اجرای واقعه خوانی در حافظیه در برگزاری سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی
26 آبان 1403 - 21:35
شناسه : 28818
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از اجرای واقعه خوانی به عنوان برنامه های سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی در حافظیه خبر داد.
نویسنده : مریم توانا
پ
پ

محمد ثابت اقلیدی، گفت: بر این اساس در 15 آبان ماه نمایش های منقبت خوانی امام رضا (ع)، نقل آوردن کیقباد از البرز کوه، نقالی دو زبانه و نمایش جی جی بی جی در آرامگاه حافظ اجرا شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس بیان کرد: اجرای نقل بیژن و منیژه ، نقل کریمخان زند، پرده خوانی امام رضا (ع) از ساعت 10 تا 11:30 و 12 تا 18 از برنامه هایی است که در 16 آبان در حافظیه در راستای برگزاری سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی برگزار می شود.

این مقام مسئول گفت: روز پنجشنبه 17 آبان نیز نقل حمله قرچه به رستم، نقل رستم و اسفندیار، نقل مبارزه رستم با کلاهور پنجه تاب، خیمه شب بازی و تکم چی از ساعت 10 تا 19 در حافظیه اجرا می شود.

نمایش رایگان فیلم تئاتر در سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به میزبانی پردیس هنر شهر آفتاب از فیلم تئاترهای سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی گفت: بر این اساس سه شنبه 15 آبان فیلم تئاترهای سو و شون و آن شب مهتاب از ساعت 15 تا 19 در این پردیس سینمایی نمایش داده شد.

محمد ثابت اقلیدی ادامه داد: هشتمین سفر سندباد، قهوه قجری و انتقال تجربه هم برنامه های چهارشنبه 16 آبان این پردیس از ساعت 15 تا 21 است.

ثابت اقلیدی، با بیان اینکه عموم شهروندان و علاقمندان می توانند این فیلم ها را به طور رایگان تماشا کنند، افزود: پنجشنبه 17 آبان هم مویه جم، اپرای سعدی و انتقال تجربه از ساعت 16 تا 21 در پردیس هنر شهر آفتاب نمایش داده می شود.

جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی یک رویداد فرهنگی اثربخش در حفظ هویت ملی است
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای استان فارس که در تالار حافظ شیراز برگزار شد با خوشامد به دکتر دارابی معاون میراث فرهنگی و دکتر امیری استاندار فارس گفت: این جشنواره از دو منظر اهمیت دارد، ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به داشته های میراثی و تمدنی یکی از این منظراست.
محمد ثابت اقلیدی افزود: پرداختن به گردشگری منظر دوم است و برگزاری رویدادها در تبدیل جاذبه ها به مقاصد گردشگری نقش بسزایی دارد.
این مقام مسئول گفت: فارس در قله تمدن و زیارت بوده و پیشانی توریسم فرهنگی است و از دکتر تابش دبیر جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی و دکتر امیری استاندار فارس بابت حمایت از این رویداد تشکر ویژه داریم.
ثابت اقلیدی، گفت: پیش رویدادهای زیادی در راستای این جشنواره برگزار شد که منجر به ارسال بیش از ۴۵۰۰ اثر به دبیرخانه این رویداد شد.

 در این مراسم ضمن تجلیل از خانواده 5 شهید والامقام تندیس جشنواره به مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اهدا شد.

سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به شیراز
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به شیراز به منظور شرکت در اختتامیه جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی وزیر میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی عصر پنجشنبه وارد شیراز شد.
 سیدرضا صالحی‌امیری به منظور شرکت در اختتامیه سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی به شیراز سفر کرد.
وزیر میراث فرهنگی مورد استقبال رسمی حسینعلی امیری، استاندار فارس، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس و جمعی از مسئولان قرار گرفت.
صالحی امیری در این سفر به زیارت بارگاه مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ(ع) مشرف شد.
صالحی امیری در این سفر بازارچه هنر را که ذیل جشنواره برپا شده است را افتتاح کرد.
این مقام مسئول روز جمعه از آثار تاریخی فیروزآباد بازدید می کند و در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی حضور می یابد.
افتتاح بازارچه هنر در بافت تاریخی شیراز با حضور وزیر میراث فرهنگی کشور
 بازارچه هنر شیراز که سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی در بافت تاریخی شیراز برپا شده است همزمان با سفر وزیر میراث فرهنگی به شیراز افتتاح شد.
بازارچه هنر شیراز دارای ۳۵ غرفه ثابت صنایع دستی استان فارس است و ۱۶ غرفه متعلق به شهرها و روستاهای صنایع دستی است که به مناسبت سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی در شیراز برپا شده است.
رونمایی از سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) در حرم مطهر شاهچراغ(ع)
با حضور وزیر میراث فرهنگی کشور سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) با حضور وزیر میراث فرهنگی در موزه حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) رونمایی شد.
 این سکه به مناسبت ورود امام به شیراز در سال ۲۰۳ هجری قمری به فرمان خلیفه وقت، مأمون عباسی ضرب گردید رونمایی از این سکه بخشی از برنامه های سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی است. این سکه مهمترین سند تاریخی سفر امام هشتم(ع) به مرو از مسیر شهر شیراز است.
برگزاری اختتامیه بخش‌های «رادیو»، «تلویزیون» و «شعر و موسیقی» جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در سعدیه
مراسم اختتامیه سه بخش «رادیو»، «تلویزیون» و «شعر، موسیقی و نماهنگ» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای با حضور علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، علیرضا تابش دبیر جشنواره، شاعران برجسته کشور و داوران شامگاه پنجشنبه ۱۷ آبان ماه در سعدیه برگزار شد.
در بخش شعر لوح افتخار به فرشته محمدی برای شعر «ایران من»، لوح افتخار به علیرضا اوجی برای «یار عاشقون»، تندیس و لوح افتخار به جلیل قیصری برای «چَرچی» (دوره‌گرد) اهدا شد.
همچنین در بخش نماهنگ، لوح افتخار به مسعود مفیدی برای «هوودی»، لوح افتخار به عزیز تنها و غلامحسین غفاری برای «موسی و شبان»، تندیس و لوح افتخار بخش نماهنگ به صمن رخ صهبانی‌نیا برای «آغ چادرلار» اهدا شد.
در بخش موسیقی، لوح افتخار به مرتضی گودرزی برای قطعه «بهار جان‌ها»، لوح افتخار به مصطفی دشتی برای قطعه «خواستگاری»، تندیس و لوح افتخار بخش به ایمان کریوند برای «شیرعلی مردون» اهدا شد. در ادامه مراسم نکوداشت سید ابوالقاسم انجوی شیرازی و سید احمد وکیلیان و بزرگداشت حمیدرضا لطف الهی و احد ده بزرگی برگزار شد.
در بخش پادکست رادیویی، لوح افتخار به حمیدرضا نوروزی برای قطعه «سفر گپ»، لوح افتخار بخش پادکست رادیویی به بردیا بهرام‌نژاد برای قطعه «می مه» اهدا شد. در جوایز بخش برنامه‌های ترکیبی رادیو، لوح افتخار بخش برنامه‌های ترکیبی رادیو به هانیه پیرامی برای «گل گندم گل آلو»، تندیس و لوح افتخار بخش برنامه‌های ترکیبی رادیو به الهام کشوری برای «واسونک‌های شیرازی» اهدا شد.
در بخش نمایش رادیویی، لوح افتخار بخش نمایش رادیویی به آرش جمال‌الدینی برای اثر «مگر می‌شود بی‌چراغ»، تندیس لوح افتخار بخش به مجتبی طالبی برای اثر «سه تیکه دل» اهدا شد. همچنین در بخش مستند رادیویی لوح افتخار به محمد مهدی رکنی حسینی برای مستند «مردی که قرار نبود رئیس‌جمهور شود»، تندیس و لوح افتخار بخش مستند رادیویی به رضا سلیمانی برای مستند «زخمه‌های عاشقی» اهدا شد.
