افتتاح نخستین بازارچه روستا بازار در بیضا
افتتاح نخستین بازارچه روستا بازار در بیضا
۲۰ غرفه برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و تولیدات زنان روستایی به بهره‌برداری رسید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: نخستین بازارچه روستا بازار در شهرستان بیضا با ۲۰ غرفه با هدف حمایت از تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و زنان روستایی به بهره‌برداری رسید.

مویدی افزود: این بازارچه با همکاری اداره تعاون و شرکت تعاونی روستایی راه‌اندازی شده است و محصولات کشاورزی، میوه، تره‌بار و سایر مواد خوراکی به‌صورت مستقیم و بدون واسطه در آن عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: این بازارچه نقش مهمی در تنظیم بازار و توسعه اقتصاد روستایی ایفا می‌کند.

برداشت بیش از ۳۴ هزار تن گندم و جو از مزارع فسا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: امسال بیش از ۳۴ هزار و ۶۰۰ تن گندم و جو از مزارع این شهرستان برداشت شد.

سعید شیروانی‌دوست افزود: سطح زیر کشت گندم و جو در شهرستان فسا ۱۳ هزار و ۳۸۰ هکتار بوده که از این میزان، ۹ هزار و ۲۸۰ هکتار به گندم و چهار هزار و ۱۰۰ هکتار به جو اختصاص داشته است.

وی ادامه داد: عملیات برداشت این محصولات با مشارکت ۸۴ دستگاه کمباین محلی و مهاجر انجام شد که در مجموع ۲۷ هزار و ۳۰۰ تن گندم و ۷ هزار و ۳۸۰ تن جو برداشت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی فسا گفت: برداشت محصول از نیمه دوم اردیبهشت آغاز و تا پایان تیر ادامه داشت. امسال چهار مرکز خرید، مسئولیت تحویل و انبار گندم تولیدی کشاورزان را برعهده داشتند.

شیروانی‌دوست خاطرنشان کرد: با حمایت از کشاورزان و ارتقای روش‌های آبیاری و کشت، افزایش عملکرد در واحد سطح و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار دارد.

پایان عملیات مرمت و لایروبی قنوات توفیق‌آباد و آب‌منگو در کازرون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون، از پایان عملیات مرمت، بازسازی و لایروبی ۵۶۰ متر از دو رشته قنات توفیق‌آباد و آب‌منگو در بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.

فرهمند آقایی، با اشاره به صرف اعتباری بیش از ۷۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح گفت: این اعتبار شامل ۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و ۱۰ میلیارد ریال مشارکت بهره‌برداران بوده است.

آقایی، گفت: با اجرای این طرح، دبی خروجی آب قنات‌ها تا ۸ لیتر بر ثانیه افزایش یافته و آب مورد نیاز ۳۰۰ هکتار از اراضی باغی منطقه تأمین شده است.

او، اجرای این طرح را شامل ریزش‌برداری، بازگشایی میله‌های مسدود، نوکنی گالری، نصب کول‌ها و طوقه‌های بتنی دانست و گفت: این عملیات در سه ماه نخست امسال اجرا شده است.

آقایی با تأکید بر نقش حیاتی قنوات در شرایط خشکسالی، خواستار تخصیص اعتبارات بیشتر از سوی استان برای احیای سایر قنوات فعال شهرستان شد.

کشت ذرت علوفه‌ای در بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع کوار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار، از کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای در بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

عبدالرسول جوکار، گفت: تاکنون در بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی کوار، ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای کشت شده و این روند تا پایان تیر ادامه دارد.

جوکار، گفت: عملیات کشت در مزارع این شهرستان به صورت کاملاً مکانیزه و با استفاده از دستگاه ردیف‌کار پنوماتیک انجام می‌شود و آبیاری مزارع نیز به‌صورت نواری صورت می‌گیرد.

او، با بیان اینکه ارقام مورد استفاده شامل ماکسیما، ۷۰۳، ۷۰۴، مای و ال‌جی است، گفت: متوسط عملکرد ذرت علوفه‌ای در این شهرستان، بیش از ۵۵ تن در هکتار برآورد می‌شود.

این مقام مسئول، گفت: با توجه به نقش مهم شهرستان کوار در حوزه دامپروری استان فارس، کشت ذرت علوفه‌ای برای تأمین خوراک دام‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

برداشت بیش از ۲۳۱ هزار تن گندم و جو در مرودشت

۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تن گندم و ۵۱ هزار و ۶۵۰ تن جو از مزارع مرودشت برداشت شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، گفت: با وجود خشکسالی‌های پی در پی، امسال هم این شهرستان خوش درخشید و با برداشت ۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تن گندم، بار دیگر توانمندی کشاورزان خود را به رخ کشید.

