برگزاری نشست مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی فارس با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
برگزاری نشست مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی فارس با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
نشست مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی فارس با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس

نشست مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی فارس با مجتبی دهقانپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، نماینده استانداری و اعضای اتحادیه کامیون داران و جمعی از رانندگان کامیون دار، در سالن جلسات این شرکت برگزار شد. در این جلسه مسایل مشکلات رانندگان برای حمل مورد بررسی قرار گرفت.

دیدار با خانواده گرانقدر شهید اکبری به مناسبت سالروز گرامیداشت سوم خرداد با حضور صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی، امیر صالحی جانشین فرمانده سپاه ناحیه بیضا، سعید کاظمی رئیس اداره بنیادشهید شهرستان بیضا در روستای جاری آباد انجام شد.

در این دیدار با اهداء لوح سپاس از این خانواده گرانقدر تجلیل شد.

برگزاری جلسه ثبت نظام میراثی جهانی گوسفند کبوده شیراز

این جلسه با حضور«سلطانی»،مسئول طرح جیاس در موسسه پژوهش های برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی،محققین موضوعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی،کارشناسان معاونت امور دام،مدیر و کارشناسان مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی،کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پاسارگاد و «میری»،نماینده جوامع محلی روز یکشنبه ۴خرداد در سازمان جهادکشاورزی فارس برگزار شد.

در این جلسه در خصوص معیارهای مهم جهت ثبت نظام های میراثی که باعث بهبود معیشت و امنیت غذایی،تنوع زیستی،دانش و فنون سنتی و بومی،سازمان اجتماعی و ارزش‌های فرهنگی میشود،صحبت و تبادل نظر شد.

نشست تبیین اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی فارس با حضور مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، معاونین و مدیران ستادی و کارشناسان این مرکز در حال برگزاری است.

جلسه ارزیابی عملکرد بخش کشاورزی در نمایشگاه اکسپو برای برنامه ریزی نمایشگاه های آتی به ریاست سید عباس رضوی نژاد معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان‌ جهاد کشاورزی استان فارس و با حضور محمد جعفرخاکسارقائم مقام معاونت برنامه‌ریزی و اموراقتصادی،عبدالوهاب نقیب رئیس اداره روابط عمومی، بهروز حسن پور مشاور رئیس سازمان و مدیران و کارشناسان مربوطه سازمان در دفتر معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی درحال برگزاری است.

پایان برداشت گندم از مزارع جهرم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم، از پایان کار برداشت گندم از مزارع شهرستان جهرم خبر داد.

حسن زمانی، گفت: بالغ بر ۱۰ هزار تن گندم از مزارع این شهرستان برداشت شد.

این مقام مسئول، گفت: برداشت گندم از نیمه اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شد و تا اویل خرداد ادامه دارد.

او، گفت: علی رغم خشکسالی و کم آبی سال زارعی با رعایت اصول صحیح داشت، استفاده مناسب و به موقع از کودها و تنظیم زمان آبیاری محصول، شاهد عملکرد نسبتا خوبی در برداشت گندم بودیم.

زمانی، گفت: داشت گندم های برداشت شده توسط کامیون های حمل بار، به ۴ مرکز خرید فعال در شهرستان تحویل شده و در تلاشیم تا مطالبات گندمکاران هر چه زودتر به حساب آنان پرداخت شود و در روزهای آتی شاهد برپایی جشن بزرگ پایان برداشت گندم باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم، گفت: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی و اقتصاد کشور دارد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او، گفت: خودکفایی در تولید گندم و حمایت از کشاورزان گندم‌کار، از اهداف کلیدی سیاست‌های کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

پیش بینی تولید ۲۵ هزارتن زردآلو در فارس

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برداشت زردآلو از سطحی بالغ بر دو هزار و ۲۰۰ هکتار در این استان خبر داد و گفت: بر اساس پیش بینی ها در سال جاری بیش از ۲۵ هزارتن زردآلو در فارس تولید می شود.