در بخش نماهنگ تلویزیونی، لوح افتخار به منیژه شیخ برای نماهنگ «سوچن»، تندیس و لوح افتخار به علیرضا لوایی برای نماهنگ «دماوند» اهدا شد. همچنین در بخش مستند تلویزیونی، لوح افتخار به ادریس ناصری برای مستند «همیل و ممیل»، لوح افتخار به محسن عباسی سرچشمه برای مستند «تنورسازی»، تندیس و لوح افتخار به سید علی غمخواری برای مستند «دریک» اهدا شد.
در بخش گزارش خبری، گفتگو و ترکیبی تلویزیونی، لوح افتخار به سیده نازنین میرطاهری برای اثر «شکوه هنر و معماری ایرانی»، لوح افتخار به امیر مزرعتی نوش‌آبادی برای اثر «بومیران قنات بهاباد»، لوح افتخار به مشتاق رئیسی برای اثر «قنات کولگ»، لوح افتخار به کاظم دهقانی اشکذری برای اثر «او هنوز می‌خواند»، تندیس و لوح افتخار به سوگل دانائی برای اثر «قصه میدانی که به آرزویش نرسید» اهدا شد.
در بخش پویانمایی، لوح افتخار به علی نیکوکار برای اثر «شهر خدا»، تندیس و لوح افتخار به میترا عبدی برای اثر «قالی پرنده» از مجموعه «روباه کلک خروس زیرک» اهدا شد.
در بخش داستانی، سریال و نمایش خانگی، لوح افتخار بخش داستانی، سریال و نمایش خانگی به راد نژادفتحی برای اثر «اوسونا»، تندیس و لوح افتخار بخش داستانی، سریال و نمایش خانگی به حسن نجفی برای سریال «جلال»، تندیس و لوح افتخار به مهدی فرجی برای سریال «نون خ پنج» اهدا شد.
اجرای مراسم آیینی از سوی گروه محسن میرزازاده از خراسان شمالی پایان‌بخش این مراسم بود.
بازدید وزیر میراث‌فرهنگی از آثار تاریخی میمند
وزیر میراث فرهنگی از مسجد جامع و حمام تاریخی شهرستان میمند بازدید کرد.
سیدرضا صالحی‌امیری در ادامه سفر به شهرستان میمند از مسجد جامع که به ثبت ملی رسیده و متعلق به دوره قاجار است نه، امامزاده اسماعیل(ع)، حمام تاریخی و موزه مردم شناسی بازدید کرد.
همچنین مقرر شد تا با ارائه طرحی این حمام تاریخی که موزه مردم شناسی است مورد مرمت قرار بگیرد و چینش حمام نیز به طور اصولی به انجام برسد.
وزیر میراث‌فرهنگی در این سفر از کارگاه شیشه‌گری در میمند هم بازدید داشت و تولید گل و گلاب در این شهر را ظرفیت مطلوبی در گردشگری دانست.
تولیدکنندگان گل و گلاب در این شهر درخواست‌ها و پیشنهادات خود را در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت گل و گلاب ارائه کردند.
شهر میمند که در نزدیکی فیروزآباد واقع شده است، شهر گل و گلاب است و یک مرکز گردشگری شاخص در این زمینه به شمار می‌رود.
لزوم تسهیل در بازدید مردم از بناهای تاریخی
وزیر میراث فرهنگی در سفر به استان فارس برای حضور در جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی از آثار تاریخی فیروزآباد که در منظر باستان‌شناسی ساسانی واقع شده است، بازید کرد.
سید رضا صالحی امیری در این بازدید گفت: باید بستری در این بنای تاریخی برای تسهیل دسترسی و بازدید مردم فراهم شود.
وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: البته در این خصوص حفاظت و سیاست از آثار تاریخی باید مورد توجه قرار بگیرد. او اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی از طرح های اصولی که در این موارد ارائه شوند، استقبال می کند.
استان فارس به‌عنوان پایتخت حکومت ۴۰۰ ساله ساسانیان، آثار تاریخی بسیاری را از آن دوران در خود جای داده است.
در سال ۲۰۱۸ برخی از سایت‌های باستان‌شناسی این منطقه با عنوان «چشم‌انداز باستان‌شناسی ساسانیان» یا «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این مجموعه که شامل شهر، سازه‌های معماری و سنگ‌نگاره‌ها می‌شود، متعلق به سال‌های مختلف حکومت ساسانی از ۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی است.
قلعه دختر فیروزآباد یکی از هشت اثر به ثبت رسیده در این مجموعه محسوب می‌شود.
قلعه دختر فیروزآباد، دژی دفاعی است که توسط بنیان‌گذار سلسله ساسانی به جهت حفاظت از اولین پایتخت این حکومت بنا شده است. این قلعه از جاهای دیدنی فیروزآباد محسوب می‌شود که در نزدیکی شهر فیروزآباد امروزی قرار دارد.
بنای قلعه دختر در ۱۲ اسفند سال ۱۳۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.  استفاده از ظرفیت تله کابین موجود در قلعه دختر به صورت کارشناسی از موضوعاتی بود که وزیر میراث فرهنگی در این بازدید بر آن تاکید کرد.
بازدید وزیر میراث‌فرهنگی از کاخ اردشیر در فیروزآباد
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه سفر خود به فارس از کاخ اردشیر بابکان در فیروزآباد بازدید کرد.
 سیدرضا صالحی‌امیری در سفر به استان فارس از آتشکده فیروزآباد یا همان کاخ‌اردشیر بابکان بازدید کرد. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین از نزدیک در جریان روند مرمتی که در این کاخ در حال انجام است، قرار گرفت.
در مجاورت کاخ اردشیر به مناسبت جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی سیاه چادر عشایری و نمایشگاه صنایع دستی برپا شده بود که صالحی‌امیری از آن بازدید به عمل آورد.
کاخ اردشیر بابکان در سده سوم میلادی (در سال ۲۲۴ میلادی) و به‌دست اردشیر بابکان بنیانگذار سلسله ساسانی ساخته شده است.
کاخ اردشیر ساسانی در شهرستان فیروزآباد در استان فارس واقع شده و یک بنای دو طبقه بوده که قدمت آن به بیش از ۱۸۰۰ سال پیش باز می‌گردد که در منظر ساسانی قرار دارد و به ثبت جهانی رسیده‌ است.
 برخی از کارشناسان معتقدند که کاخ اردشیر بابکان در گذشته‌های دور کاربردی به‌عنوان کاخ نداشته و در اصل آتشکده بوده است.
دلیل این اعتقاد، قرارگیری بنای کاخ در کنار آب است.
فیروزآباد نقطه تمدنی وباعث مباهات ایران‌زمین است
در محل فرمانداری این شهرستان با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.
سیدرضا صالحی‌امیری در این نشست گفت: هدف ما برای این سفر توجه به رفع مشکلات و موضوعات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فیروزآباد است.
وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: نماینده میمند و فیروزآباد همواره تلاش مجدانه برای حوزه خود داشته که قابل تقدیر است.
او اضافه کرد: فیروزآباد مایه مباهات و نقطه تمدنی ایران زمین است. باید شأن و جایگاه این جغرافیای کهن را بدانیم و این دیار نیازمند نگاه بلندمدت است.
صالحی امیری تصریح کرد: فیروزآباد باید با نگاه بلندمدت مورد توجه قرار می‌گیرد تا این منطقه به قطب میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تبدیل شود.
وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: بر تداوم پژوهش‌ها و کاوش های شهر باستانی گور هم تاکید داریم، چراکه رازهای بیشتری از دوره ساسانی را نمایان می‌کند.
او با اشاره به اهمیت قدرت نرم بیان کرد: قدرت نرم بقای یک ملت را تضمین می‌کند و تصویر ایران زیبا را به جهانیان منعکس می‌کند.
او برگزاری رویدادها مانند جشنواره گل و گلاب میمند را حائز اهمیت ویژه و عامل مطلوب توسعه گردشگری دانست.

وزیر میراث فرهنگی همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری هفته فیروزآباد در کاخ سعدآباد تهران خبر داد که در معرفی هرچه بیشتر این شهر باستانی موثر است.

برگزاری  اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی  در شیراز
اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز برگزار شد.
در ابتدای مراسم فرزاد حسنی از علیرضا تابش دبیر این دوره از جشنواره دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید.
علیرضا تابش دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی گفت: ما از روز اول بخش‌های متنوعی برای جشنواره تدارک دیدیم. شب گذشته نیز در سعدیه بخشی از جوایز برگزیدگان اهدا شد و امشب نیز جوایز دیگر عزیزان اهدا می‌شود.
تابش ، گفت: هدف مهم‌ جشنواره چندرسانه‌ای جلب توجه نسبت به محافظت از میراث فرهنگی است. میراثی که در قرون و اعصار توسط گذشتگان به ما ارث رسیده است‌.
جشنواره نوری بر بخش کمتر دیده شده و میراث هویتی ما می‌تاباند.
میراثی که همگان نسبت به بزرگی و عظمت آن سر تعظیم فرود آورده‌اند.
او، گفت: من از همین‌جا از تمام مردم خوب و خون‌گرم شیراز تشکر می‌کنم که در برنامه‌های این جشنواره حضور تاثیرگذاری داشتند.
برنامه‌هایی که هنرمندان تراز اول و مهمی در رشته‌های مختلف فرهنگ و هنر در آن‌ها حضور داشتند. از مهمانان ویژه جشنواره و هنرمندان بزرگواری که دعوت ما را دعوت پذیرفتند نیز تشکر می‌کنم. همچنین ما در این رویداد از استادان ایرج راد و هادی مرزبان به پاس سال‌ها تلاششان برای هنر این کشور تجلیل کردیم.
از دوستان، مدیران سینمایی کشور و استان فارس و شیراز نیز بسیار ممنونم که به خوبی ما را در برگزاری این جشنواره یاری کردند.
دبیر سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: همکاران ما در موزه‌ها و اماکن تاریخی این روزها میزبان شما بودند.
من از همین‌جا از تمام موزه‌داران، یگان حفاظت تشکر و قدردانی می‌کنم. امیدوارم همانطور که در نماد تندیس جشنواره که توسط استاد ابراهیم حقیقی به صورت یک آیینه تصویر شده است، صفت آیینی این جشنواره روز به روز بیشتر شود.
میراث فرهنگی نیاز به بازنمایی دارد و شما هنرمندان و اهالی فرهنگ آیینه داران میراث فرهنگی هستید.
تابش، بیان کرد: در پایان از آقای علی دارابی که برادرانه پشتوانه این جشنواره هستند و من از راهنمایی ایشان کمال استفاده را کردم و آقای حسینعلی امیری استاندار فارس کمال تشکر را دارم.
 جوایز به شرح زیر بودند: جوایز بخش فیلم کوتاه شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به محمد ثریا برای اثر «برنو» لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به هادی رحیم‌دل برای اثر «یک رویای واقعی» تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم کوتاه تقدیم شد به اسماعیل عظیمی برای اثر «بچه‌خوان» جوایز بخش فیلم مستند کوتاه شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند کوتاه تقدیم شد به برای پژوهش فیلم مستند «نچیر» تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند کوتاه  تقدیم شد به افشین آریافر برای اثر  «مانی» جوایز بخش فیلم مستند بلند شامل لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند بلند تقدیم شد به حامد کلجه‌ای برای پژوهش فیلم مستند «ماریان» تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش فیلم مستند بلند  تقدیم شد به حسن نقاشی برای اثر «دبستان پارسی» تندیس و لوح افتخار جایزه ویژه دبیر جشنواره در بخش فیلم مستند بلند  تقدیم شد به علیرضا دهقان برای اثر «اوسیا» جوایز بخش فیلم پویانمایی شامل لوح افتخار جشنواره در بخش پویانمایی سینمایی تقدیم شد به مهردخت خرمی‌پور برای متحرک‌سازی اثر «جیرفت» تندیس و لوح افتخار جشنواره در بخش پویانمایی سینمایی تقدیم شد به حسین مرادی‌زاده برای اثر «پسران فریدون» بودند.
✨علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور نیز گفت: وظیفه خود می‌دانم از همه عزیزانی که در تهران، استان فارس و سایر استان‌ها ما را در برگزاری این‌ جشنواره بزرگ همراهی کردند، تشکر کنم. مسلما اگر مشارکت و همدلی این دوستان نبود، جشنواره به سامان نمی‌رسید.
وی ادامه داد: از علیرضا تابش دبیر جشنواره و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس به پاس قدرشناسی تشکر ویژه دارم.
از حضور مسئولان و مقامات کشوری و به خصوص آقای سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، حسینعلی امیری استاندار فارس و آقای خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صمیمانه تشکر می‌کنم‌. دارابی افزود: استاندار محترم خوزستان و مدیرکل صنایع‌دستی این استان میزبانی جشنواره چهارم چندرسانه‌ای میراث فرهنگی را درخواست کردند و با موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، جشنواره چهارم به میزبانی استان خوزستان در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. معاون میراث‌فرهنگی بیان کرد: امروزه شادی و نشاط یک نیاز مبرم است و این جشنواره‌ها هستند که جشن و سرور را در میان مردم جاری می‌کنند.‌ بیش از ۲۵ نشست، کارگاه و بزرگداشت، بیش از ۱۰۰ اکران‌ فیلم و نمایش با حضور مردم شیراز و هنرمندان برجسته در این دوره برگزار شد و نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان در این برنامه‌ها حضور داشتند.
وی ادامه داد: جشنواره در سال سوم‌ موفق شد تا به بلوغی برسد که مردمی شود و نشاط را در میان جامعه گسترش دهد. جشنواره امکانی‌ مهم برای معرفی میراث ملموس و ناملموس و داشته های تاریخی است. اگر جشنواره نباشد چگونه آداب و رسوم و میراث فرهنگی خود را به جهانیان معرفی کنیم؟ جشنواره این امکان را می‌دهد تا اجتماع بزرگی از بزرگان هنر و ادب گرد هم‌ جمع شوند. جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی امیدوارکننده و شادی‌آفرین است.
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی افزود: ۹۰ نفر از داوران و افراد برجسته کشور در این دوره آثار را مورد بررسی قرار دادند. مهم‌ترین پیام برگزاری جشنواره ثبات و امنیت در ایران است.
زندگی جاری است و چرخ فرهنگ و هنر به امید فردایی بهتر می‌چرخد. دارابی مطرح کرد: زین پس استان فارس و شیراز در تولیدات فرهنگ و هنر جایگاه بهتری دارند.
رونق اقتصاد و آمدن گردشگر جزوی از پیامدهای این جشنواره است. معرفی بزرگان استان فارس نیز نقش آنها را در فرهنگ، هنر و میراث‌فرهنگی کشور نمایان می‌کند.
علی دارابی در پایان گفت: ما به عنوان خادمان ملت ایران خود را مکلف به نگهداری از میراث تاریخی، فرهنگی و هنری کشور می‌دانیم و با همین رویکرد شعار دوره سوم‌ را «ایران ما میراث ما؛ میراث ما ایران ما» انتخاب کردیم.