امیریان، گفت: از این میزان، ۳۰ هزار تن به عنوان گندم بذری برای کشت سال آینده تحویل مراکز خرید و ذخیره می‌شود.

او، گفت: این میزان گندم از ۵۹ هزار و ۱۴۵ هکتار زمین به دست آمده که شامل ۵۳ هزار و ۲۹۵ هکتار کشت آبی و هزار و ۱۹۸ هکتار کشت دیم است.

این مقام مسئول، گفت: امسال بخشی از اراضی دیم به علت کمبود آب، قابل برداشت نبود، اما کشاورزان ما با انتخاب ارقام مناسب و مدیریت صحیح منابع آب، توانستند در کشت آبی عملکرد خوبی داشته باشند.

امیریان، گفت: کشاورزان مرودشتی عمدتاً از ارقام آبی سیروان، طلایی، سارنگ، فرین، امین، ترابی، هانا، برات و تیرگان و رقم دیم کویر برای کشت گندم استفاده می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، گفت: برای رفاه حال کشاورزان، ۱۸ مرکز خرید در سطح شهرستان فعال شده‌اند تا گندم آنها را با قیمت مناسب خریداری کنند.

برداشت بیش از ۵۱ هزار تن جو در شهرستان مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، گفت: مرودشت، قطب کشاورزی استان فارس، در سال زراعی جاری با تولید ۵۱ هزار و ۶۵۰ تن جو، رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت رساند. این موفقیت، با تلاش کشاورزان و استفاده از ارقام پربازده در اراضی آبی و دیم شهرستان حاصل شده است.

امیریان، گفت: این میزان تولید از طریق کشت ارقام متنوع جو در سطحی گسترده به دست آمده است.

او، با بیان اینکه ۲۱ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت جو آبی با ارقامی، چون جلگه، بهمن و ریحانه ۰-۳ اختصاص داشت، گفت: در بخش جو دیم نیز ۱۷ هزار هکتار به کشت رقم سرارود اختصاص یافت.

این مقام مسئول، گفت: با وجود چالش‌های فصل زراعی، ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع جو آبی و ۱۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع جو دیم برداشت شد و محصول نهایی در سیلو‌های مرودشت ذخیره شد.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت، با بیان اینکه این میزان تولید، نقش بسزایی در تامین نیاز‌های منطقه و کشور ایفا می کند،گفت: این رکوردشکنی، نشان از ظرفیت بالای بخش کشاورزی مرودشت و اهمیت آن در تامین امنیت غذایی کشور دارد.

مرودشت در فاصله ۵۰ کیلومتری شیراز قرار دارد.

پایان عملیات اجرایی مرمت و لایروبی ۲ رشته قنات در بخش مرکزی کازرون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: مرمت، بازسازی و لایروبی۵۶۰ متر از قنوات این شهرستان با صرف اعتبار ۷۰۰۰میلیون ریال پایان یافت.

فرهمند آقایی، گفت: این عملیات به طول ۵۶۰ متر در ۳ماه نخست سال جاری انجام شده است.

آقایی، گفت: این قنات‌ها شامل قنات توفیق آبادوآب منگو در بخش مرکزی است و اعتبار مورد استفاده در این طرح‌ها علاوه بر مشارکت ۱۵ درصدی بهره برداران ،مبلغ ۶۰۰۰میلیون ریال از محل اعتبارات ملی تأمین شده است .

او، گفت: اجرای این طرح افزایش دبی قنات هاو رضایت بهرهبرداران را در پی خواهد داشت. با اتمام عملیات مرمت و بازسازی این قنات ها، دبی آب خروجی تا هشت لیتر بر ثانیه افزایش یافته است. این قنوات، آب ۳۰۰ هکتار از اراضی باغی را تامین می‌کنند.

این مقام مسئول، گفت: عملیات اجرایی مرمت و بازسازی این دو رشته قنات شامل: ریزشبرداری، باز کردن میلههای مسدود،نوکنی گالری، تهیه و نصب کولهای بتنی ،تهیه و نصب طوقه بتنی پیش ساخته و طوقه گذاری بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون، گفت:با توجه خشکسالیهای اخیر و نقش مهم قناتها در تامین آب آبیاری اراضی زراعی و باغی، نیاز به تامین هرچه بیشتر اعتبارات از استان با توجه به تعدادبالای قنوات در شهرستان کازرون میباشد.

