صدیقه مویدی، گفت: برداشت این گیاه معطر از نیمه اردیبهشت ماه آغاز شده است و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.
مویدی، گفت: در حال حاضر چهار هکتار باغ گل محمدی در بیضا وجود دارد.
او، با اشاره به میانگین دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم گل محمدی در هر هکتار گلستان پیش بینی کرد: بالغ بر ۱۰ هزار کیلوگرم محصول گل محمدی برای تولید هزار لیتر گلاب جمعآوری شود.
این مقام مسئول، گفت: ۸۰ درصد گل برداشت شده برای گلاب گیری سنتی و تهیه اسانس، ۱۵ درصد آن بهصورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی و بهداشتی و حدود پنج درصد بهصورت غنچه خشک به بازار مصرف عرضه می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: ارقام بومی ۹۵ درصد سطح زیر کشت شهرستان را تشکیل میدهد و ۵ درصد ارقام اصلاح شده است.
او، گفت: برای جلوگیری از ریزش و تغییر رنگ گل، بهترین زمان برداشت محصول گل محمدی قبل از طلوع آفتاب و قبل از گرم شدن هوا است.
مویدی، گفت: هزینه پائین کاشت، داشت و برداشت، نیاز آبی بسیار کم، قدرت و سرعت تکثیر بالا (ریشه و قلمه)، باردهی در کوتاهترین زمان، مقاومت گیاه نسبت به عوامل محیطی، درآمد ناخالص بالا و سهم بالای مشارکت زنان روستایی در تولید و برداشت این محصول از مزایای این کشت است.
- نویسنده : مریم توانا