تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به فشارخون
تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به فشارخون
عید همیشه زیباست اما چند تغییر در زندگی روزمره بیماران مبتلا به فشار خون می تواند مشکل ساز باشد و ایام خوش عید را با مشکل و دردسر مواجه کند.

 

بنابراین اگر مبتلا به فشار خون هستید، حتما این نکات تغذیه ای را رعایت کنید تا بتوانید ایام نوروز را به خوبی سپری کنید.

۱- انواع آجیل ها را بصورت خام و بدون نمک مصرف کنید. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و منجر به افزایش فشارخون می شود.

۲- خوراکی های حاوی کافئین مثل قهوه و چای باعث افزایش فشار خون و تپش قلب می شوند. بنابراین بهتر است بیش از ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز مصرف نکنید.

۳- به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سالاد و سبزیجات همراه با غذا و مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.

۴- باتوجه به تقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون، در مهمانی ها از میوه هایی مثل موز، کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند استفاده کنید.

۵- از کشمش به جای قند استفاده کنید: کشمش سرشار از پتاسیم است.

۶- غذاهای شور و پرنمک فشارخون شما را بالا می برد، از شوری ها و خیار شور در مهمانی ها استفاده نکنید.

۷- از مصرف سوسیس، کالباس، برگرها و سایر فرآورده‌های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم پرهیز کنید.

«مریم مهارت» رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

اجرای طرح ضربت تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس در منطقه دشت ارژن

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای طرح ضربت تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس در منطقه دشت ارژن، در آستانه نوروز خبر داد.

عباس رضاییان زاده» با اعلام این خبر گفت: از آنجا که منطقه دشت ارژن یکی از مسیرهای اصلی تردد مسافران در تمام طول سال است و با توجه به لزوم نظارت و توجه بیشتر بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی که در این مسیر قرار دارند، طرح ضربتی بازرسی از مراکز حساس منطقه دشت ارژن شهرستان شیراز با تاکید بر رعایت ملزومات بهداشت محیط و کنترل نقاط بحرانی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، به ویژه مراکز طبخ مواد غذایی انجام شد.

رضاییان زاده، گفت: با توجه به اهمیت حفظ سلامت و رفاه شهروندان و مسافران و پیشگیری از وقوع احتمالی بیماری های قابل انتقال از آب و غذا و مسمومیت های غذایی و با توجه به اینکه منطقه دشت ارژن در مسیر تردد مسافران قرار دارد، طرح ضربت تشدید بازرسی از مراکز حساس این منطقه، در روزهای پایانی سال انجام شد.

او، گفت: در این برنامه ۱۲ بازرس بهداشت محیط در قالب ۶ تیم بازرسی از ۳۵ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس بازدید کردند و برای تعدادی از مراکز متخلف اخطار کتبی صادر و متصدیان هفت مرکز متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند و پیشنهاد تعطیلی دو مرکز نیز در دستور کار قرار گرفت.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در این بازدید، ۲۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر قابل مصرف و فاسد معدوم شد، گفت: ۱۱ نمونه میکروبی آب مصرفی از نقاط مختلف برداشت و به آزمایشگاه باکتریولوژی مرکز بهداشت شهدای انقلاب ارسال شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه خواستار توجه بیشتر شهروندان و مسافران به رعایت اصول بهداشتی در طول سفر شد و گفت: لازم است مسافران از خرید مواد غذایی، به ویژه غذاهای خانگی از فروشندگان دوره گرد و خرید مواد غذایی فاقد پروانه ساخت (سیب سلامت) و سایر مشخصات بهداشتی از جمله تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه پرهیز کرده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را به شماره تلفن ۱۹۰ رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت اعلام کنند.

  • نویسنده : مریم توانا