✨در ادامه مراسم، تندیس جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، علیرضا تابش دبیر جشنواره، محمد ثابت‌اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به محمدحسین ارسطوزاده مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان تقدیم شد.
محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان در سخنانی گفت: خدا را شاکریم که امروز در خدمت استادان فرهنگ و پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی هستیم. ابتدا از همه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بزرگ و دکتر صالحی امیری و آقای علی دارابی و آقای تابش و آقای حسینعلی امیری بسیار تشکر می‌کنم.
او، گفت: من اینجا هستم که سلام استاندار محترم خوزستان را به حاضران در جشنواره ابلاغ کنم‌.

ارسطوزاده اظهار کرد: امیدوارم که استان خوزستان میزبان خوبی برای چهارمین دوره از این جشنواره باشد. خوزستان استانی وسیع و فرهنگی و بهشت علاقه‌مندان به میراث‌فرهنگی است.

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت:به عنوان خادم عزیزان در حوزه علم و فرهنگ وظیفه خود دانستم تا به خدمت شما برسم و از تلاش عزیزان در وزارت میراث فرهنگی برای برگزاری سومین دوره جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی تشکر کنم. مخصوصا از هنرمندان و اصحاب فرهنگ که در این جشنواره مشارکت کردند و آثار ارزشمند خود را عرضه کردند.
وی ادامه داد: شیراز کانون حکمت است و می‌خواهم در این فرصت پیش آمده به دو شبهه که در جامعه ما بوده، اشاره کنم و با یک واژه کلیدی پاسخ دهم. شبهه اول تعارض میان سنت و مدرنیته است. برخی از هنر و میراث سنتی دفاع می‌کنند و برخی طرفدار هنر مدرن‌ هستند. آیا ازنظر فلسفی میان سنت و تجدد تعارض است؟ یک شبهه دیگر این است که میان ایرانیت و اسلامیت تعارض وجود دارد و برخی هم در این چالش می‌دمند.
خسروپناه افزود: پاسخ من به این دو چالش و شبهه مفهوم کلیدی حکمت است. اگر حکمت را به میدان بیاوریم‌، میان ایرانیت و اسلامیت جمع می‌شود. اگر حکمت را به میدان بیاوریم می‌توان سنت و تجدد را نیز جمع کرد. حکمت یعنی بینش، منش و کنش محکم و راز این بینش، کنش و منش در قرآن آمده است که می‌گوید صاحبان الباب حکمت دارند.

الباب جمع لب است که به خرد ناب اشاره دارد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: حکمت جمع ایرانیت، اسلامیت، سنت و مدرنیته است زیرا چهار نوع عقل را در خود دارد. سه واژه رسانه، میراث و فرهنگ را اگر با حکمت درآمیزیم، ایرانیت و اسلامیت با هم‌ چالش ندارند و سنت و تجدد هم تعارضی ندارند. ما باید قدر این حکمت را بدانیم و شیراز که شهر ملاصدرا و حافظ و سعدی است، کانون این حکمت است.

در ادامه سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: از همین تریبون به مردم خوب ایران زمین و مردم خون‌گرم شیراز سلام عرض می‌کنم. استان فارس استان رمزها و رازها است. هر میزان که انسان در این جغرافیا برای شناسایی رمز و رازها تلاش می‌کند، درمانده‌تر می‌شود‌. تمام این جغرافیا و منطقه و تاریخ ایران زمین با ما‌ سخن‌ می‌گوید. فارس و شیراز به مثابه خورشید درخشانی است که در ایران و جهان می‌درخشد. ما نمی‌توانیم از میراث فرهنگی سخن بگوییم و از فارس حرف نزنیم.‌
وی افزود: امروز توفیق شد تا دیداری از تمدن ساسانی داشته باشم. ای کاش صداوسیما هر روز این میراث فرهنگی را به مردم‌ نشان می‌داد تا ایرانیان احساس غرور کنند و ای کاش آموزش و پرورش و آموزش عالی ما هر روز در منابع درسی‌شان بیاموزند که ایران سرزمین تابانی است که در آن زیست می‌کنند و به آن افتخار کنند. انسان برای سخن گفتن در این دیار دچار سختی می‌شود که از چه چیزی سخن بگوید‌ و از کدام بنا و کدام هویت صحبت کند.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: ما دچار یک شکاف هویتی شده‌ایم چرا که نتوانستیم آن‌گونه که لازم و شایسته این نسل بوده است، هویت ایرانی را به مردم‌ معرفی کنیم. یکی از اهداف این جشنواره بازشناسی هویت است.
این جشنواره نشان می‌دهد که مردمان این سرزمین فرهیخته هستند و نسل جوان به فرهنگ و هنر علاقه‌مند هستند. این جوانان، ادیبان و بزرگان کشور سرمایه‌های ملی ما هستند و نباید ناشناخته بمانند. صالحی امیری افزود: امشب دو قهرمان‌ ملی و المپیک یعنی برادران گرایی هم مهمان این‌ مراسم هستند‌.‌ ما در این جشنواره هیچ وقت قائل به تقسیم و تفکیک میان مردم ایران نبودیم و همه مردم‌ متعلق به این خاک هستند‌.
ما باید بپذیریم که با نسل جدید با زبان جدید سخن بگوییم. ما باید سراغ نسل جدید برویم و فهم درستی از آن‌ها داشته باشیم.
باید شکاف خودمان را با نسل جدید ترمیم کنیم. امروز سینما، شعر، موسیقی و فرهنگ ما متعلق به نسل جوان است و باید این امانت را به نسل جدید بسپاریم.
وی اظهار کرد: یک میلیون اثر تاریخی در این کشور شناسایی شده است و باید این امانت را به دست جوانان بسپاریم تا از آن‌ها صیانت کنند. میراث ما ایران ماست و ایران ما میراث ماست؛ ما باید آنگونه که شایسته مردم ایران است از این میراث حفاظت کنیم‌.
من و همکارانم وظیفه خودمان می‌دانیم که تمام تلاشمان را برای مرمت و نگه‌داری از آثار تاریخی به کار ببریم تا نسل جوان بدانند ایران همیشه یک خورشید تابان است.
وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: شخصیت‌های زیادی مانند منوچهر شاهسواری و احمدرضا درویش در اینجا هستند.
من بارها با فیلم رستاخیز آقای درویش گریه کردم و آقای شاهسواری نیز سال‌هاست که از سینمای ایران صیانت کرده‌اند. سید رضا صالحی امیری در پایان گفت: ارگ شیراز با توسعه جدیدی که پیدا می‌کند به سمت ثبت جهانی حرکت می‌کند.‌
با ثبت جهانی ارگ‌ و ایجاد میدان بزرگی که به مراتب زیباتر از نقش جهان می شود شیرازی‌ها شعف و غرور بیشتری پیدا می کنند.
در ادامه این برنامه از محمدعلی و محمدرضا گرایی قهرمانان کشتی ایران تجلیل شد. برادران گرایی در سخنان کوتاهی از سید رضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تشکر کردند.
جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی رویداد مؤثر در تبدیل جاذبه‌ها به مقاصد گردشگری است
مراسم تجلیل از فعالان برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در هتل بزرگ شیراز که همواره میزبان برنامه‌های مرتبط با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، با حضور استاندار فارس، فرماندار شیراز، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس و دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره برگزار شد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس در این آیین گفت: دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و اجراکنندگان جشنواره در این جلسه حضور دارند و لازم است همواره شاهد وفاق ملی بین دستگاه‌ها و مردم باشیم.
