرداد با موج گرمای شدید آغاز می شود.

تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی، منجر به افزایش سالانه حدود ۱.۵ درجه سانتیگراد در دمای هوای جهان تا ۵ سال آینده خواهد شد.

این افزایش دما در مناطق مختلف خاورمیانه، از جمله بخش‌هایی از ایران، تا ۵ درجه نیز می‌رسد که این امر بر افزایش تقاضای مصرف برق و کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی تأثیرگذار است.

در ایران، رکورد گرما با ثبت دمای ۴۹.۱ درجه سانتیگراد شکسته شد و شهرهای طبس، خور، زابل، اهواز، بم، صفی‌آباد دزفول، امیدیه و ایرانشهر، در فهرست ۱۵ نقطه با بالاترین دمای ثبت شده در جهان قرار گرفتند.

موفقیت فارس در خرید ۸۵ هزار تن گندم و ۹۵۰ تن کلزا

مدیر تعاون روستایی استان فارس، گفت: علی‌رغم شرایط خاص منطقه، شبکه تعاون روستایی موفق شده است ۸۵ هزار تن گندم و ۹۵۰ تن کلزا را از کشاورزان خریداری کند.

سید احمد احمدی‌زاده، در جریان بازدید نماینده ولی‌فقیه در سازمان مرکزی تعاون روستایی از فارس با اشاره به استمرار مأموریت‌های این شبکه در دوره‌های حساس، گفت: تعاون روستایی فارس حتی در مقاطع بحرانی نیز در کنار کشاورزان و مردم بوده و خدمات خود را بدون وقفه ادامه داده است.

احمدی‌ زاده، گفت: طی ماه‌های اخیر ۸۵ هزار تن گندم و ۹۵۰ تن کلزا از تولیدکنندگان استان خریداری شده است.

او، گفت: در همین دوره ۲۷۶۰ تن آرد ویژه خانه‌های روستایی در سطح استان توزیع شده و برای حمایت از معیشت خانوارها، ۶۲ تن اقلام اساسی شامل برنج، روغن و شکر در اختیار شبکه‌های روستایی قرار گرفته است.

مدیر تعاون روستایی فارس، گفت: برای پشتیبانی از زنجیره تولید دام و طیور، ۹۰۰ تن نهاده مورد نیاز مرغداران و دامداران تحت پوشش تامین و توزیع شده است.

او همچنین از ارسال سه محموله سیب‌زمینی از فارس به تهران با هدف کمک به تنظیم بازار خبر داد و گفت: کارشناسان ما به شکل مستمر در مزارع پیاز حاضر شدند و خرید توافقی محصول را برای حمایت از کشاورزان اجرایی کردند.

احمدی‌زاده، نشست‌های منظم «روستا بازار» با محوریت مسائل اقتصادی، ساماندهی عرضه محصولات، و تبیین مباحث حفاظتی و رعایت اصول پدافند غیرعامل برای شبکه‌های محلی برگزار شده است.

مدیر تعاون روستایی فارس، گفت: با استمرار این روند و هماهنگی نزدیک‌تر با سیاست‌های سازمان مرکزی، می‌توانیم نقش تعاون روستایی را در مدیریت بازار محصولات کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان بیش از گذشته تقویت کنیم.

فارس رتبه چهارم تولید گوشت مرغ کشور/خط تولید و تامین در جنگ ۱۲ روزه تعطیل نشد

وقایع اخیر کشور هیچ گونه خللی در تولید و تامین مرغ مجموعه سالیذ نداشت و این واحد تولیدی در شرایط مختلف آمادگی تولید را دارد و در طول مدت اخیر هیچ مشکلی در تامین و عرضه مرغ نداشتیم.

طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته ۲۳۸ هزارتن گوشت مرغ در استان فارس تولید شد که نسبت به سه سال قبل افزایشی قریب به ۲۴ درصد داشته است.

استان فارس پس از استان‌های مازندارن، گیلان و گلستان در جایگاه چهارم تولید گوشت مرغ کشور قرار دارد.

سرانه مصرف گوشت مرغ در این استان بیش از ۱۷۰ هزارتن در سال است که امسال بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ زنده و قریب به ۱۱ هزارتن مرغ گرم با مجوز از استان فارس به سایر استان‌ها ارسال و نیز بالغ بر ۲۰ هزارتن گوشت مرغ منجمد از این استان به سایر استان‌ها و یا خارج از کشور صادر شده است.

و حالا در دنیایی که کیفیت و یکپارچگی در تأمین مواد غذایی به یک مزیت رقابتی بدل شده، گروه غذایی سالیذ به عنوان یک زنجیره کامل و مستقل، راهی متفاوت را پیموده است؛ راهی که در نهایت با استاندارد‌های روز دنیا همگام است، بلکه ریشه در تجربه و تاریخ‌ی دیرینه دارد.

