اورنگ ایلامی، با اشاره به نقش ناقلین بیماری بهویژه کنهها در این فصل، گفت: خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو در صورت تماس با خون، ترشحات دام آلوده یا مصرف گوشت تازهای که دوره پیشسرد را نگذرانده، جدی است و مردم باید از خرید گوشت از مراکز غیرمجاز و انجام کشتارهای غیرقانونی دام پرهیز کنند.
ایلامی، گفت: پس از کشتار، گوشت باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس مورد مصرف قرار گیرد همچنین مصرف جگر نیمپز یا آبدار، بسیار پُرخطر و زمینهساز ابتلا به این بیماری است.
او، گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری، مردم باید تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی برای ذبح دام استفاده کنند؛ همچنین دامداران توصیههای سازمان دامپزشکی در خصوص سمپاشی اماکن نگهداری دام را جدی بگیرند.
این مقام مسئول، گفت: در صورت مشاهده کنه بر بدن دام، از جدا کردن آن با دست یا له کردن آن خودداری شود، زیرا این اقدامات میتواند به انتقال بیماری به انسان منجر شود.
- نویسنده : مریم توانا