محمد ثابت اقلیدی ادامه داد: در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس با توجه به ظرفیت‌های غنی در استان همواره وفاق با مردم داشته‌ایم‌ و در ۱۰ ماهه اخیر اتفاقات خوبی در استان را شاهد بودیم. با توجه به اینکه ۳۷ درصد آثار تاریخی در استان ما قرار دارد بر معرفی داشته‌های میراثی و تاریخی خود تأکید ویژه داشتیم تا جاذبه‌های ما به مقاصد گردشگری تبدیل شوند. او با ذکر نمونه‌های موفق اقدامات انجام شده اخیر تأکید کرد: در نوروز در حافظیه و تخت جمشید برنامه تحویل سال را به‌عنوان تنها استان در کشور را برگزار کردیم، برگزاری کنسرت در تخت جمشید را داشتیم و برای برگزاری کنسرت ۳۰۰ به‌طوری‌که برای تهیه‌کننده اقتصادی باشد از استاندار فارس تقاضای مساعدت داریم.
ثابت اقلیدی از استاندار اسبق فارس برای حمایت از برگزاری جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی تقدیر کرد و وجود دکتر امیری، استاندار جدید فارس را ارج نهاد و نعمتی دانست که پای‌کار جشنواره بودند که قابل‌تقدیر است‌. او توسعه گردشگری را به برگزاری رویدادها وابسته دانست و از برگزاری نمایشگاه صنایع در تهران و همچنین با تمرکز بر برند فیروزآباد هم خبر داد. ثابت اقلیدی از شهردار شیراز، تمامی مسئولان، صداوسیمای استان، روسای انجمن‌ها و تشکل‌های گردشگری و.‌. برای مشارکت در برگزاری رویداد بزرگ جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی تقدیر ویژه کرد.
برگزاری ششمین جشنواره گل نرگس در شهرستان خفر
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خفر از برگزاری ششمین جشنواره گل نرگس شهرستان خفر در اواخر آذرماه خبر داد.
 محمد علی‌اصغر طاهری باب اناری ادامه داد: ظرفیت و امکانات بومی باید در راستای شناخت شهرستان بسیج شوند. رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خفر اضافه کرد: گل نرگس یکی از نعمت‌های الهی است که در بوم خفر به‌خوبی رشد و نمو دارد و بر پایه قرار هرساله، جشنواره گل نرگس با ایجاد غرفه‌های متنوع برای به نمایش گذاشتن محصولات و صنایع‌دستی خفر برنامه‌ریزی‌شده است.
طاهری از مکان برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: این جشنواره در بوستان غدیر شهر باب انار اجرا  و در این دوره ۴۰ غرفه طراحی و پیش‌بینی‌شده است که در غرفه‌ها گل نرگس، محصولات کشاورزی، صنایع‌دستی، غذاهای بومی و محلی شهرستان توسط تولیدکنندگان اولیه به نمایش و فروش گذاشته می‌شود.
او، گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری جشنواره معرفی ظرفیت‌های شهرستان خفر و جذب سرمایه‌گذار و ایجاد محیطی بانشاط و فرح‌بخش با برگزاری برنامه‌های شاد است.
طاهری بابیان اینکه امکان خرید گل نرگس و محصولات کشاورزی و صنایع‌دستی برای بازدیدکنندگان فراهم‌شده است، از همه مسئولان استانی و شهرستانی و عموم مردم سطح استان فارس و شهرستان خفر جهت شرکت در این جشنواره دعوت به عمل آورد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس اعلام کرد: ۴ سکه تاریخی با قدمت ۷۰۰ ساله در جهرم رونمایی وبه موزه مردم‌شناسی این شهرستان اهدا شد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از رونمایی ۴ سکه تاریخی ضرب شده درجهرم و اهدا به موزه مردم‌شناسی این شهرستان به مناسبت هفته جهرم خبر داد.
محمد ثابت اقلیدی گفت: جهرم ازلحاظ پیشینه تاریخی یکی از مراکز مهم استان و کشور محسوب می‌شود مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: این شهرستان دارای سابقه تاریخی ارزشمندی بوده و اسناد مهمی که از گذشتگان به یادگار مانده گویای تاریخ و هویت ارزشمند این شهرستان است.
ثابت اقلیدی ادامه داد: قدمت برخی از سکه‌هایی که هم‌زمان با هفته جهرم از آنها رونمایی شده به بیش از ۷۰۰ سال پیش می‌رسد و این سکه‌ها از مجموعه‌ سکه‌های شخصی رضا قناعت‌پیشه جهرمی است که به‌عنوان بزرگ مجموعه‌داران مسکوکات ایران شناخته می‌شوند.
اوادامه داد این شهرستان دارای ظرفیت‌های گردشگری بیشماری هم است و آب و هوایی این شهرستان شرایطی را فراهم آورده که شاهد باغات مرکبات به‌ویژه محصولات مانند لیمو در این شهرستان هستیم که خود می‌تواند در حوزه اگروتوریسم (توریسم کشاورزی) یک جذابیت قلمداد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین از توسعه موزه‌های شهرستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: زیرساخت‌های شهرستان در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی ازجمله موزه جهرم توسعه پیدا می‌کند.
ثابت اقلیدی افزود: گردشگری می‌تواند در سایر مشاغل تأثیر مثبت و معناداری داشته باشد و در شهرستان‌ها جهرم با ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی شاهد اشتغال‌زایی بیشتر خواهیم بود.
 در آیین بزرگداشت هفته جهرم از رضا قناعت پیشه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌داران سکه‌های تاریخی قدردانی شد.
حضور چشم‌نواز هنرمندان فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی
مديرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از حضور پررنگ و متفاوت هنرمندان این استان در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خبر داد.
محمد ثابت اقلیدی گفت: صنایع‌دستی به‌عنوان یک برند ویژه، ملی و جهانی برای استان فارس بشمار می‌آید که زمینه معرفی فارس و ایران را در جهان فراهم کرده است.
مديرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: فارس با شهرهای ملی و جهانی در حوزه صنایع‌دستی به‌طور مثال شیراز، شهر جهانی صنایع‌دستی، آباده، شهر جهانی منبت و فیروزآباد، شهر ملی دست بافته‌های داری، قلب تپنده صنایع‌دستی ایران است.
ثابت اقلیدی به اهمیت صنایع‌دستی در رونق اقتصاد گردشگری اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های ناب صنایع‌دستی با معرفی، آموزش و بازاریابی مناسب می‌تواند در رونق و شکوفایی اقتصاد هنرمندان این عرصه و در سطح کلان به ارتقای درآمد ملی بیانجامد.
او تصریح کرد: فارس در این نمایشگاه با ۳۰ هنرمند در ۱۵ غرفه و در رشته‌های شاخص منبت، خاتم، قلم‌زنی، کاشی هفت‌رنگ حضوری پررنگ و متفاوت دارد.
مديرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از علاقه‌مندان هنر صنایع‌دستی دعوت کرد تا از تولیدات صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ملی تهران که از تاریخ ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه در سالن شماره ۷ برپاشده است، بازدید کنند.
تمدن فیروزآباد، نماد هویتی غرفه فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران
مدیرکل میراث فرهنگي صنایع‌دستی و گردشگری فارس غرفه فارس را ازنظر هویتی و معماری برگرفته از محور ثبت جهانی ساسانی و به‌ویژه آتشکده‌ فیروزآباد خواند.
محمد ثابت اقلیدی گفت: با توجه به سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی به استان فارس و بازدید از آثار و میراث‌های تمدنی فیروزآباد و تأکید بر معرفی هرچه بهتر این نقطه تمدنی، تصمیم گرفتیم که داشته‌های این شهرستان را در عرصه‌های داخلی و خارجی معرفی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: با این هدف در اولین اقدام در این راستا، در طراحی غرفه فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران یکی از برندینگ های ما شهرستان فیروزآباد است و به همین دلیل غرفه فارس آیینه‌ای از معماری آتشکده ساسانی را به تصویر کشیده است.