آغاز این مسیر به بیش از ۸۰ سال پیش بازمی‌گردد؛ زمانی که دفتر بارفروشی روحانی در سال ۱۳۱۴ بنیان گذاشته شد. این دفتر، به عنوان نخستین حلقه از زنجیره‌هایی که امروز نام سالیذ را یدک میکشد، در طول دهه‌ها فعالیت، نقش مهمی در بازار محصوالت کشاورزی و دامپروری جنوب کشور ایفا کرده است.

دفتر بارفروشی امروزه با سه حوزه فعالیت کلیدی، یکی از مهمترین زیرساخت‌های زنجیره سالیذ به شمار می‌آید. بازرگانی محصولات کشاورزی خرد، تأمین و توزیع میوه و صیفی جات با بهره گیری از سردخانه ۵۰۰۰ تنی، فعالیت‌های تبدیلی مانند ذرت خشک کنی و برنجکوبی و… بخشی از فعالیت‌های این مجموعه است که از دل همین زیرساخت، نیاز به توسعه بخش‌های تکمیلی پدید آمد؛ نیازی که منجر به شکل گیری کارخانه‌های تولید خوراک دام، مزارع پرورش مرغ مادر، مراکز کشتار و فرآوری گوشت، مراکز لبنی، صنایع غذایی، و در نهایت فروشگاه‌های بوتیک پروتئین سالیذ شد.

زنجیره‌های غذایی سالیذ شامل چندین مجموعه تخصصی است که همگی در تعامل با یکدیگر و تحت یک مدیریت یکپارچه فعالیت میکنند.

راد آرد پارس (تأسیس ۱۳۸۸) کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن پلت و کنسانتره، سالیذ مرغ (تأسیس ۱۳۹۵) کشتارگاه صنعتی هوشمند با فناوری EVS و ظرفیت ۶۰۰۰ قطعه در ساعت، مرکز جمع آوری شیر راد لبن (تأسیس ۱۳۹۷) تأمین شیر مازاد دامداران و ارائه تسهیلات فصلی، مزرعه مرغ مادر (نورآباد ممسنی): بزرگترین مزرعه مرغ مادر گوشتی کشور با تولید ساالنه ۲۱ میلیون تخم مرغ نطفه دار بخشی از این زنجیره است.

داماک به عنوان شبکه همکاری با مرغداران برای تأمین جوجه، دارو، واکسن و نهاده با ارائه خدمات نقشی مهم در این زنجیره ایفا می‌کند.

واحد گوشت قرمزبا بسته بندی انواع گوشت گوسفندی و گوساله با ظرفیت ۸۰۰۰ تن در سال، صنایع غذایی راد مرغ (تأسیس ۱۴۰۰) تولید محصوالت پخته و نیمه پخته منجمد شامل ناگت، فالفل، کتلت، کباب و برگر را دنبال می‌کند. ضمن اینکه بوتیک پروتئین سالیذ (فعال از ۱۳۹۹) ۹ شعبه فعال در استان‌های فارس و بوشهر و مرودشت با تمرکز بر تجربه خرید شخصی سازی شده از دیگر بخش‌های مجموعه است.

کشاورز مدیرعامل جوان و خوش فکر مجموعه سالیذ در جمع خبرنگاران با تشریح نگاه استراتژیک پشت این زنجیره گسترده و افق‌های پیش رو بیان داشت: هدف ما از ابتدا ایجاد زنجیره‌های خودکفا، منسجم و استاندارد بود که بتواند از تأمین نهاده تا تولید نهایی را تحت کنترل داشته باشد.

او افزود: ما کار را از جایی شروع کردیم که اغلب برند‌ها حتی به آن فکر هم نمیکنند؛ یعنی از مزرعه، خوراک دام، تخم مرغ نطفه دار، کشتارگاه، واحد بسته بندی، صنایع غذایی و… تا فروش نهایی در بوتیک پروتئین‌ها؛ این یعنی نظارت ۱۰۰ درصد رو‌ی کیفیت و سلامت محصول.

این فعال صنعتی افزود: ما این مجموعه و واحد تولیدی را با شعار سالم و لذیذ بنا نهادیم؛ شعاری که صرفاً یک جمله تبلیغاتی نیست، بلکه بازتابی از رویکرد ما به مسئولیت در زنجیره تأمین غذاست.

او تاکید کرد: توسعه در نگاه ما، صرفاً به معنای افزایش ظرفیت تولید نیست؛ بلکه دربرگیرنده نوآوری در طعم، حفظ سلامت محصول، به کارگیری فناوری‌های نوین و ارتقای رفاه مصرف کننده است.

کشاوز در ادامه به آینده روشن مجموعه با برنامه ریزی‌های دقیق اشاره کرد و بیان داشت: سالیذ نماینده تفکریست که کیفیت، سلامت و مسئولیت پذیری را در همه مراحل تولید یکپارچه از مزرعه تا سفره میبیند.

