برگزاری ورکشاب صنایع‌دستی در حاشیه دومین جشنواره انار ایج و رود بال استهبان
05 آذر 1403 - 21:11
شناسه : 28842
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از برگزاری و رکشاب صنایع‌دستی در حاشیه دومین جشنواره انار ایج و رود بال استهبان خبر داد.
نویسنده : مریم توانا
پ
پ

محمد ثابت اقلیدی، گفت: این نمایشگاه باهدف معرفی و ایجاد فضایی برای معرفی صنایع‌دستی شهرستان در حاشیه دومین جشنواره یاقوت سرخ انارایج و رود بال برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، گفت: در این نمایشگاه ۱۰ غرفه در رشته‌های تخصصی سفالگری، میناکاری، نمدمالی، سفال و سرامیک، گلیم‌بافی، خراطی، معرق، گیوه‌دوزی آثار و تولیدات هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرارداد.

ثابت اقلیدی گفت: پخت نان‌های محلی، رب آنار و فروش محصولات و فرآورده‌های انار، انجیر، خرمالو و زعفران نیز بخش دیگری از این نمایشگاه را به خود اختصاص داد.

او نمایشگاه‌ها و رویدادها را فرصتی مناسب برای معرفی صنایع‌دستی و خوراک‌های سنتی به بازدیدکنندگان دانست و گفت: یکی از راه‌های حمایت و کمک به رونق و اقتصاد صنایع‌دستی و هنرمندان صنایع‌دستی شرکت دادن آن‌ها در این رویدادها و نمایشگاه‌ها است.

شهر باستانی ایج در جنوب شرق استان فارس و در فاصله ۲۱۰ کیلومتری شیراز واقع‌شده که از شمال به شهر استهبان، از شرق به نی‌ریز، از غرب به فسا و از جنوب به شهرستان داراب منتهی می‌شود. این شهر تاریخی آثار و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی منحصر بفردی دارد که پذیرای گردشگران است.

در سفر به این شهرستان زیبا می‌توانید از چهل برکه، قلعه دالامان، چهارطاقی و چشمه بدره، ایوان سنگی و متعلقات آن، خرابه‌های مسجد اسلامی ایج و محرابهای آن، جوی سراسری ایج و رودبار، تپه های باستانی ایج و قبور واقع بر آنها، آثار تخت بهمن و آثار بدره شامل چهارطاقی، خروجی قنات های بدره، ایوان سنگی، محراب اسلامی، جوی های ساروجی، تنوره های آسیاب های کهن و خرابه های دژ نگهبانان دیدن کنید.

با سفر به ایج می توانید بزرگترین انجیرستان دیم جهان را نیز نظاره گر باشید.

برگزاری جلسه انتخابات تشکل حرفه‌ای آموزشگاهای گردشگری فارس

جلسه انتخابات هیات مدیره جدید تشکل حرفه‌ای آموزشگاه‌های گردشگری فارس با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، جمعی از مدیران و مسئولان و مدیران آموزشگاه ای تخصصی گردشگری فارس برگزار شد.

محمد ثابت اقلیدی، گفت: آموزش گردشگری یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت این صنعت تلقی می‌ شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: نبود تخصص گرایی و دانش کافی در بدنه گردشگری یکی از چالش‌های این صنعت است که باید با برنامه‌ریزی مدون مورد توجه قرا گیرد.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه باید توجه بیش‌تری به مقوله آموزش در صنعت گردشگری شود از افزایش اعتبارات آموزش گردشگری در این اداره کل خبر داد و گفت: در اعتبارات سال جاری بر موضوع آموزش توجه ویژه شده و اعتبارات این بخش افزایش‌ یافته است.

این مقام مسئول، گفت: انتخابات در تشکل‌های گردشگری به‌ صورت آزاد و مستقل برگزارشده و اداره کل نیز تلاش کرده با برگزاری انتخابات به‌ طور مناسبت شاهد انتخاب یک هیأت مدیره قوی برای ادامه فعالیت‌ها باشد و در این زمینه مداخله‌ای نداشته باشد.

ثابت اقلیدی، گفت: بخش خصوصی گردشگران فارس می‌باید که در سطح ملی اثرگذاری کافی داشته و از کرسی کشوری برخوردار باشند.

در ادامه این جلسه پس از اخذ رأی محسن یزدان پناه، زهره صاحبی، سارا نیرومند حسینی به‌عنوان اعضای اصلی هیات مدیره و آرمین جعفر تهرانی به‌ عنوان بازرس هیات مدیر جدید آموزشگاه‌های فارس انتخاب شدند.

