افتتاح دو طرح با اعتباری بالغ بر ۳۳ میلیارد ریال در بیضا
افتتاح دو طرح با اعتباری بالغ بر ۳۳ میلیارد ریال در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از افتتاح کانال انتقال آب با لوله پلی اتلین و طرح سبزی، صیفی و میوه خشک کنی در شهرستان بیضا خبر داد و گفت: این دو طرح در دهه سوم بهمن ماه به بهره برداری رسید.

صدیقه مویدی گفت: برای افتتاح این دو طرح ۳۲.۳۳ میلیارد ریال اعتبارات ملی و استانی تامین شد.

مویدی با بیان اینکه طرح آبرسانی موصوف بطول ۱۰۱۵ متر و با اعتباری بالغ بر ۱۸.۳۲ میلیارد در روستای علی آباد قرق اجرا شد گفت: با اجرای این طرح ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی این روستا مشروب می شود.

او، گفت: به ازای هر یک کیلومتر انتقال آب با لوله ۴۰ هزار مترمکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: واحد سبزی، صیفی و میوه خشک کنی و بسته بندی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال در روستای علی آباد سرتل به بهره برداری رسید.

این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ تن انواع میوه، صیفی و سبزی خشک در این واحد صنعتی و ارسال به استان های همجوار و فارس گفت: با راه اندازی این طرح برای ۵ نفر بطور مستقیم و برای ۵ نفر بصورت غیر مستقیم ایجاد شغل شد.

در آیین افتتاح طرح های مذکور محسن علیزاده نماینده مردم بیضا و سپیدان در مجلس شورای اسلامی، محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری، خیرالله پارسازاده فرماندار، جمعی از مسئولین استانی، شهرستانی و بهره برداران شهرستان بیضا حضور داشتند.

برگزاری ۵ دوره آموزشی ضمن خدمت ویژه کارشناسان جهاد کشاورزی درشهرستان مرودشت

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از برگزاری ۱۴۰ ساعت دوره آموزشی متناسب با نیاز کارشناسان این مدیریت خبر داد.

منصور امیریان گفت: این دوره های آموزشی با هماهنگی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس و با تدریس محققان و اساتید مرتبط با موضوع کلاس و توانمند سازی کارشناسان، برگزار شد.

امیریان، با اشاره به برگزاری مدت این دوره ها ۱۴۰ ساعت بوده و با حضور ۱۸۰ نفر از کارشناسان در محل مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها، گفت: این دوره ها در زمینه های دامپروری، امور اراضی، حفظ نباتات، مکانیزاسیون و مصرف بهینه کود و به صورت تئوری و عملی و بازدید از مراکز و مکان های مرتبط با موضوع دوره برگزار شد.

او، گفت: درپایان هر دوره با حضور نماینده مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از شرکت کنندگان در دوره آزمون بعمل آمد و در صورت کسب نمره لازم گواهینامه آموزشی صادر شد.

بیش از۱۴۰۰ هکتار باغ‌های نی‌ریز شناسنامه‌دار شدند

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ‌های میوه و گلخانه‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت جهادکشاورزی در دولت سیزدهم است و در همین راستا تاکنون ۱۴۱۵ هکتار از باغ‌های این شهرستان شناسنامه‌دار شده‌اند.

علیرضا بصیری گفت: ارائه هرگونه خدمات تسهیلات بانکی، بیمه بخش کشاورزی، خرید تضمینی محصولات، صدور مجوز صادرات، انشعابات برق، آب و گاز، استخر ذخیره آب، مکانیزاسیون، فنس‌کشی باغ، احداث خانه کارگری و دیگر موارد حمایتی در حوزه باغبانی به‌ویژه تخصیص نهاده‌های کشاورزی، فقط به باغ‌های شناسنامه‌دار تعلق‌می‌گیرد.