ابوالفضل زمانی فرد، گفت: برداشت زردآلو که از نیمه اردیبهشت ماه در مناطق نیمه گرمسیر استان فارس آغاز شده است تا پایان تیرماه ادامه دارد.

زمانی فرد، گفت: زردآلو به عنوان میوه نوبرانه فصل بهار، علاوه بر مصرف در استان فارس، به استان های همجوار و به ویژه استان تهران صادر می شود.

او، گفت: ارقام زردآلوی موجود در استان شامل شاهرودی، آصفی، فلکه ای، خیاری، تخم گردی و شکر پاره است.

این مقام مسئول، گفت: شهرستان های آباده، نی ریز، اقلید، داراب، استهبان، سپیدان، مرودشت، بیضاء، شیراز و بوانات به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت و تولید زردآلو را دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، گفت: سرمای بهاره در مرحله گلدهی و میوه نارس، محصول باغ های زردآلو را به مخاطره می اندازد که در سال های اخیر توسعه باغ های زردآلو با استفاده از ارقام دیرگل در دستورکار این سازمان قرار گرفته است.

طرح نفوذ دانش در بخش کشاورزی ۲۳.۵ همت ارزش آفرینی کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طرح افزایش نفوذ دانش و فناوری درعرصه های تولیدی بخش کشاورزی برای اولین بار در کشور در این استان اجرا شد و تاکنون بالغ بر ۲۳.۵ همت اثربخشی اقتصادی را به دنبال داشته است.

مجتبی دهقان پور با بیان اینکه اجرای طرح مذکور که به ابتکار استان فارس با رویکرد تحقق کشاورزی دانش بنیان از شهریور ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و همچنان ادامه دارد، گفت: اثربخشی اقتصادی طرح افزایش نفوذ دانش و فناوری درعرصه های تولیدی از نظر افزایش عملکرد، کاهش هزینه های تولید و کاهش خسارت بررسی شد.

دهقان پور، گفت: از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال گذشته افزایش عملکرد تولید با اثربخشی اقتصادی بیش از ۲۲.۵ همت، کاهش هزینه های تولید حدود ۳۳۰ میلیارد تومان و کاهش خسارت قریب به ۸۰۲ میلیارد تومان به همراه داشته است.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه طرح مذکور با همکاری بخش های اجرایی ،تحقیقاتی، دولتی و خصوصی تدوین و اجرا شد.

او، گفت: برنامه های آموزشی ترویجی بر اساس شناسایی و معرفی پتانسیل ها، نوآوری ها و موفقیت های فنی و دانشی خاص به اشتراک گذاشته می شود.

تقسیم بندی عرصه های تولیدی بخش کشاورزی استان فارس در پنج منطقه با توجه به تشابه آب و هوایی و اقلیمی؛ تشکیل تیم تحقیقاتی خاص به منظور هم افزایی و تعامل بیشتر بین محقق، مروج و کشاورز به منظور مسئله گشایی و پشتیبانی علمی از مروجین از اقدامات شاخص صورت گرفته در قالب طرح افزایش نفوذ دانش و فناوری درعرصه های تولیدی بخش کشاورزی بود که “دهقان پور” به آن اشاره کرد.

این مقام مسئول، گفت: هم افزایی تیم های محققین موضوعی، کشاورزان خبره، کارشناسان، مروجان، بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان، تشکل ها و تعاونی ها در جریان اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در عرصه های تولیدی باعث افزایش ۲۰ درصدی سطح پوشش خدمات آموزشی ترویجی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در اجرای فعالیت های ترویجی در قالب طرح مذکور تشکل های بخش کشاورزی، شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی تولید کننده نهاده ها و سایرین مشارکت دارند، گفت: تعداد فعالیت شرکت های بخش خصوصی در برنامه های ترویجی رشد ۳۸ برابری نسبت به قبل از اجرای طرح داشت به شکلی از ۹ مورد فعالیت در سال به ۳۴۴ مورد در سال رسید.