اتمام ساماندهی محوطه و بنای کاروانسرای کمارج

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اتمام ساماندهی محوطه و بنای کاروانسرای کمارج خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی گفت: بهسازی کاروانسرای کمارج بخش های از این بنای تاریخی مرمت شد.

این مقام مسئول، گفت: سبک‌سازی و اندود کاه‌گل پشت‌بام، احیا و بازسازی قسمت‌هایی از طاق نمای سنگی ایوان‌های بخش داخلی، احیا رخ‌بام و بخش فوقانی نماهای داخلی حیاط کاروانسرا و ساماندهی ناودان‌های سنگی به‌منظور دفع آسیب‌های ناشی از بارش باران در سال جاری ازجمله اقداماتی است که در جهت مرمت این بنا با اختصاص اعتباری بالغ‌بر 17000 میلیون ریال انجام شد.

کاروانسرای ده کهنه کمارج مربوط به دوران صفویه به شماره ثبت 15354 در تاریخ 24 اسفند سال 84 به ثبت ملی رسیده است.

پایان مرمت مسجد تاریخی آقاباباخان شیراز 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اتمام مرمت بخش‌هایی از مسجد تاریخی آقا بابا خان در شیراز خبر داد.
 محمد ثابت اقلیدی گفت: احیای حوض سنگی در صحن مسجد تعمیرات و مرمت بخش‌های آجری رواق و بخش ورودی ضلع شمال و شمال غربی بنا، رنگ‌آمیزی در و پنجره‌های فلزی موجود در بخش ورودی شبستان‌های ضلع غرب و شرق مسجد همچنین تهیه، ساخت و نصب درهای چوبی در محل‌های موردنیاز بنا ازجمله اقدامات مرمتی است که با اعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در این مسجد تاریخی انجام‌شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بابیان اینکه مسجد آقاباباخان یکی از مساجد دوره زندیه در بافت تاریخی شیراز است، گفت: مسجد آقاباباخان با توجه به نوع معماری و تزئینات بیرونی که تلفیقی از آجر و کاشی با طرح‌های هندسی و گره چینی است و همچنین بر مبنای شواهدی که در متون قدیمی عنوان‌شده، به‌عنوان یکی از بناهای دوره زندیه و از آثار شاخص شهر شیراز است که بخش‌هایی از آن مرمت‌شده است.
این بنای مذهبی در محله قدیمی اسحاق بیگ واقع‌شده و در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۴۲۳ در فهرست آثار ملی به‌ ثبت رسید.
هنر معماران توانمند ایرانی در زمینه کاشی‌کاری‌، آجرکاری‌ رواق‌ها و کاشی‌ هفت‌رنگ‌ به‌کاررفته در ساخت محراب، جلوه کم‌نظیری به این مسجد داده است.

کشف یک دستگاه فلزیاب در شهرستان مرودشت
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس از کشف یک دستگاه فلزیاب در شهرستان مرودشت و دستگیری 4 متهم غیربومی خبر داد.
سرهنگ مسعود رزمجویی اظهار داشت: حسب گزارش یگان حفاظت شهرستان مرودشت، در پی دریافت خبر از منابع و مخبرین مبنی بر قصد حفاری غیرمجاز در ارتفاعات روستای چم سهراب خانی کامفیروز توسط راننده و سرنشینان یک دستگاه خودرو سواری، بلافاصله عوامل این یگان ضمن هماهنگی با دادستان شهرستان و همکاری پاسگاه انتظامی کامفیروز به محل موردنظر عزیمت و خودرو و سرنشینان آن را مورد بازرسی قراردادند.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس، گفت: در بازرسی انجام‌ شده یک دستگاه فلزیاب مدل AJM کشف و راننده و سرنشینان خودرو دستگیر و متهمان همراه با پرونده متشکله برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی تحویل داده شدند، مراتب از طریق این یگان و واحد حقوقی اداره کل در حال پیگیری است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس، گفت: خرید، فروش، نگهداری و استفاده از دستگاه‌های فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور است. فروشندگان مکلف‌اند دستگاه‌های یادشده را فقط به اشخاصی که مجوز خرید از سازمان میراث فرهنگی کشور دریافت نموده‌اند بفروشند و نسخه‌ای از برگ فروش را مشتمل بر مشخصات خریدار و مشخصات فنی دستگاه به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال کنند.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.