او، گفت: این طرح، واحدهای زیربخش باغبانی همچون انواع باغ مثمر و غیرمثمر، مزارع کشت گیاهان دارویی، واحدهای پرورش قارچ و محیط‌های گلخانه‌ای را شامل می‌شود و به منظور صدور شناسنامه، بستر ثبت اطلاعات در “سامانه‌ سَبَک” فراهم شده است.

بصیری، گفت: برای صدور شناسنامه، بانک جامع اطلاعاتی شامل نوع درخت، سموم و کودهای مورد استفاده، نوع مالکیت و مختصات جغرافیایی زمین در “سامانه‌ سَبَک” ثبت می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز با اشاره به این‌که آمار، بستر تمام برنامه‌ریزی‌ها است و با شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها مشخص می‌شود چه محصولی در کجا و به چه میزان تولید می‌شود، گفت: از مزایای صدور شناسنامه برای باغ‌ها ایجاد امکان تنظیم بازار و مدیریت پس از تولید محصول باغی است.

بصیری با بیان اینکه اتاق اصناف کشاورزی به عنوان بازوی اجرایی جهادکشاورزی انجام این طرح را در سطح شهرستان به‌عهده دارد، گفت: بر اساس آیین‌نامه اجرایی مصوب هیئت وزیران، وظیفه قانونی هویت‌بخشی و ساماندهی شاغلان و مشاغل بخش کشاورزی برعهده اتاق اصناف است، بنابراین ضمن تنظیم فرآیند اجرایی و ابلاغ دستورالعمل مربوط توسط وزیر جهاد کشاورزی مقرر شده است تا در مرحله اول طرح برای تمامی واحدهای زیربخش باغبانی مدارک هویتی با عنوان شناسنامه باغ صادر و آمار جامعی از مبادی تولید محصولات باغبانی کشور تهیه و تدوین شود.

اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای فیروزآباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از اجرای طرح جهش تولید در سطح ۷۷۵۰ هکتار از دیمزارهای این شهرستان خبر داد.

حبیب کوهکن با اشاره به کشت هشت نوع محصول در سطح ۷۷۵۰ هکتار از مناطق مختلف شهرستان، گفت: در اراضی مشمول این طرح به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت محصولاتی نظیر جو، گندم، گیاهان داروئی، کاملینا، عدس، گیاهان علوفه ای، گلرنگ و نخود کشت شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح برای دومین سال در شهرستان اجرا می شود، گفت: تامین امنیت غذایی، حفظ حاصلخیزی خاک و توسعه پایدار اراضی از مزایای اجرای این طرح است.

او، گفت: بهره‌برداران مشمول طرح از مساعدت در بیمه محصولات کشاورزی، تامین ادوات کشاورزی، تامین کودهای ریزمغذی و غنی سازی بذر و توانمندسازی کارشناسان و بهره‌برداران با اجرای برنامه های ترویجی و آموزشی برخوردار شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد گفت: در صورت نزول رحمت الهی در ادامه فصل زراعی، تداوم و پراکنش مناسب بارندگی ها، پیش بینی می شود محصول قابل توجهی در اراضی دیم طرف قرارداد طرح مذکور تولید شود.

کوهکن به نتایج موثر و مطلوب اجرای طرح در افزایش سطوح بیمه محصولات کشاورزی شهرستان اشاره کرد و گفت: امسال برای حدود ۱۱۷۵ هکتار از اراضی طرح مذکور قرارداد بیمه منعقد شده است.

برگزاری همایش ضرورت دریافت “QR-Code” در بیضا

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس از برگزاری همایش یکروزه “ضرورت دریافت QR-Code (کد ارتقاء سلامت) محصولات کشاورزی برای صادرات و فروش در میادین میوه و تره بار و ضرورت شناسنامه دار کردن باغ ها” در شهرستان بیضا خبر داد.

محمدجواد احمدی، گفت: با توجه به بحران آب و اهمیت تامین امنیت غذایی کشور، گلخانه‌ها با ایجاد فضا و شرایط مطلوب برای رشد محصولات کشاورزی می توانند سهم بسزایی در افزایش بهره وری اراضی، نهاده های تولید، ایجاد اشتغال مولد و ارزآوری ایفاء کنند.