دهقان پور، گفت: نتایج اجرا شده در طرح افزایش نفوذ دانش در عرصه های تولیدی رشد ۹ برابری حضور محققان را نشان می دهد به شکلی که پیش از اجرای طرح حضور محققین ۶۰ مورد در سال بود و پس از اجرای طرح به ۵۵۱ مورد رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه انتقال دانش و تجارب کشاورزان خبره به سایرین باعث افزایش بهره وری شد،گفت: کشاورزان صاحب دانش به منظور آموزش سایر کشاورزان به منظور اجرای طرح همکاری می کنند.

گرده افشانی در ۹۸ درصد انجیرستان های دیم کشور آغاز شد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز گرده افشانی انجیرستان های دیم این استان در سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار خبر داد و گفت: ۹۸ درصد سطح زیر کشت انجیر دیم کشور در فارس وجود دارد.

ابوالفضل زمانی فرد با بیان اینکه گرده افشانی انجیر در استان فارس در خردادماه انجام می شود، گفت: به دلیل ماهیت دوپایه بودن انجیر دیم، برای تولید انجیر خشک نیاز به گرده افشانی است که این امر به طور غیرمستقیم توسط انسان و با نصب ظروف مخصوص روی تاج درختان ماده و قرار دادن “بَرانجیر” در این ظروف انجام شود.

او، با بیان اینکه انتخاب ” بَر انجیر “مناسب با هدف باردهی اقتصادی و کیفیت بالا اهمیت دارد،گفت: ارقام متنوع و مرغوبی از “بَرانجیر” در نقاط مختلف استان وجود دارد، این ارقام شامل ” پوزدمبالی و دانه سفید ” در استهبان ،” قاسمی و شاه انجیری” در نی ریز، ” قد شانه‌ای و تومسجدی” در جهرم و خفر و “جوهری ، سربست و اوگزی” در کازرون و کوه چنار است.

زمانی فرد با اشاره به اینکه شهرستان های استهبان، داراب، خفر، نی‌ریز و کوهچنار عمده تولید کنندگان انجیر در استان فارس هستند، گفت: بزرگترین انجیرستان دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد.

این مقام مسئول، گفت: به دلایل متکی بودن انجیر دیم به نزولات جوی در دیگر نقاط مستعد استان فارس نیز این محصول در حال توسعه و جایگزینی با الگوهای پر آب بَر است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اهمیت گرده افشانی اصولی و مبتنی بر دانش و یافته های تحقیقاتی، گفت: به منظور تربیت نیروی ماهر و متخصص برای اجرایی کردن عملیات مذکور ،کارگاه های تئوری و عملی گرده افشانی انجیر برگزار می شود و کارشناسان این مدیریت آماده ارائه مشاوره به متقاضیان در این حوزه هستند.

آغاز کشت طلای سفید در زرین دشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت از آغاز کشت پنبه در سطح ۵۰۰ هکتار خبر داد.

مهدی یوسفی، گفت: کشت پنبه در شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.

 

یوسفی، گفت: تاکنون کشت پنبه در سطح ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان انجام شده است، که بیش از ۸۰ درصد از اراضی کشت پنبه به صورت مکانیزه است.

او، گفت: ارقام کشت شده ایرانی در شهرستان، گلستان، ساجدی، ارمغان، لطیف و ارقام وارداتی لیدر، ماکسا و کاریسما است.

این مقام مسئول، گفت: پیش بینی می شود که بیش از ۳۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان، کشت پنبه انجام گیرد که نسبت به سال گذشته کاهش یافته و به علت کاهش ایستایی چاههای کشاورزی، خاموشی چاههای کشاورزی، خشکسالی و مناسب نبودن نرخ محصول با انجام هزینه های کاشت، داشت و برداشت محصول از یک طرف و پایین بودن قیمت خرید محصول در سال گذشته از طرف دیگر است.

 

  • نویسنده : مریم توانا