رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید گفت: بازآفرینی مجموعه زندیه دارای ابعاد مختلفی است و اجرای آن نفس شهر شیراز را باز میکند.
سید ابراهیم حسینی، گفت: وقتی به تدریج شاهد پیشرفت پروژه و نشان دادن آثار عملیاتی آن باشیم مشخص میشود که چه شاهکاری به انجام رسیده است.
حسینی، گفت: این طرح در بخشی، تاریخ گذشته شیراز را مجسم میکند و یک قسمت آن هم بهروزآوری شیراز است و قسمتی هم راه را به روی آینده شیراز باز میکند، وقتی میدانگاه به بهرهبرداری برسد آثار گردشگری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن نمودار می شود.
او، گفت: از اصحاب رسانه میخواهیم باهدف امیدبخشی به مردم برای آینده در این خصوص اطلاعرسانی خوبی به مردم داشته باشند، تمام تلاشهای ما برای نقش بستن لبخند رضایت در مردم است و این پروژه دهها برابر سایر پروژهها میتواند در این زمینه مؤثر واقع شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: بزرگترین لطف اصحاب رسانه در حق شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز و نظام مقدس جمهوری اسلامی، اطلاعرسانی ویژه در خصوص این پروژه به مردم است تا اطلاعات بهروز در خصوص پیشرفت پروژه کسب کنند و شاهد امیدآفرینی باشیم.
شهردار کلانشهر شیراز گفت: ازجمله این آثار که در بافت تاریخی شیراز حفظشدهاند میتوان به ارگ کریمخانی، دیوانخانه، بازار، مسجد، حمام و آبانبار وکیل اشاره کرد که در پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه بهطور ویژه موردتوجه قرار میگیرند؛ چراکه این آثار تاریخی موردتوجه خاص گردشگران قرار دارند.
محمدحسن اسدی، گفت:مناطق تاریخی و فرهنگی به بازآفرینی و باز زنده سازی نیاز دارد که شهرداری شیراز روند آن را آغاز کرده است؛ در ایام اخیر شخص وزیر میراث فرهنگی چندین بار در این بافت حضور یافته و دو هفته قبل نیز که برای حضور در جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی به شیراز سفرکرده بودند بر ثبت جهانی محور زندیه تأکید کردند و شهرداری شیراز در این راستا تلاش مضاعفی دارد تا ثبت این مجموعه جهانی شود که مطالبه شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز و مردم نیز است.
اسدی، گفت: بعد از ۲۵ سال فاز اول طرح زندیه در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسید و وزارت میراث آن را تایید کرد.
این مقام مسئول، گفت: برای اجرای طرح ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه در این منطقه با گرفته شدن یک متر و ۶۰ سانتیمتر دری به سمت پایین در سمت غرب بازار وکیل نمایان شده که مغازه پشت آن هم تملک میشود و بدین شکل شاهد یک میدانگاه خواهیم بود و احیای میدان توپخانه و نقارهخانه رقم میخورد.
شهردار شیراز در خصوص توسعه این محور به این نکته اشاره کرد که طرح تملک ساختمان مخابرات در خیابان ۲۲ بهمن در نزدیکی ارگ کریمخان به تأیید نهایی رسیده که از سر راه این محور تاریخی برداشتهشده و به دیوانخانه متصل خواهد شد و در این محور بدین ترتیب یک مسیر گردشگری بهصورت پیاده ایجاد میشود.
اسدی، گفت: عملیات خاکبرداری زیرگذر گویم به اتمام رسیده و دیواره سازی و نورپردازی آن نیز با جدیت به اتمام خواهد رسید؛ در ۲۶ آذر و روز حملونقل هم بسته خوبی تدارک دیدهشده که به بهرهبرداری میرسد، در آستانه هفته بسیج هم پل شماره یک نواب- احمد بن موسی(ع)- کمربندی به بهرهبرداری می رسد و طرح هایی هم برای دهه مبارک فجر داریم که همگی در راستای خدمترسانی به مردم شیراز انجام میشوند.
شهردار تاریخی فرهنگی شیراز گفت: کلنگ این طرح به دلیل اهمیت خاص آن توسط وزیر کشور زده شد و عملیات اجرای این طرح بعد از ۲۵ سال و با پیگیریهای فراوان شهردار شیراز آغاز شد.
حسامالدین اسدزاده، گفت: در این طرح میدان نقارهخانه با مساحتی بالغبر ۱۴ هزار مترمربع است که از شرق به دیوار بازار شمالی و از غرب به ارگ کریمخانی منتهی میشود.
اسد زاده، گفت: عملیات عمرانی آن با مبلغی بالغبر ۷۷.۵ میلیارد تومان آغازشده است و با مشخص شدن طرح که همسطح در بازار شمالی است، ۲۸ هزار مترمکعب عملیات خاکبرداری و سپس ۱۴ هزار مترمکعب عملیات زیرسازی و هشت هزار مترمکعب سنگریزی و مخلوط ریزی انجامشده است، ۵۵۰ متر لولهگذاری زیر طرح انجام شده و بالغبر ۹ هزار مترمکعب بتن مگ در کف و ۹۵۰۰ مترمکعب سنگفرش کف نیز انجام میشود.
شهردار منطقه ۸ شیراز، گفت: این طرح تا اردیبهشت سال آینده به پایان می رسد و در حال حاضر باید طرح بر اساس برنامه فیزیکی ۳۹ درصد پیشرفت داشته باشد، اما به همت شهرداری شیراز و خاصه شهرداری منطقه ۸ با ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی از زمانبندی در نظر گرفتهشده جلوتر است تا سریعتر تقدیم مردم شیراز شود.
ثبت دیدگاه