پیش بینی تولید ۵۷۵ تن هلو در بیضا

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان بیضا، از آغاز برداشت هلو در سطحی حدود ۳۸ هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد و گفت: این سطح نسبت به پارسال ۶ درصد افزایش داشته است.

صدیقه مویدی با اشاره به اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال جاری تولید هلو در شهرستان بیضا حدود ۵۷۵ تن است، گفت: برداشت این میوه تابستانه از ابتدای تیرماه شروع شد و تا اوایل شهریورماه ادامه دارد.

مویدی، گفت: ارقام هلوی تولید شده در این شهرستان شامل زعفرانی، آلبرتا، ردهاون و محلی است.

او، با بیان اینکه میانگین عملکرد برداشت هلو ۱۵ تن در هر هکتار باغ است، گفت: عمده محصول برداشت شده به شهرستان‌های همجوار و استان‌های تهران و جنوب کشور ارسال می‌شود.

این مقام مسئول، گفت: با توجه به عدم پدیده سرمازدگی بهاره و بارش بالاتر در زمستان گذشته، رعایت اصول فنی و بهداشتی و به کارگیری دانش فنی کارشناسان و باغداران برآورد می‌شود میزان تولید میوه‌های هسته‌دار مانند هلو در سال جاری نسبت به سال گذشته بالاتر باشد.

مویدی، گفت: بیشتر میوه‌های سر درختی برای تازه‌خوری مصرف می‌شود و میوه‌های پا درختی و درجه سه برای تهیه لواشک، ترشی، برگه هلو، کمپوت، آب میوه و ترشک استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: زمانی که میوه‌ها به طور کامل رسیده‌اند و با کمی فشار دست به راحتی از شاخه جدا می‌شوند، بهترین زمان برداشت هلو است در این زمان، رنگ میوه به رنگ نهایی رسیده، عطر آن قوی‌تر شده و کمی نرم شده اما له نیست.

او، گفت: برای برداشت هلو از یک چاقوی تیز استفاده کنید و وجود کارگران ماهر، برداشت مناسب میوه از درخت را تضمین می کند.

بازرسی و نظارت بر نانوایی‌های شهرستان جهرم با حضور مجاب رهبر، بازرس جهاد کشاورزی این شهرستان، انجام شد. در این بازرسی، مواردی مانند: وزن چانه نان، کیفیت نان تولیدی و ساعت پخت مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس گزارش بازرسان، هیچ تخلفی در زمینه‌های بررسی‌شده مشاهده نشد.

تهیه الگوی مدیریت و روایتگری خبر در حوزه کشاورزی

مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی با تأکید بر اهمیت جایگاه روابط عمومی‌ها در حوزه کشاورزی، از تهیه الگوی مدیریت و روایتگری خبر در این حوزه خبر داد.

سیدسجاد حسینی در نشست هم‌اندیشی مدیران روابط عمومی منطقه یک کشور که به میزبانی جهاد کشاورزی استان تهران برگزار شد، افزود: روایت درست از فعالیت‌ها و زحمات مجموعه سازمان‌ها و مدیریت‌ها می‌تواند تصویر درستی از تأمین امنیت غذایی جامعه را به تصویر بکشد.

جلسه صدور مجوزهای حوزه کشاورزی به ریاست سید عباس رضوی نژاد معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان‌ جهاد کشاورزی استان فارس و با حضور علیرضا افشاری مسئول صدور مجوزها و اعضا مربوطه در دفتر معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی درحال برگزاری است.

بیش از ۵۵۰۰ هکتار از اراضی کوار به زیر کشت ذرت علوفه ای می رود مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: پیش بینی می‌شود بیش از۵۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای اختصاص یابد.

عبدالرسول جوکار با اشاره به شروع کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای در شهرستان، اظهار کرد: با شروع زمان کشت از ابتدای فروردین ماه تا کنون بیش از ۴۳۰۰هکتار اراضی شهرستان به زیر کشت این محصول رفته است

او گفت: متوسط تولید ذرت علوفه‌ای در شهرستان بیش از ۵۵ تن در هکتار است . این مقام مسئول تصریح کرد: عملیات کشت مزارع ذرت که تا اواخر تیر ماه ادامه دارد ، به صورت مکانیزه با دستگاه ردیف کار پنوماتیک اجرا و با سیستم آبیاری نواری ،آبیاری می‌شود.