احمدی با اشاره به اینکه در گلخانه امکان کنترل عوامل نامساعد جوی، بیماری ها و آفات نسبت به فضای آزاد آسان تر است گفت:با کاهش میزان مصرف سموم در گلخانه، محیط زیست نیز از تاثیرات مخرب سموم شیمیایی مورد استفاده در روش کشت روباز و سنتی در امان می ماند و این شرایط موجب تسهیل شرایط اخذ شناسه محصول “QR-Code” می شود.

او، گفت: تولید در محیط های گلخانه‌ای باید با تولید محصولات در فضای باز رقابت پذیر باشد تا بتوانیم کشت محصولات را از مزارع به زیر پوشش گلخانه منتقل کنیم که این امر موجب افزایش تولید و دریافت شناسه محصول “QR-Code” خواهد شد و بهره برداران برای صادرات و فروش دچار مشکل نمی ود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، با بیان اینکه ما می توانیم دانش ساخت و تجهیز گلخانه را در اختیار دیگر کشورها دیگر قرار ‌دهیم گفت: در ساخت تخصصی گلخانه ها باید از ظرفیت علوم مهندسی کشاورزی برای افزایش بهره وری و ارتقای مقاومت سازه های گلخانه ای استفاده کرد.

این مقام مسئول گفت: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای به دلیل صرفه‌جویی بالا در مصرف آب، در اولویت سیاست های سازمان جهاد کشاورزی استان فارس قرار دارد.
کینوا علوفه ای برای نخستین بار در کازرون کشت می‌شود

مسئول جهش تولید در دیمزارهای شهرستان کازرون گفت: گیاه کینوا علوفه ای برای نخستین بار در شهرستان کازرون به صورت آزمایشی درراستای اصلاح و تدوین الگوی کشت در طرح جهش تولید در دیمزارها در روستای سیف آباد در سطح نیم هکتار کشت شد.

مریم پورحسینی، گفت: امروز کینوا و محصولات تهیه‌شده از آن، در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده که دانه خوراکی آن بین افرادی که به تغذیه سالم اهمیت می‌دهند، از محبوبیت زیادی برخوردار است.

او، گفت: از کینوا نیز به صورت دانه و هم علوفه استفاده می گردد.ارزش غذایی بالای کینوا و توانایی آن برای ایجاد امنیت غذایی باعث شد تا سازمان ملل متحد، سال ۲۰۱۳ را به عنوان سال جهانی کینوا نامگذاری کند.

پورحسینی گفت: کشت این گیاه، به مراتب آسان‌تر از غلاتی نظیر گندم، جو و ذرت بوده و در مقایسه با این گیاهان به آب کمتری نیازمند است به گونه ای که نیاز آبی آن سالانه ۲۵۰میلیمتر به صورت باران یا آبیاری بوده ولی با میزان کمتر آزآن نیز تولید محصول می کند.

او، تحمل به شوری و مقاومت به سرما را از مهم ترین خصوصیات این گیاه برشمردو افزود علوفه کینوا منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم ،پتاسیم و آهن و روی و فسفر بوده و نیاز دام را تامین می نماید و برای انواع دام سبک و سنگین مناسب است که تولید آن در ایران به شدت رو به افزایش است و سود آوری بی نظیری برای کشاورزان دارد و تولید علوفه کینوا جایگزین مناسبی برای علوفه های پرآبی مانند یونجه و ذرت علوفه ای بوده زیرا دوره رشد آن کوتاه و نیاز آبی کمی دارد.

مسئول زراعت شهرستان کازرون، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای شهرستان کازرون، امکان کشت این گیاه در اراضی زراعی شهرستان وجود دارد، از این رو تلاش می‌شود تا کشاورزان را با کشت این گیاه اشنا کرد.

  • نویسنده : مریم توانا