ثابت اقلیدی، گفت: فیروزآباد به‌عنوان یک نقطه تمدنی و کهن باوجود آثار و ابنیه‌های تاریخی و میراثی که برخی از آنها ثبت جهانی نیز شده اند، می تواند به کانون جدید معرفی تاریخ و تمدن ایران تبدیل شود.
سوریه یکی از مقاصد مهم گردشگری زیارت استان فارس است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران گفت: سوریه یکی از مقاصد مهم گردشگری زیارت فارس و ایران به شمار می‌آید.
محمد ثابت اقلیدی در بازدید رئیس سوری اتحادیه تجار عرب از غرفه نمایشگاه ملی صنایع‌دستی فارس، گفت: کشور ما پیشینه تمدنی و تاریخی مشترکی با کشور سوریه دارد که موجب ارتباطات محکم و سازنده‌ای میان دو کشور شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، گفت: فارس، مانند شهرهای قم و مشهد، شهر شیراز هم باوجود حرم مطهر حضرت احمد بن موسی کاظم، شاه‌چراغ علیه‌السلام، سومین حرم اهل‌بیت است و از سویی در حوزه ادبیات فارسی و ادبیات عرب نیز دانشمندان شاخصی داریم و این مشترکات می‌تواند باعث ارتقای ارتباطات در حوزه‌های مختلف گردشگری و همکاری‌های دوجانبه شود.
ثابت اقلیدی تصریح کرد: آمادگی این راداریم که هفته‌های مشترک گردشگری فارس و شیراز را در سوریه برگزار کنیم و سطح تبادلات اقتصادی با توجه به اینکه شیراز از قطب‌های اقتصاد ایران است را افزایش دهیم.
رونمایی از نماد قدمت چهارهزارساله هنر قلم‌زنی مردمان فارس
در حاشیه سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران با حضور صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی از نماد هویت و قدمت چهارهزارساله هنر قلم‌زنی در فارس که بر روی جام سیمینی نقش بسته است رونمایی شد.
سید رضا صالحی امیری وزير صنایع‌دستی گردشگری و ميراث فرهنگي در این مراسم گفت: فارس نگین درخشان ایران‌زمین است و جهانیان ایران را با فارس می‌شناسند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به سرمایه‌ها و ظرفیت‌های ناب استان فارس افزود: فارس قطب تمدن ایران‌زمین است و گواهی این ادعا همین جام سیمینی است که قدمتی چند هزارساله دارد. صالحی امیری هنر بکار رفته و زیبایی‌های هنری آن را بی‌نظیر دانست و گفت: اگر در این جام سیمین دقیق شویم، حجاب را به‌خوبی می‌توانیم در این اثر چند هزارساله مشاهده کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری وصنایع دستی استان فارس نیز در خصوص تاریخچه این اثر هنری گفت: جام سیمین که در مرودشت کشف‌شده است ۲۱۰۰ سال پیش از میلاد و به حسابی دیگر بیش از چهار هزار سال قدمت دارد و درواقع نشانگر تاریخ و قدمت هنر قلم‌زنی در استان فارس است.
ثابت اقلیدی افزود: این جام و اثر تاریخی که هنرمندانه خلق‌شده است، هم‌اکنون در موزه تخت جمشید برای بازدید عموم قرار داده‌ همه افتخارات یک ملت در شیراز جمع شده است شده است.
همه افتخارات یک ملت در شیراز جمع شده است
وزیر میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع‌دستی در بازدید از غرفه استان فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی از جدیت در پیگیری مسائل مربوط به گردشگری استان فارس خبر داد.
سید رضا صالحی امیری با اشاره به زیبایی‌های متنوع و خاص فارس گفت: همه افتخارات یک ملت در فارس و شیراز جمع شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: تنها در شهرستان فیروزآباد فارس ۱۱۹ اثر ملی همچون شهر گور، قلعه دختر، کاخ اردشیر ساسانی و آثار بسیار دیگری ثبت‌شده است و همه این آثار تاریخی یک پیام دارد که بدون شک ایران، نماد غرور تمدن جهانی است.
صالح امیری با اشاره به جایگاه شهرستان‌های مرودشت و شیراز به‌عنوان نگین گردشگری و تمدن ایران بیان کرد: در سفر اخیر به شیراز پروژه‌های بزرگی را پیگیری و برای تکمیل پروژه‌های دیگری ازجمله ارگ کریم‌خانی، مقبره کریم‌خانی، بازار وکیل و همچنین آزادسازی مجموعه زندیه باهدف تبدیل به میدانی بزرگ و زیبا همچون نقش‌جهان اصفهان که این شهر را در این بخش متفاوت از قبل خواهد کرد اقداماتی انجام شد.
او گفت: فارس در بخش میراثی و آثار باستانی به‌تنهایی ۳۳۰۰ اثر ملی و جهانی دارد و در بخش گردشگری نیز جزء سه هدف اول گردشگری ایران است و هرکسی که وارد ایران‌زمین می‌شود این استان را به‌عنوان مقصد گردشگری خود برمی‌گزیند.
وزیر میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع‌دستی به ویژگی‌های صنایع‌دستی فارس نیز اشاره کرد و گفت: قدم‌به‌قدم، شهر به شهر و روستا به روستای این استان هنر و خلاقیت ایرانی در صنایع‌دستی‌اش موج می‌زند.
صالحی امیری ضمن تقدیر از مهمان‌نوازی مردم فارس تأکید کرد: ما متعهد شده‌ایم که مجموعه مسائل فارس در بخش‌های مرتبط با گردشگری این استان را تا حصول نتیجه با جدیت دنبال کنیم.
معرفی و تسهیل فروش صنایع‌دستی، بزرگ‌ترین کمک به هنرمندان این عرصه است
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی در بازدید از غرفه فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی با اشاره به جایگاه فارس در گردشگری کشور گفت: معرفی و تسهیل فروش تولیدات صنایع‌دستی کمک بزرگی به هنرمندان این عرصه است.
رضا هادی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری فارس گفت: در بخش ابنیه‌های جهانی باوجود ابنیه‌هایی همچون حافظ، حضرت شاه‌چراغ علیه‌السلام، تخت جمشید و بسیاری دیگر ازاین‌ دست ابنیه‌ها، فارس، خاص و منحصربه‌ فرد است.
مدیرعامل شرکت توسعه ایران‌گردی و جهانگردی افزود: این استان در بخش‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی یک کانون مهم و موردتوجه برای ایران بشمار می رود.
هادی، گفت: تولید صنایع‌دستی در کشور از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است، زیرا که هم هنرمند فراوان داریم و هم مواد اولیه آن در دسترس هنرمندان است و با تحریم‌ها دچار کمبود نمی‌شود.
او به راه‌اندازی نمایشگاه مجازی فروش تولیدات صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه مجازی برای معرفی و فروش آثار محصولات صنایع‌دستی پیش‌بینی‌شده است که هنرمندان می‌توانند به‌صورت رایگان آثار و تولیدات خود را در این سامانه برای دیده شدن در بازارهای بارگذاری کنند.
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی افزود: به دنبال عقد قرارداد با یک شرکت خارجی هستیم که نزدیک به 800 میلیون کاربر دارد و که فروش می‌کند و هنرمندان ما کالای خود را در آن معرفی می‌کنند و این شرکت با توجه به کاربربالایی که دارد می تواند کمک شایانی در فروش تولیدات صنایع دستی باشد.