جوکار افزود: بیشترین ارقام مورد استفاده در شهرستان ارقام ماکسیما، ۷۰۳، ۷۰۴، مای وال جی است. شهرستان کوار یکی از قطب‌های اصلی دامپروری استان است که کشت ذرت علوفه‌ای برای تامین علوفه مورد نیاز واحد‌های دامی از اهمیت خاصی برخوردار است.

آغاز کشت ذرت در شهرستان رستم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم از آغاز کشت ذرت علوفه ای و دانه ای در سطح ۸۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد

اسماعیل بوستانی با بیان این مطلب که کشت ذرت می تواند بعنوان کشتی جایگزین و مناسب برای محصولات پر آب بر محسوب گردد، افزود: در سال زراعی جاری کشاورزان پیشرو با کشت این زراعت در سطح ۸۵۰ هکتار از مزارع خود اقدام در حال اقدام هستند که در مقایسه با سال گذشته با رشد هشتاد و پنج درصدی همراه خواهد بود.

بوستانی میزان کشت ذرت علوفه ای را در سطح ۶۰۰ هکتار و ذرت دانه را به میزان ۲۵۰ هکتار عنوان نمود و گفت: پیش بینی می شود از این سطح زراعت بیش از ۳۰ هزار تن ذرت علوفه ای و ۲۵۰۰ تن ذرت دانه ای برداشت شود که محصول تولیدی می تواندی در رونق صنعت دامپروری و همین طور بازار تاثیر مطلوبی داشته باشد.

لازم به ذکر است، فصل کاشت ذرت در شهرستان رستم از ۱۵ تیرماه الی ۱۵ مردادماه شروع و برداشت این محصول از نیمه دوم آبانماه آغاز و تا ۱۵ آذر پایان می پذیرد

پایان برداشت ۱۳ هزار تنی گندم و جو در فسا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از پایان برداشت ۲ محصول گندم و جو در سطح ۹۲۸۰و ۴۱۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد.

سعید شیروانی دوست گفت: برداشت گندم و جو از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز گردیده بود در اوایل تیرماه به پایان رسید.

وی اظهار داشت: تعداد ۸۴دستگاه کمباین محلی و غیربومی کار برداشت محصولات را انجام دادند که در نهایت ۲۷هزار و۳۰۰ تن گندم و ۷ هزار و ۳۸۰تن جو از سطح مزارع کشاورزان برداشت شد.

شیروانی دوست اضافه کرد: ۴ مرکز خرید کار خرید و انبار محصول گندم را در مناطق مختلف شهرستان انجام دادند.

این مقام مسئول افزود: تلاش ما بر این است تا با ارائه تسهیلات و خدمات حمایتی لازم به کشاورزان، شاهد افزایش عملکرد در واحد سطح و بالابردن راندمان آبیاری و در نتیجه افزایش تولید در سال‌های آینده باشیم تا بتوانیم گامی مؤثر در راستای خودکفایی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برداریم.

انتصاب مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در ابلاغی، «بابک نظرزاده برنده» را به سمت مدیرکل دفتر برنامه و بودجه منصوب کرد.

نشست شورای تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ریاست مجتبی دهقان‌پور رئیس این سازمان و با حضور اعضای شورا متشکل از معاونین سازمان، مدیران و کارشناسان ستادی و رئیس، محققین و کارشناسان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در حال برگزاری است.
ارائه گزارش عملکرد برنامه توانمندسازی سرمایه‌های انسانی بخش کشاورزی و ارزیابی برنامه های اجرا شده از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه است.

بازدید علی دهقانیان از مزارع چغندرقند مراسخون سفلی

رئیس مرکز خدمات جهاد کشاورزی دهنو از آغاز و روند تسریع عملیات برداشت چغندر قند مراسخون سفلی در سطح ۴۰ هکتار از مزارع این روستا خبر داد.

علی دهقانیان با اشاره به اراضی کشاورزی مرغوب روستای مراسخون سفلی برای کشت محصولات استراتژیکی نظیر چغندر قند و ذرت، گفت: در سال زراعی جاری ۴۰ هکتار از مزارع کشاورزی این روستا به زیر کشت قراردادی چغندرقند رفته است که انتظار می رود از این سطح بیش از سه هزار تن محصول برداشت و تحویل کارخانه قند اقلید (طرف قرارداد با کشاورزان) با کشاورزان گردد.

