سعید اوحدی گفت: مگر میشود مهمانی از خارج کشور به ایران بیاید و استان فارس و بهویژه تخت جمشید را نبیند.
معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از مطالبات مهمانهای وزارتخانهها نیز در زمان حضور در کشور بازدید از شیراز و پاسارگاد است.
اوحدی گفت: ظرفیت عظیم گردشگری در کنار هنر صنایعدستی بهنوعی موتور محرک برای خود صنایعدستی به شمار میآید که میتوانند درمجموع گردشگری فارس را متحول کنند.
او ادامه داد: در کنار این ظرفیتهای ارزشمند باید ظرفیت شعر و ادب که شیراز را به مهد ادبیات تبدیل کرده است بهعنوان یکی ديگر از ویژگیهای گردشگری شیراز موردتوجه ویژه قرارداد.
معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هنر عصاره احساس وجودی هر انسان است که در دستساختههای هر هنرمند متجلی میشود، همچون هنرمند منبتکار استان فارس که تکهتکههای چوب را با تمام احساس و وجودش کنار هم مینهد و اثری ماندگار خلق میکند.
اوحدی به تنوع و گستردگی صنایعدستی در کشور اشاره کرد و افزود: تنوع انواع هنرها و تنوع صنایعدستی که در ایران وجود دارد در هیچ جای دنیا وجود ندارد که گواه این ادعا ثبت بیش از سیصد نوع صنایعدستی در کشور است.
معاون رئیسجمهور در خصوص برنامههای سازمان بنیاد شهید در رونق اشتغال خانوادههای شهدا و ایثارگران گفت: یکی از رویکردهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در جهت ایجاد اشتغال، نگاه به صنایعدستی خواهد بود و به دنبال عقد تفاهمنامهای میان بنیاد شهید و معاونت صنایعدستی وزارت میراث فرهنگي باهدف همکاریهای متقابل هستیم.
شروع طرح ساماندهی و حفاظت و مرمت آثار سفالی لعابدار دوره اسلامی خزانه موزه پارس در ارگ کریمخان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: طرح ساماندهی و مطالعه، حفاظت و مرمت 30 اثر سفالی لعابدار مربوط به دوران اسلامی موزه پارس در آزمایشگاه و کارگاه حفاظت و مرمت ارگ کریمخانی شروع شد.
محمد ثابت اقلیدی گفت: پروژه حفاظت و مرمت در حال اجرا بر روی آثار مذکور شامل مراحل ساماندهی قطعات و مستند نگاری، انجام مطالعات آسیبشناسی، نمونهبرداری و بررسیهای میکروسکوپی در صورت نیاز و انجام مطالعات فن شناسی همراه با عملیات حفاظت است.
ثابت اقلیدی افزود: مرمت آثار شامل: پاکسازی تر و خشک، برداشتن الحاقات و برچسبهای آسیبرسان، باز کردن مرمتهای غیراصولی گذشته به روش ضماد گذاری مواد آزمایشگاهی و مرمتی و بهصورت مکانیکی، استحکامبخشی تزریقی، وصالی، بازسازی بخش کمبود، موزونسازی رنگی در بخش بازسازی و تثبیت نهایی و غیره است.
او ادامه داد: این آثار پس از اتمام مرمت به خزانه موزه پارس انتقال خواهند یافت تا جهت نمایش در ویترین موزه یا نمایشگاههای پیش رو مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مرمت سنگهای تاریخی موزه پارس
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از مرمت سنگهای تاریخی موزه پارس به همت کارشناسان مرمت سنگهای تاریخی استان خبر داد.
محمد ثابت اقلیدی گفت: سنگهای تاریخی موزه پارس جزو آثار ارزشمند در این موزه محسوب میشود که مرمت و استحکامبخشی این آثار یکی از مهمترین مسائل حوزه میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: این اداره کل با داشتن کارشناسان مجرب در حوزههای تخصصی مرمت آثار تاریخی، مرمت بناهای تاریخی و معماری، فعالیتهای پژوهشی و اجرایی بسیاری در خصوص کنترل روند فرسایش ساختارهای موجود و مرمت اشیای تاریخی را در دستور کار خود قرار داده است.
او گفت: سنگهای تاریخی مذکور که در باغ نظر نصب و به نمایش گذاشتهشده است بخشی از سنگهای عمارت تاریخی تالار خورشید در مجاورت عمارت کلاه فرهنگی بوده که در زمان توسعه خیابان در دوره پهلوی اول به دستور حسنعلی میرزا تخریبشده بود که این سنگهای ارزشمند هماکنون مورد مرمت قرارگرفته است.
ثابت اقلیدی افزود: مرمت دیگر آثار سنگی موجود در باغ نظر در دستور کار معاونت میراث فرهنگی قرارگرفته و بهمرور انجام و گزارش آن ارائه می شود.
ثبت دیدگاه