او سالیذ را جایی دانست که طعم خوب، با تعهد آغاز میشود و در خصوص آینده پیش روی مجموعه نیز بیان داشت: اکنون، سالیذ در حال برنامه ریزی برای راه اندازی واحد‌های جدید تولیدی و افزایش پوشش فروشگاهی در اقصی نقاط کشور است. همچنین حضور در بازار‌های صادراتی، به ویژه حوزه خلیج فارس، در دستور کار قرار دارد.

کشاورز در پایان نیز گفت: زنجیره غذایی سالیذ، نه تنها یک برند، بلکه نمایانگر تفکری نو در صنعت غذاست؛ تفکری که از مزرعه تا سفره را یک مسیر یگانه میبیند، و در تمام این مسیر، سلامت، کیفیت و مسئولیت پذیری را اولویت میداند.

عباسی مدیر تولید کشتارگاه مجموعه سالیذ ضمن تشریح دقیق کشتار مرغ در طول زنجیره کشتار و با بیان اینکه سالیذ به اصطلاح جزو گرید «آ پلاس» در این زنجیره است، افزود: در این گرید مرغ‌ها به صورت کاملا مکانیزه و بدون دخالت دست، کشتار و بسته بندی می‌شوند.

او ضمن تشریح خط یک و دو کشتارگاه، ظرفیت کشتار را ۶ هزار قطعه در ساعت عنوان کرد و با اشاره به ذبح شرعی و استاندارد مرغ در مجموعه سالیذ گفت: پس از کشتار که با فرآیند مخصوص خود انجام می‌شود، مرغ‌ها با کم‌ترین دمای آب و با ۳ دستگاه مجزا پرکنی می‌شوند ضمن اینکه ضایعات خط نیز پخته و تبدیل به خوراک دام می‌گردد.

عباسی به دستگاه ترانسفر زنجیره کشتار نیز اشاره داشت و گفت: در مرحله بعدی پای مرغ قطع و مرغ به خط بعدی منتقل و عملیات تخلیه انجام می‌شود.

او به تفاوت گرید «آ» و «آ پلاس» مجددا اشاره کرد و گفت: در مرحله بعدی قسمت تحتانی مرغ به عنوان بزرگ‌ترین محل آلودگی با دستگاه بدون دخالت دست، بریده می‌شود و دستگاه بعدی همه محتویات داخل شکم را باز هم بدون دخالت دست، تخلیه می‌کند. در مرحله بعد دستگاه نای کش از زیر پوست گردن وارد شکم مرغ می‌شود و چینه دان و نای به طور کامل جدا می‌شود.

عباسی ادامه داد: دستگاه بازرسی در مرحله بعد یک فشار منفی هوا ایجاد و مثل جاروبرقی عمل می‌کند و اطمینان ۱۰۰ درصد به ما می‌دهد که هیچ ضایعاتی در شکم مرغ نیست و در مرحله بعد دستگاه جت واش حفره داخلی شکم مرغ را شست و شو و وارد مرحله بعدی که خنک سازی مرغ است می‌کند.

او همچنین بیان داشت: در اتاق فرمان کشتارگاه همه تجهیزات در طول خط از نظر زمان و … کنترل می‌شود.

عباسی افزود: تفاوت مرغ‌های گرید آ پلاس و آ از اینجا مشخص می‌شود. مرغ‌های گرید آ پلاس از طریق قلاب‌های دبلیو شکل وارد اتاق‌های خنک سازی می‌شود که ۳ طبقه است. ۱۵۰۰ متر طول زنجیر است و یک ساعت و نیم طول می‌کشد که مرغ این ۳ طبقه را طی و خارج شود. در اینجا دمای لاشه از ۳۹ درجه به ۵ درجه می‌رسد. یعنی مرغ با هوا خنک می‌شود و تک تک خشک می‌شود. اما مرغ‌های گرید آ وارد حوضچه‌های آب می‌شود و به وسیله آب و یخ خنک می‌شوند. در این گرید مرغ‌ها با هم برخورد دارند و با هم خشک می‌شوند.

مراحل بسته بندی و قطعه قطعه کردن و… به صورت کاملا مکانیزه از دیگر مواردی بود که عباسی بدان اشاره داشت.

او در ادامه به تامین مرغ توسط سازمان پرورش مجموعه سالیذ نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت مرغ برای ما مهم است لذا در سازمان پرورش با رعایت تمامی موازین پرورش مرغ استاندارد، تراکم کمتر با کیفیت بیشتر را دنبال می‌کنیم.

عباسی همچنین به اشتغال ایجاد شده در مجموعه سالیذ نیز اشاره کرد و گفت: در مجموع در شیفت‌های روز و شب با سیستم اداری حدود ۷۰۰ نفر و در کل زنجیره هم حدود ۱۲۵۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

او با بیان اینکه وقایع اخیر کشور هیچ گونه خللی در تولید و تامین مرغ مجموعه نداشت، خاطرنشان کرد: سالیذ در شرایط مختلف آمادگی تولید را دارد و در طول مدت اخیر هیچ مشکلی در تامین و عرضه مرغ نداشتیم.

 

 

 

  • نویسنده : مریم توانا