لازم به ذکر است، دهقانیان در این بازدید ضمن عرض خدا قوت به کشاورزان پیشرو، موارد مربوط به ادوات برداشت، میزان سوخت تخصیصی، کامیون های حمل محصول تا کارخانه و همین طور مشکلات مربوط به کشاورزان در ارتباط با عیار محصول تحویلی و مطالبه آنان با کارخانه اقلید را مورد بررسی و پیگیری قرارداد.

جلسه ارزیابی طرح نفوذ دانش در عرصه های تولیدی شهرستان های منطقه ۲ استان فارس به ریاست مجتبی دهقان پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و با حضور مجیدرضا پاکاری، معاون بهبود تولیدات گیاهی، ابوالفتح مرادی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، علیرضا افشار منش، مدیر حوزه ریاست، معصومه مویدی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، مدیران جهاد کشاورزی منطقه ۲ استان فارس( شیراز، مرودشت، بیضا، ارسنجان، کوار، سروستان، زرقان و خرامه ) و دیگر مدیران و کارشناسان مرتبط ستادی در سالن جلسات شهید پرویزی برگزار شد.

هدف از اجرای این طرح:

کاهش هزینه‌ها: با بکارگیری روش‌های نوین و کارآمد در مدیریت منابع (آب، کود، انرژی).

افزایش سودآوری: از طریق بهبود کیفیت محصولات، کاهش ضایعات و بازاریابی هوشمندانه.

توانمندسازی کشاورزان: با اشتراک‌گذاری دانش عملی و تکنیک‌های اثبات‌شده توسط خود کشاورزان پیشرو منطقه

مشکلات حمل‌ونقل و بارگیری محصولات در انبارها و سوله‌ها، اهمیت اخذ کد QRCode، ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز و … در نشست هم اندیشی مدیریت جهاد کشاورزی جهرم با بهره‌برداران پیشرو بحث و بررسی شد.

کاهش عارضه زوال مرکبات با کاشت متراکم و نیمه متراکم، رعایت فواصل کاشت، نحوه آبیاری و هرس به‌موقع؛ تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار از باغ‌های شهرستان با این شیوه احداث شده که نتایج مثبتی در کاهش زوال مرکبات در منطقه‌ داشته است.

استمرار بازرسی از خبازی های شهرستان جهرم

بازرسی منظم از نانوایی‌ها توسط بازرسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم، گام مهمی در جهت بهبود کیفیت نان و رعایت استانداردهای تولید است. در تداوم بازرسی از خبازی های شهرستان، زارعیان و رهبر بازرسان جهاد کشاورزی با حضور در نانوایی ها موارد زیر را بررسی کردند:

۱. رسیدگی به شکایات مردمی
– پیگیری اعتراضات و نظرات مردم باعث افزایش پاسخگویی و بهبود خدمات نانوایی‌ها می‌شود.
2. بررسی وزن چانه‌ها
– اطمینان از رعایت وزن قانونی نان، از حقوق مصرف‌کننده حمایت می‌کند.
3. بررسی کیفیت نان تولیدی
– نظارت بر فرآیند پخت و مواد اولیه، نقش مهمی در ارتقای سلامت نان دارد.
4. تأکید بر رعایت اصول فنی تهیه خمیر – استفاده از روش‌های صحیح تخمیر و پخت، کیفیت و طعم نان را افزایش می‌دهد.

این اقدامات اگر به‌صورت مستمر و دقیق انجام شود، می‌تواند به ارتقای فرهنگ تولید نان سالم و باکیفیت در شهرستان جهرم منجر شود. همچنین اطلاع‌رسانی عمومی درباره نتایج بازرسی‌ها می‌تواند سطح آگاهی مردم را بالا ببرد و انگیزه نانوایان را برای رعایت استانداردها افزایش دهد.

پلی بین گذشته پرافتخار و آینده سبز
نشست صمیمانه قناعتیان سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با پیشکسوتان عرصه جهادسازندگی و بازنشستگان مدیریت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان جهرم

بازدید سمیه سلیمی کوچی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی، عبدالمجید رنجبر معاون بهبود تولیدات دامی، سعید شیروانی دوست معاون سازمان و مدیرجهاد کشاورزی، ذبیح اله صالحی مقدم کارشناس تنظیم بازار از انبار و شرکت طبیعت در حال انجام است.

بررسی انبار این شرکت و روند توزیع روغن در دستور کار است.

 

 

  • نویسنده : مریم توانا