راه اندازی شهرک کشاورزی و دامداری بخش ششده و قره‌بلاغ
راه اندازی شهرک کشاورزی و دامداری بخش ششده و قره‌بلاغ
شهرک کشاورزی و دامداری بخش ششده و قره‌بلاغ شهرستان فسا با هدف تقویت تولیدات دامی و کشاورزی، در زمینی به وسعت ۳۰ هکتار از زمین های منابع ملی ساخته می‌شود.

محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی در سفر به فسا، ضمن بازدید از واحد‌های دامداری و میدان دام این شهرستان، از رفع محدودیت صدور مجوز برای حمل و جابه‌جایی دام در فسا خبر داد.

وی گفت: در این سفر همچنین مسائل دامداران در زمینه پرداخت تسهیلات بانکی و تأمین نهاده‌های دامی بررسی و تصمیم‌گیری‌های لازم برای رفع آن ها گرفته شد.

شهرستان فسا با برخورداری از بیش از ۶۲۰ هزار رأس دام سبک و سنگین، یکی از مهم‌ترین قطب‌های دامپروری در استان فارس به‌شمار می‌رود.

برداشت ۸۰۰ تُن سیب ترش از باغ‌های قیروکارزین

نخستین نوبرانه‌های سیب ترش از باغ‌های شهرستان قیروکارزین روانه بازار شد و برداشت این محصول تا اواخر خرداد ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۸۰۰ تن سیب ترش با عملکرد متوسط ۲۰ تن در هکتار از باغ‌های این شهرستان برداشت شود.

محمد حیدری، گفت: اگرچه بارش‌های غیرمنتظره به شکوفه‌های درختان آسیب زد و میزان برداشت را کاهش داد، اما همین کاهش عرضه در کنار افزایش تقاضا موجب رشد قیمت و افزایش درآمد باغداران شد.

حیدری، گفت: سیب ترش قیروکارزین از جمله محصولات باغی زودرس استان فارس به شمار می‌رود.

آغاز برداشت بیش از هزار و ۲۰۰ تن سیر خشک در بیضا

برداشت سیر خشک از ۱۰۰ هکتار مزارع شهرستان بیضا آغاز شده است و تا پایان تیر ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از هزار و ۲۰۰ تن سیر خشک مرغوب و با کیفیت از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

صدیقه مویدی، گفت: امسال کشاورزان شهرستان بیضا بیش از ۱۰۰ هکتار از زمین های خود را به کشت سیر اختصاص دادند.

مویدی، گفت: کشت این محصول به‌صورت مکانیزه و با روش آبیاری نوار تیپ انجام شده و برداشت نیز به‌صورت نیمه‌مکانیزه است.

او، گفت: میانگین برداشت در هر هکتار ۱۲ تن است و محصول نهایی از کیفیت، عطر و طعم مطلوبی برخوردار است.

این مقام مسئول، گفت: ارقام سیر کشت‌شده شامل ارقام محلی و همدانی است که علاوه بر تأمین نیاز استان فارس، به استان‌هایی مانند تهران و مناطق شمالی کشور نیز ارسال می‌شود.

مویدی، گفت: سیر تولیدی این شهرستان در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی از جمله ترشیجات، پودر سیر، چاشنی‌ها و فرآورده‌های گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی بیضا، گفت: به‌علت نیاز کم این گیاه به آب، سیر می‌تواند جایگزین مناسبی برای محصولات پرمصرف آبی مانند صیفی‌جات باشد.

  • نویسنده : مریم توانا