هادی مشکل اصلی هنرمندان صنایع دستی را فروش محصولات خود خواند و تصریح کرد: موضوع فروش به عنوان اصلی ترین خواسته هنرمندان صنایع دستی است که ما به عنوان حاکمیت بایدبازار فروش را برای هنرمندان بخش صنایع دستی فراهم کنیم.
او در رابطه با وضعیت استقبال عموم مردم از صنایع‌دستی گفت: کالاهای تولیدی صنایع‌دستی جزو کالاهای اصلی سبد خانوار و اولویت آنها به شمار نمی‌آید و بخش خاصی از مردم که برخوردار و علاقمند هستند از صنایع‌دستی استقبال می‌کنند.
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی تأکید کرد: باید انرژی و تمرکز خود را بر روی معرفی صنایع‌دستی به خارج از کشور بگذاریم و با معرفی هرچه بهتر فروش آن را تسهیل کرده و با فروش و ارزآوری در این بخش، کمک بزرگی به اقتصاد کشور و صنایع‌دستی می‌کنیم.
رونمایی از کوچک‌ترین انگشتر جهان
هم‌زمان با برگزاری سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران با حضور معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث ‌فرهنگی و نماینده مردم شهرستان های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی، کوچک‌ترین انگشتر دنیا اثری از هنرمند آباده‌ای در دید عموم قرار گرفت.
محمد ثابت اقلیدی ضمن اشاره به توانمندی‌های هنرمندان این استان گفت: انگشتر رونمایی شده کوچک‌ترین انگشتر جهان است که به دست هنرمند آباده‌ای و در اندازه هفت‌دهم میلی‌متر ساخته‌ شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: این اثر فاخر که توسط جوان هنرمند آباده‌ای پوریا فرزانگان ساخته‌شده، از جنس نقره با نگین یاقوت کبود طراحی‌شده و در نوع خود بی‌نظیر است.
او تأکید کرد: میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی استان فارس همواره هنرمندان خلاق و صاحب سبک استان را موردحمایت قرار داده تا زمینه بروز استعدادها و توانمندی‌های آن‌ها فراهم شود.
همگرایی در هنر ایرانی نمادی از وفاق است
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در غرفه فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی گفت: همگرایی در هنر ایرانی درواقع نماد و معنی وفاق است.
مریم جلالی در حاشیه بازدید از غرفه استان فارس در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی با برشمردن زیبایی‌های صنایع‌دستی ایران گفت: فرش مرام‌نامه زندگی ایرانی است زیرا که هنرمند ایرانی با گره به گره و جزئیات به یک نقشه کلی می‌رسد.
جلالی ادامه داد: هنر ایرانی با جزئیات آغاز می‌شود و این جزئیات درواقع کثرتی است که به وحدت می‌رسد.
او با اشاره به زیبایی‌های متنوع و فوق‌العاده در انواع تولیداتی که به دست هنرمندان ایرانی خلق می‌شود تأکید کرد: این زیبایی‌ها درواقع تجلی حکمت ایرانی است، به‌عنوان‌مثال زن عشایری ذهن خودش را هنرمندانه تبدیل به دست بافته‌ای لبریز از طرح و نقش می‌کند و این نشان‌دهنده حکمت و هنر ایرانی است زیرا که ایرانی به کم قانع نیست.
معاون صنایع‌دستی کشور گفت: زندگی ایرانی باهنر آمیخته‌ شده است و امیدواریم و باید تلاش کنیم تا صنایع‌دستی به صنایع زیستی تبدیل گردد و وارد زندگی همه ایرانیان شود.
جلالی به اهمیت روایتگری در معرفی صنایع‌دستی نیز اشاره کرد و افزود: هر یک از صنایع‌دستی ما می‌توانند سفیر مناسبی برای فرهنگ و هنر ایران باشند به‌شرط اینکه روایت گری و معرفی تأثیرگذاری از آن برای مخاطبانش داشته باشیم.
مجلس آمادگی حمایت از تولید صنایع‌دستی با تخصیص اعتبارات ویژه را دارد
نماینده مردم شهرستان‌های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه صنایع‌دستی فارس گفت: مجلس آمادگی حمایت از هنرمندان و تولیدات صنایع‌دستی با تخصیص اعتبارات ویژه را دارد.
اسفندیار عبدالهی گفت: باید تلاش کنیم که زمینه توسعه صنایع‌دستی را فراهم کرده و با حمایت‌های لازم از هنرمندان و فعالین بخش صنایع‌دستی تولیدات آنها را در سطح کشور معرفی کرده و مردم شناخت بهتری نسبت به صنایع‌دستی پیدا کنند.
نماینده مردم شهرستان‌های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان ادامه داد: صنایع‌دستی استان فارس فاخر و جهانی است و باعرضه و آموزش آن به علاقه‌مندان این هنر ارزشمند و ماندگار، زمینه گسترش و فراگیری هنرهای دستی در سراسر کشور فراهم می‌شود.
عبدالهی ضمن تأکید بر همراهی مجلس شورای اسلامی با هنرمندان صنایع‌دستی گفت: نمایندگان مجلس این آمادگی رادارند تا هم در حوزه تخصیص اعتبارات و همچنین درزمینهٔ سازی برای رونق کار فعالان صنایع‌دستی، فرصت‌های بهتر و بزرگ‌تری را برای عرضه تولیداتشان ایجاد کند.
او در خصوص صادرات صنایع‌دستی، گفت: این موضوع نیاز به برنامه‌ریزی باهدف حضور بیشتر و پررنگ‌تر هنرمندان صنایع‌دستی کشور در نمایشگاه‌های خارجی دارد تا کالاهای تولیدشده در بخش صنایع‌دستی به بازارهای جهانی ورود پیدا کنند.
ماینده مردم شهرستان‌های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان تأکید کرد: صنایع‌دستی استان فارس ظرفیت بسیار خوبی دارد و باید همه و به‌ویژه مجموعه مدیریت صنایع‌دستی و گردشگری فارس از این هنرمندان حمایت کنیم تا ظرفیت‌های متنوع موجود با تولیدات صنایع‌دستی فارس به دست علاقه‌مندان آن در سرتاسر جهان برسد.
مدیریت میراث‌فرهنگی استان فارس نگاه به این استان را تغییر داد
مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق توسعه صنایع‌دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی در بازدید از غرفه استان فارس در نمایشگاه تهران گفت: مدیریت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با رویکردی نو نگاه‌ها را به این استان تغییر داد.
شهاب طلایی در خصوص فعالیت‌های صندوق توسعه در بخش صنایع‌دستی گفت: صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف در دولت چهاردهم روند جدیدی را برای مشارکت هرچه بیشتر در حوزه صنایع‌دستی آغاز کرده است.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا تصریح کرد: امسال در قرارداد واگذاری ابنیه‌های تاریخی، موضوع اختصاص بخشی از این ابنیه‌ها به فروشگاه صنایع‌دستی برای مکان‌هایی که این امکان را داشتند مدنظر قراردادیم.
او در بحث حمایت‌های صندوق از هنرمندان صنایع‌دستی، گفت: برای حمایت از صنایع‌دستی و هنرمندان این بخش، با هماهنگی ادارات کلی که ابنیه‌ها را در اختیار تعاونی‌های صنایع‌دستی قراردادند هزینه‌های این تعاونی‌ها را پرداخت کردیم.
