هومان جلالی دو قزلو گفت: امسال ۱۲۴۱ هکتار گندم آبی ، ۱۶۳۰ هکتار جو آبی و ۳۰۰۰ هکتار جو دیم در شهرستان کشت شده است.
دو قزلو گفت: به دلیل خشکسالی فقط حدود ۴۰ درصد از اراضی دیم قابل برداشت می باشد اما برداشت مزارع آبی با ورود کمباین ها آغاز گردیده است.
او، گفت : پیش بینی می شود ۶۶۰۰ تن جو و ۵۸۰۰ تن گندم از اراضی شهرستان برداشت شود.
این مقام مسئول، گفت: در زمان برداشت ، کارشناسان این مدیریت بر نحوه کارکرد کمباین ها نظارت دارند تا درصد ریزش کمباین ها مورد بررسی قرار گیرد که هماهنگی لازم با کشاورزان برای برداشت در زمان مناسب و نبود آتش زدن بقایای گیاهی با توجه به مضرات آن انجام شود.
شروع صادرات گوجه فرنگی شهرستان زرین دشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت از صادرات گوجه فرنگی در سطح ۱۱۰ هکتار خبر داد.
مهدی یوسفی با اشاره به اینکه، سطح زیر کشت گوجه فرنگی شهرستان ۱۱۰هکتار است، که از این میزان پیش بینی می شود ۱۰هزار تن برداشت شود.
یوسفی، گفت: نحوه آبیاری زمینهای زیر کشت گوجه فرنگی به صورت نواری است که نسبت به آبیاری غرقابی ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.
او، با اشاره به اینکه ارقام گوجه فرنگی تولید شده در شهرستان الیسا، برمسا، باسیمو، متین است، که بیشترین رقم کشت شده در این شهرستان رقم باسیمو است.
این ارقام به صورت نشا در گلخانه های خارج از شهرستان تولید و آماده انتقال به زمین زراعی می شود و به طور میانگین حدود ۲۲ هزار و پانصد نشا در هر هکتار کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت، گفت: کار برداشت این محصول صادراتی در فصل بهار از اول خردادماه آغاز شده است و تا پایان تیر ماه ادامه دارد که علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
یوسفی، گفت: کشت گوجه فرنگی به ازای هر هکتار، امکان اشتغال مستقیم برای ۵ نفر و اشتغال غیر مستقیم برای ۱۵ نفر فراهم کرده است. که کارگران فصلی از مهاجرت به شهرستانهای هم جوار اجتناب کرده اند.
او، گفت: تمامی باغداران و زارعین برای صادرات محصولات خود نیاز به دریافت کد شناسه سلامت محصول از سامانه سانکا دارند که لازم است با مراجعه به سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت این کد اقدام کنند.
افزایش پنج برابری سطح باغ های زردآلو در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از آغاز برداشت زردآلو در شهرستان بیضا خبر داد و گفت: در سال جاری سطح باغ های بارور زردآلو در این شهرستان نسبت به سال گذشته افزایش پنج برابری دارد.
صدیقه مویدی، گفت: برداشت زردآلو در سطحی به میزان ۸۶ هکتار از باغ های این شهرستان از اوایل خردادماه آغاز شده است و تا پایان تیرماه ادامه دارد.
مویدی، گفت: با توجه به میانگین عملکرد ۱۲ تنی محصول زردآلو در هر هکتار پیش بنی می شود بالغ بر ۱۰۳۲ تن محصول از سطح باغهای این شهرستان جمع آوری شود که این میزان نسبت به پارسال ۸۵۲ تن افزایش دارد.
او، گفت: درختان زردآلوی کشت شده از ارقام شکر پاره، قیسی، تخم گردی و خیاری است که به روش آبیاری قطرهای مشروب میشوند.
این مقام مسئول، گفت: برداشت زردآلو بهصورت دستی انجام میشود و مهارت کارگران در نحوه برداشت، بستهبندی و ارسال به موقع به میادین میوه و تره بار حائز اهمیت است.
مویدی، گفت: علاوه بر فروش این میوه بهصورت خام، در تهیه لواشک، مربا، کمپوت، ترشک و برگه زردآلو خانگی مصرف دارد و بخشی از زردآلوی تولید شده، به تنها واحد میوه خشک کنی این شهرستان ارسال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، گفت: تولید این میوه تابستانه در شهرستان بیضا سهم اشتغالزایی بالایی در مرحله برداشت و فرآوری دارد.
او، گفت: ایران با تولید بیش از ۳۴۴ هزار تن زردآلو ، سومین تولیدکننده برتر دنیا محسوب می شود.
- نویسنده : مریم توانا