طلایی افزود: در سال جدید از جشنواره‌ها و رویدادها با محوریت صنایع‌دستی حمایت کردیم و چون تجربه اول صندوق بود در برنامه‌های آتی زمینه‌های حمایتی صندوق را باهدف توسعه صنایع‌دستی گسترش خواهیم داد.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا با تقدیر از فعالیت‌های انجام‌شده در بخش‌های مختلف صنایع‌دستی، گردشگری و میراث فرهنگی استان فارس اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال مشارکت بیشتری در چنین رخدادهایی داشته باشیم
حضور شهرهای شاخص صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ملی تهران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس از حضور شهرهای شاخص حوزه صنایع‌دستی استان فارس در سی و هفتمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران خبر داد.
محمد ثابت اقلیدی در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران عنوان کرد: شهرهای شاخص استان فارس که برند آن‌ها صنایع‌دستی است با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ویژه در نمایشگاه صنایع‌دستی حضوری پررنگ داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: شهر شیراز به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی، آباده به‌عنوان شهر جهانی منبت و فیروزآباد به‌عنوان شهر ملی دست بافته‌های داری، سه شهر شاخص استان فارس هستند که نام فارس را در عرصه صنایع‌دستی جهانی کردند.
ثابت اقلیدی همچنین به حضور پررنگ بخش خصوصی در غرفه فارس نمایشگاه ملی صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی به‌عنوان عنصر تأثیرگذار، خلاق و تولیدکننده محصولات صنایع‌دستی موتور و پیشران این صنعت در کشور و معرف آن در جهان هستند و غرفه‌های آن‌ها در این نمایشگاه از استقبال چشمگیر مردمی برخوردار شد.
فارس یکی از غنی‌ترین خاستگاه‌های تمدنی ایران‌زمین است
مدیرکل میراث فرهنگي گردشگری و صنایع‌دستی فارس در گفتگو با شبکه تلویزیونی میراث گفت: در حوزه تمدنی آثار بسیاری از دوره‌های مختلف ازجمله عیلامی، هخامنشی، اشکانی و ساسانی و در دوران تمدن شکوهمند اسلامی نیز آثار بسیاری در این استان وجود دارد که نشان می‌دهد فارس یکی از غنی‌ترین خاستگاه‌های تمدنی ایران‌زمین است.
 محمد ثابت اقلیدی امروزه26 آبان ماه 1403 افزود: همان‌طور که مقام معظم رهبری در تبیین آثار میراثی ازجمله‌ تخت جمشید فرمودند که باید این بنا را از این منظر بنگریم که ساخته دست هنرمند معماران ایرانی است‌.
مدیرکل میراث فرهنگي، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با اشاره به پیشینه صنایع‌دستی فارس گفت: در همین نمایشگاه با حضور وزیر میراث فرهنگي گردشگری و صنایع‌دستی از یکی آثار تمدنی صنایع‌دستی که جام سیمین مرودشت با ۲۱۰۰ سال قدمت پیش از میلاد است رونمایی کردیم.
ثابت اقلیدی ادامه داد: این جام سیمین که نماد و تاریخچه هنر قلم‌زنی مردمان فارس است هم‌اکنون در موزه تخت جمشید در معرض دید عموم قرارگرفته است.
او، گفت: نزدیک به ۸۰ هنر رشته و بیش از ۲۴ هزار نفر هنرمند شناسنامه‌دار در فارس وجود دارند که به تولید هنرهای صنایع‌دستی می‌پردازند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس تصریح کرد: وقتی‌که در جزییات مردم فارس دقیق می‌شویم می‌بینیم که هنر با زندگی آنها آمیخته است.
ثابت اقلیدی رویدادها را محلی برای شناسایی و همچنین معرفی هنرمندان ناشناخته صنایع‌دستی دانست و گفت: در رویداد گل و مرغ که در شیراز برگزار شد، هنرمندانی که برای دل خود و در خانه‌ها مشغول به کار بودند شناسایی و به جامعه هنری معرفی شدند.
او، گفت: در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری نیز در تمامی غرفه‌های فارس هنرمندان صنایع‌دستی به‌صورت زنده و مستقیم هنر خود را در دید عموم قراردادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس رخدادهای برگزارشده مرتبط با حوزه گردشگری فارس ازجمله برگزاری مراسم تحویل سال در حافظیه و تخت جمشید، کنسرت علیرضا قربانی، نمایش لسان‌الغیب و برنامه‌های معنوی محفل و جشنواره میراث مراثی را برشمرد و گفت: حسن ختام این رخدادها جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی بود که خود از چندین رویداد و پیش رویداد تشکیل‌شده بود.
ثابت اقلیدی تأکید کرد: برگزاری چنین رویدادهایی مبین این مساله است که ما به سمت معرفی داشته‌های فارس در ابعاد گوناگون می‌رویم. او به غرفه این استان در سی و هفتمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران اشاره کرد و گفت: این غرفه برگرفته از منظر ساسانی شهرستان فیروزآباد و کاخ اردشیر ساسانی است زیرا که در سفر وزیر میراث فرهنگي و گردشگری به این شهرستان بر معرفی این محور جهانی در رویدادها و جشنواره‌ها تأکید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در خصوص چگونگی حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های این اداره کل اختصاص بخشی از ابنیه‌های تاریخی ازجمله ارگ کریم‌خان، خانه سعادت و خانه شهید جمهور به هنرمندان صنایع‌دستی است زیرا که نبود مکان مناسب یکی از مشکلات اصلی هنرمندان صنایع‌دستی است.
ثابت اقلیدی گفت: باهدف حمایت از این هنرمندان ۵ حجره ارگ کریم‌خان به ۵ هنرمند دارای نشان درجه‌یک هنر اختصاص یافت.
او به دیگر حمایت‌های این اداره کل از هنرمندان صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: در شهرستان‌ها با بهزیستی تعاملاتی انجام داده‌ایم که ساختمان از بهزیستی و تأمین استادکار و تجهیزات با میراث فرهنگي باشد تا هنرمند شهرستانی نیز دغدغه‌ای جز خلق اثر هنری نداشته باشند.
نمایشگاه صنایع‌دستی فرصتی برای بروز استعدادهای ناب استان فارس است
نماینده مردم شهرستان‌های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه فارس ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران عرصه میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: نمایشگاه صنایع‌دستی تهران فرصت مناسبی برای بروز استعدادهای ناب استان فارس در حوزه صنایع‌دستی است.
امید نصیبی گفت: سرزمین پارس یکی از دروازه‌های تمدن جهانی بشمار می‌آید که ظرفیت‌ها و خلاقیت‌هایی که مردان وزنان آن داشتند در طول تاریخ ماندگار شده است.
نماینده مردم شهرستان‌های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی گفت: مردمان فارس همیشه در حوزه‌های هنر و به‌ویژه صنایع‌دستی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته‌اند، ازجمله‌ عرصه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و به‌ویژه در عرصه‌ی صنایع‌دستی است.
نصیبی افزود: خلاقیت‌ها و ظرفیت‌های فراوان استان در بخش‌های گوناگون وجود دارد که می‌طلبد بیش‌ازپیش مسئولان و بخصوص دولت برای استفاده از آن‌ها اقدام کرده و زمینه را برای این عزیزان جهت شکوفایی نبوغ و استعدادهایشان فراهم کنیم.
او مجموعه دولت، وزارت میراث، اداره کل میراث فرهنگي فارس و اصحاب رسانه را به‌ مثابه‌ رنگین‌کمانی دانست که می‌توانند استان فارس و زیبایی‌هایش را به تصویر بکشند.
نماینده مردم شهرستان‌های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی غرفه فارس را فاخر و درخور این استان پهناور ارزیابی کرد و گفت: در غرفه فارس با خلاقیت‌ و نوگرایی زیبایی‌های صنایع‌دستی فارس و همچنین آثار باستانی به تصویر کشیده شده بود و باشکوهی خاص در وهله‌ی اول هر بیننده‌ای را به خودش جذب می‌کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.